Acum mulți ani, în adolescență, am văzut un film. Documentar. Undeva în Australia, la o stațiune de vacanță. Toată lumea se distra. Petreceri, jocuri, idile. Mâncare și băutură, plajă, valuri înspumate și cocktailuri savurate direct din nuci de cocos. Atmosfera era foarte relaxată, toată lumea fraterniza cu toată lumea. Fără bătăi sau scandaluri. Sau mă rog așa arăta în film. Totuși, în mijlocul acelor petreceri fără sfârșit, cineva făcea o notă discordantă. Un grup de bărbați trecuți de 40 de ani care consumau alcool în cantități mari. În fiecare zi. Și povesteau între ei ce tare aveau ei să se distreze. Cum? Își cumpăraseră bilete la un măreț meci de cricket care avea loc la sfârșitul sejurului, undeva la vreo 500 de kilometri distanță. Așa că în fiecare zi domnii respectivi beau bere și își imaginau cum se vor distra ei la meciul de cricket.

Deși era târziu, nu m-am dus la culcare fiindcă vroiam să văd și eu ce se întîmpla la meciul ăla fenomenal. Și în sfârșit, ziua cea mare. La ora 2 noaptea eroii noștrii se îmbarcă într-un microbuz vechi și hodorogit care îi duce la marele meci. Radiază de fericire că după atîta plictiseală se vor distra și ei. După 7 ore de drum ajung pe stadionul plin de lume. Mare meci mare, un fel de Bracelona- Real Madrid sau Ciorogârla- Adunații Copăceni. După câteva minute de așteptare începe meciul. Sincer să vă spun trepidam de nerăbdare să văd ce urmează. Și brusc, meciul se încheie. Nu am înțeles de ce, era ceva de regulamentul jocului de cricket. Meciul efectiv nu durase nici zece minute. Eu dezamăgit, dar să vedeți fețele celor care și-au pus toate nădejdile de distracție în meci. Tot sejurul nu au făcut altceva decît să bea și să se pregătească de meci. Și acum aveau de făcut încă șapte ore înapoi pe drum. Cei din stațiune abea așteptau să îi întrebe cum a fost la meci. Dezamăgire maximă. Jalnic. Penibil. Patetic.

Am închis televizorul mormăind o înjurătură printre dinți. Dar am învățat ceva. Să mă bucur de fiecare moment. De o zi însorită. De cafeaua de dimineață. De un film bun cu o pungă de popcorn. Fiindcă, dacă aștept marele meci de cricket ca să mă bucur în final, s-ar putea să se dovedească cea mai mare dezamăgire…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s