Intr-o seara geroasa de iarna, doi ingeri, unul mai tanar si altul mai batran mergeau alaturi pe un drum de tara. La un moment dat au zarit o casa mare si frumoasa. Intrucat erau infrigurati, cei doi ingeri au batut la poarta casei. Dupa cateva minute proprietarul casei a deschis anevoie poarta cea mare. S-a uitat cu dispret la cei doi calatori osteniti si fiindca acestia l-au rugat sa-i gazduiasca si pe ei in noaptea aceea, a chemat un argat si i-a spus sa-i duca pe cei doi oaspeti intr-o camaruta. Cand au fost lasati singuri in camaruta, cei doi ingeri s-au uitat mai atent de jur imprejur. Ingerul mai batran a observat ca unul dintre pereti avea o crapatura adanca asa ca a astupat-o. Dupa aceea s-au culcat si au adormit imediat, fiindca erau foarte obositi.

A doua zi dimineata proprietarul casei le-a cerut sa-i plateasca gazduirea dar cei doi ingeri au spus ca ei sunt saraci si nu au cu ce sa plateasca. Proprietarul a devenit foarte nervos si i-a scos afara cu ocari pe cei doi ingeri. Acestia au pornit din nou la drum. Dupa ce s-a lasat seara au cautat din nou o casa in care sa innopteze. Cu greu au gasit o casa de oameni sarmani care i-au primit cu drag si i-au ospatat cu mancarea lor, precum si cu lapte de la singura lor vacuta pe care o aveau in batatura. Ingerii au fost cazati in cea mai buna odaie si au fost tratati ca niste oaspeti de seama. Dimineata cand au plecat, cei doi oameni erau foarte necajiti, fiindca peste noapte vacuta lor murise si nu stiau cum o sa se descurce in continuare.

Dupa ce au mers o bucata de drum, ingerul cel tanar nu a mai putut rabda si i-a spus celui mai batran. „Cum e posibil sa faci una ca asta? La cei care nu au vrut sa ne primeasca si ne-au cerut si bani pentru gazduire le-ai reparat casa, iar la oamenii cei sarmani care ne-au primit atat de bine nu ai putut sa le salvezi vaca? Ce o sa manace de acum incolo?”

Ingerul cel batran s-a uitat la cel tanar si i-a spus „Uneori lucrurile nu sunt ceea ce par. Atunci cand omul de la casa cea mare ne-a cazat in camaruta aceea, eu am vazut ca dincolo de peretele camarutei avea stransa toata averea lui. Eu am astupat gaura din perete astfel incat el sa nu mai gaseasca niciodata averea si aurul de acolo. Dupa ce am innoptat la oamenii cei sarmani in casa,  in timp ce voi dormeati, a venit ingerul mortii si a vrut sa ia sufletul femeii. Eu m-am luptat cu el si i-am dat in schimb sufletul vacii. Asa oamenii au ramas mai saraci dar macar se au unul pe celalalt si vor putea sa isi refaca viata.”

Va doresc un Craciun Fericit alaturi de toti cei dragi voua!  

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s