Prolog
După un chef monstru, Cornel se trezi având pe cap un antebraţ care cântărea cel puţin 5 kilograme. Antebraţul aparţinea unei domnişoare necunoscute care dormea alături de el şi care la o primă vedere trăgea binişor peste suta de kile la cântar. Buimac de cap, Cornel coborâ din pat dorindu-şi doar o ceaşcă de cafea tare şi fierbinte. Apartamentul îi era necunoscut, aşa că bâjbâi până la bucătărie unde găsi un ceainic plin cu o cafea înmiresmată. Oftând de uşurare, se aşeză pe o canapea, îşi turnă o ceaşcă de cafea, apoi sorbi din ea lung şi zgomotos. Tare bună mai era. La un moment dat Cornel observă că lângă el se aşezase un bărbat cam cât un dulap supradimensionat care se uita fioros la el. “Şi zi aşa, ginerică, tu eşti noul logodnic la Cleopatrei, fiica mea?” Cornel privi căpiat la bărbatul cel uriaş şi dădu peste cap ceaşca de cafea incapabil să mai spună ceva. “Păi atunci să vorbim despre nuntă, că fata mea nu se încurcă cu fitecine!!” tună uriaşul. D…d…da domnule, se bâlbâi Cornel. Brusc, băiatul simţi un val de adrenalină, sări de pe canapea, deschise uşa de la intrare şi o luă la fugă pe stradă. Nu-şi putea explica cum de ajunsese în casa aia de ciudaţi… Doamne da` bună mai era cafeaua aceea…

.
În copilărie când părinţii mei aveau musafiri apărea inevitabila întrebare “Şi cine vrea o cafă?” Pe vremea aceea cafeaua originală era foarte greu de procurat şi era deseori înlocuită cu vestita Nechezol în care în loc de cafea avea năut. Oricum pentru mine spectacolul cafelei era ceva magic. Mă rugam cu cerul şi cu pământul de părinţii mei să mă lase să beau şi eu cafea, dar nu aveam voie decât cu foarte mult lapte în ea. Oricum, eram fericit. Anii au trecut şi am început să merg la petreceri unde inevitabil eram serviţi cu cafea. La început trebuie să recunosc că nu eram prea încântat, dar încetul cu încetul m-am obişnuit să apreciez cafeaua.
Acum cafeaua a ajuns parte din viaţa noastră. E mai mult decât o simplă băutură, este esenţa socializării. Când vrei să inviţi o fată în oraş, o scoţi la o cafea. Negociezi o mărire de salar, te prezinţi la şeful cu o cafea bună. Vine vecinul să se ia la harţă cu tine, îl inviţi la o cafea şi deveniţi prieteni. De curând o bancă oferă o cafea din partea casei atunci când îi calci pragul pentru a negocia un împrumut. Fie vorba între noi, cred că în cafeaua respectivă sunt niscaiva substanţe halucinogene care să te determine să semnezi contractual păgubos. Păgubos pentru tine, nu pentru ei.
Cafeaua se bea oricând şi oriunde. De la cafeaua cu 1 leu de la bancomatul de cafea şi cea care costă o sută de lei ceaşca, găseşti sute de arome şi gusturi ale cafelei. Cafébarurile sunt la tot pasul, ca şi marile companii specializate în cafele, cum ar fi Starbucks, aşa că aveţi de unde alege. Cafea simplă, cu lapte, frişcă, Cappucino, Moccacino,Frappucino fiecare cu savoarea ei specifică, cu siguranţă o să găsiţi una care să vă placă. Poftă bună.

.
Epilog
Călin intră sigur pe el în sala unde se afla automatul de cafea şi încercă să îşi comande o cafea cu o hârtie de un leu. Automatul refuză să primească bancnota, iar Călin se enervă şi începu să lovească cu pumnul în automat. Colegii săi încercară să-l liniştească, dar degeaba. La un moment dat, Călin se simţi tras de mâneca hainei. Furios, se uită în jos şi observă o fetiţă de vreo 6 anişori. “ Nenea, nenea, pot să beau şi eu o ciocolată caldă?” Bărbatul mârâi ceva cum că aparatul ar fi stricat, dar o lăsă pe fetiţă să încerce. Micuţa scoase din buzunar o bancnotă de un leu şi aparatul o preluă, dându-i apoi o ciocolată caldă. Călin rămase uimit. După ce luă ciocolata, fetiţa se uită la bărbat şi îi spuse pe un ton dojenitor “Nenea, să ştii că apalatul de cafea mi-a spus că nu îi place de dumneavoastlă. Vă log să nu-l mai bateţi, că oricum nu vlea să vă dea cafea.” Şi fetiţa plecă fredonând un cântecel, în timp ce colegii bărbatului râdeau în hohote…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s