Mai acum cateva zile am participat la o sedinta de lucru in care am stimabilul comandant de brigada muncitoreasca ne-a facut „troaca de porci” in corpore. Normal ca ne-am agitat. Dupa sedinta, unul din colegi mi-a spus „Pe mine ma lasa rece sedintele si alte alea. Eu ma duc acasa la baietelul meu care abea asteapta sa ne jucam impreuna. O sa ma joc cu el si nu imi pasa deloc de problemele de la lucru.” Am ramas pe ganduri si brusc mi-au trecut nervii de la sedinta. Mi-am amintit de o anecdota in care un profesor ii intreba pe studentii sai care sunt lucrurile cu adevarat importante in viata. Fiindca studentii dadeau din colt in colt, l-a rugat pe unul dintre ei sa-i aduca un vas mare de sticla, nisip, pietricele si cateva bucati de piatra mai mari. Dupa ce studentul i-a adus cele cerute, profesorul a pus in vas pietrele cele mari pana a umplut vasul. Apoi i-a intrebat pe studenti daca vasul este plin. Este! au spus studentii. Ba nu este! a replicat profesorul. A adaugat in vas pietrele mici pana a umplut vasul. Acum este plin vasul? a intrebat din nou profesorul. Studentii nu au raspuns. Profesorul a adaugat in vas nisipul, si vasul s-a umplut pana la varf. Profesorul a spus: Abea acum vasul este plin. Ganditi-va ca vasul acesta este viata voastra. Pietrele mari reprezinta cele mai importante lucruri din viata, familia, copii, casa voastra. Pietrele mici reprezinta realizarile mai putin importante, avansarile la servici, scoala copiilor, vacantele voastre, iar nisipul reprezinta micile realizari zilnice si grijile de zi cu zi. Daca o sa umpleti viata cu nisip nu o sa puteti adauga in ea ceea ce este mai important pentru ca nu mai ramane loc, a spus profesorul. Studentii au tacut. Demonstratia profesorului lor le atinsese coarda sensibila. Acolo in sala de curs au realizat ca nu merita sa isi faca griji pentru toate nimicurile, important e sa-si traiasca viata si sa se bucure de ea…

De multe ori, prinsi de problemele zilnice uitam sa ne bucuram de fiecare zi, de rasaritul soarelui, de un fir de iarba, de prezenta celor dragi. Recent am revazut un film pe care vi-l recomand din toata inima  http://www.imdb.com/title/tt0120701/ Sper ca dupa ce-l vedeti sa priviti putin altfel lucrurile din jurul vostru.

5 gânduri despre „Nisipul, pietrele si bolostancile…

  1. am văzut şi eu filmul, şi atunci, pe măsură ce-l priveam, nu-mi venea să cred că ei pot realiza şi astfel de filme, pentru că am turbat doar cu bătăi şi împuşcături. merită vizionat.

  2. Mie imi plac foarte multe pietrele 🙂 Alea de rau sau de la muzeul de geologie. Cand eram mica mergea cu sora mea si adunam de la tara tot ce gaseam si avea culori interesante. Cat despre viata de adult…sper sa adun pietrele potrivite;)

    1. Da da, ca în cântecul ala muncitoresc „Brigada noastră, ea va sfredeli tunelul…” Important e ca noi să ne bucurăm de bolovanii noştrii şi să le lăsăm lor nisipul 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s