Prolog

Ziua era caldă și biserica nu era foarte mare, dar oamenii aveau loc să stea înăuntru. Era Adormirea Maicii Domnului și oamenii așteptau liniștiți cuvântul preotului, care deși destul de tânăr era foarte iubit. După ce termină slujba, preotul îi privi pe oameni și le spuse simplu și direct că le mulțumește pentru ajutorul dat la construcția bisericii care este aproape gata, dar zugrăvirea ei pe din interior costă foarte mult și nu știe dacă până la următoarea sărbătoare a hramului biseriicii vor reuși să o termine. Apoi preotul îi pofti pe credincioși la agapa frățească  de Adormirea Maicii Domnului.

Prologul pe care l-ați citit mai sus este unul trăit de mine anul acesta în stațiunea Neptun. Întradevăr, biserica respectivă este foarte frumoasă și mai trebuie doar zugrăvită. Părintele paroh spunea ceva de suma de 300 de milioane lei vechi, dar fiindcă cei mai mulți dintre oameni sunt în Neptun doar în vizită, este destul de greu de strâns această sumă.  Ce m-a impresionat cel mai tare este că omul avea acel har care nu se poate descrie în cuvinte și credința că undeva se vor găsi niște oameni care îl vor ajuta să termine de zugrăvit biserica.

După ce m-am întors acasă, adică la vreo 900 de kilometri depărtare de mare, cuvintele preotului nu mi-au dat pace. Am găsit parohia pe facebook și până la urmă i-am cerut părintelui Gelu (așa se numește) un cont bancar unde să îl putem ajuta să termine de zugrăvit biserica. Nu o să fac acum calcule matematice de genul dacă 300 de cititori ajută parohia din Neptun cu 100 de lei, sau 3000 cu 10 lei avem suma. Blogul are cam 7-8.000 de cititori lunar. Vă las contul aici și dacă la vară mergeți cumva la Neptun, treceți pe la biserică și căutați-l pe părintele Gelu. Se va bucura.

RO47RNCB0122015180910001 BCR Mangalia str. Trandafirilor nr.6 Cod fiscal 12384290

Surpriză!

Fiindcă băncile din toată lumea trebuie să facă și ele sărmanele un mic profit, comisionul la depunere al BCR este de 4 (Patru) lei… asta așa ca să aibă și ele(băncile) de-o ciorbă…

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s