Prolog

Curtea școlii răsuna de strigătele băieților care  disputau meciul de fotbal. La un moment dat, Alex simți că nu mai poate continua și ceru să fie schimbat din echipă. Apoi ieși încet de pe teren și se așeză pe iarba de pe margine. Deși jucase vreo 10 minute simțea că inima îi bătea nebunește de parcă vroia să-i sară din piept. Imediat frățiorul său Narcis veni lângă el și îl cuprinse cu mânuțele sale mici, lipindu-și obrazul de fața lui. Pe Alex simți că îl înțeapă ochii și îi dau lacrimile. Inima sa era bolnavă, dar cea a frățiorului său de numai doi anișori nu era cu nimic mai sănătoasă. Ar da orice ca  Narcis să fie sănătos, are o viață întreagă în față. El e deja bătrîn, are 11 ani. Un moment se gândi că dacă Narcis ar primi inima lui, poate s-ar vindeca mai ușor. Dar nu era prea lămurit cum se poate face transferul de inimă. Poate trebuie să o întrebe pe mama lor, dar când o prinde bine dispusă, fiindcă în ultima vreme plânge mai mereu…

Alexandru și Narcis sunt doi frați, unul de 11 și celălalt de 2 ani. Alexandru a fost operat încă de la o vârstă fragedă pe inimă, apoi a mai trebuit să fie operat de încă două ori. Cu toate operațiile suferite, inima lui Alex încă se chinuie să îl țină în viață fără ca băiatul să poată să se joace așa cum face orice copil la vârsta lui. Închipuiți-vă inima unui bătrân de 90 de ani în corpul unui copil de 11. Și totuși, nu asta e grija cea mai mare a lui Alex. Încercările prin care a trecut l-au transformat într-un om matur din multe puncte de vedere, așa că acum știe că nici fratele său Narcis nu e sănătos. Mintea de 11 ani a lui Alex se chinuie acum să găsească o soluție pentru ca fratele său să trăiască. El este deja trecut prin viață,  dar Narcis are numai doi anișori și trebuie să se bucure de anii pe care îi va trăi. Și asta se poate face numai cu alte și alte operații care costă mulți bani, mai mulți decât are Alex în pușculița de sub pat. Dar Alex este ferm convins că va reuși cuma să îl vindece pe Narcis, chiar dacă din comuna Săveni din Botoșani unde locuiesc ei e drum lung până la spitalul din București unde a fost și el internat încă de cînd avea vârsta lui Narcis. Și dacă Narcis va trăi, surioara lor mai mică va avea cu cine să se joace…. Adâncit în gândurile sale, Alex nu observă că începuse să-l strângă tot mai tare în brațe pe frățiorul său. Își apropie buzele de urechea fratelui său și îi șopti ca o promisiune ”Fac eu cumva să te faci bine, frățioare, fac eu cumva…”

Epilog

Atunci când afli că cineva drag e bolnav, propria ta boală trece pe locul doi. Ești dispus la orice sacrificiu ca să îl poți salva. Alex e grav bolnav, dar acum mintea sa se zbate ca să poată găsi o salvare pentru Narcis, care la cei doi anișori nici nu realizează cât e de bolnăvior. Dar noi putem să-i ajutăm pe amândoi. Pentru ca să se bucure de o zi și de încă o zi, de un răsărit de soare, apoi de un apus. Pentru ca să poată să crească mari și să-și ajute părinții care îi privesc ca pe lumina ochilor. Alex vrea să îl salveze pe Narcis, dar noi o să-i ajutăm pe amândoi. Fiindcă lupta în care s-a înhămat Alex e prea grea pentru un copil de 11 ani. Dar cu ajutorul nostruc ei doi copii se vor putea privi în ochi mulți ani de acum încolo și își vor putea spune ”Frate…”

Aveți detalii despre Alex și Narcis aici.

2 gânduri despre „Ești fratele meu

  1. Buna seara!!! Daca se poate, as dori sa indrum mama copiilor catre niste fundatii minunate, catolice, care au ajutat copilasi in nevoi, ca si ei…Imi pare rau ca sunt atat de bolnavi, eu fiind la randul meu mamica de copilas…. Daca se poate, as dori sa-i comunici mamei copiilor adresa mea de mail, sa putem comunica mai usor…. Le doresc multa sanatate, si sa nu uite ca Increderea si Rugaciundea catre bunul Dumnezeu e cel mai bun medicament….sa nu uitam ca Sf Anton de Padova a mijlocit de la Tatal Ceresc vedere pt orbi, viata pt morti si multe altele imposibile….. Le doresc multa sanatate si credinta aprinsa permanent in suflete!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s