Cu ani mulţi in urmă, mă pregăteam de un examen important, când cineva mi-a dat această rugaciune.  Rugaciunea este către Sfântul Anton de Padova, un sfânt care a trăit intre anii 1195 şi 1231. Este cunoscut drept Sfantul Minunilor deoarece a săvârşit multe dintre minuni in timpul vieţii sale, fiind canonizat la numai 11 luni de la moartea sa. Pentru dragostea sa faţă de Dumnezeu si puterea cu care propovaduia Cuvântul Domnului este cunoscut şi sub numele de Ciocanul Ereticilor. Pe mine rugăciunea Sfântului Anton m-a ajutat de fiecare dată, de aceea o scriu aici pentru voi şi pentru aceia pe care îi cunoaşteţi şi care se afla în momente grele ale vieţii lor.

Postul Sfântului Anton se ţine timp de 9 marţi consecutive. În timpul celor 9 marţi încercati sa nu mâncaţi de dulce (carne, lapte, ouă,brânză etc) să nu vă supăraţi, să nu adresaţi cuvinte grele celor din jur şi mai ales, să daţi ceva de mâncare săracilor. Sfântul Anton iubea foarte mult săracii şi împarţea mâncarea cu ei. În fiecare dimineaţă din cele 9 marti spuneţi în ordine Rugăciunea de incepere, Rugăciunea pentru a dobândi ocrotirea Sf. Anton, Rugăciunea de dimineaţă catre Sf. Anton si Rugăciunea zilei de marţi în care va aflaţi, intâi, a doua a treia etc. Vă doresc sa vă fie de folos aşa cum îmi este mie si celorlalţi care se roagă Sfantului Anton. Pentru orice nelamurire, puteţi să îmi scrieţi la secţiunea comentarii şi o să vă spun tot ce ştiu. Cel mai bine ar fi să scoateţi Rugăciunea la imprimantă pentru a o avea lângă voi şi să vă fie mai uşor să o daţi prietenilor, cunoscuţilor şi tuturor celor care vedeti că se află in impas. La cuvintele „se spune ce har se doreşte” spuneţi exact de exemplu „să fie sănătos cutare” şi aşa să faceţi în toate cele 9 marţi ale postului cand spuneti Rugăciunea. In ultima marţi, cea de a 9-a continuaţi cu Troparul Sfântului Anton pe care il spuneti de 9(nouă) ori la rând, apoi cu Rugăciunea de încheiere si Născătoarea.

Bunul Dumnezeu să vă ajute si să vă dea numai bucurii.

Născătoarea

Născătoare de Dumnezeu, Fecioară, bucură-te, Domnul este cu Tine

Bine este cuvântat rodul pântecului Tău că ai născut pe Mântuitorul sufletelor noastre, Iisus Hristos.

Preasfânta Marie, Maica lui Dumnezeu, roagă-te pentru noi pacatoşii

Acum şi-n ceasul mortii noastre. Amin.

Rugăciune de începere

Milostive Dumnezeule primeste cu bunatate rugaciunile Sf. Anton ce eu ti le prezint acum pentru a dobandi harul (se spune ce har se doreste) ce  Tie cu umilinta Iti cer.

Iar tu maritul meu patron Sf. Anton nu intarzia a mijloci pentru mine. Fa ca evlavia mea sa fie sincera, ajuta-ma sa pot dobandi mai intai iertarea tuturor pacatelor de care ma caiesc din inima. In genunchi la picioarele tale eu astept prin mijlocirea ta harul ce-l cer de la Bunul Dumnezeu. Amin.

Rugăciune pentru a dobândi ocrotirea Sfântului Anton

Sfinte Antonie, cerescul ocrotitor al celor ce te iubesc si te sfintesc, iata si eu nevrednicul alerg la tine cu evlavie si imi pun toata increderea in ocrotirea ta rugandu-te sa ma ajuti in neputintele, necazurile si durerile mele. Ajuta-ma sa urmez pilda vietii tale petrecandu-mi viata in curatenie, in smerenie si in dragoste fata de Dumnezeu si de aproapele meu. Apara-ma in vremea ispitei si nu ma lasa sa supar pe Dumnezeul si Ziditorul meu prin caderea in pacat. Numara-ma si pe mine de aici inainte intre cinstititorii si ocrotitii Tai. Vino in ajutorul meu ori de cate ori te voi chema in necazuri si stramtori si mai cu seama in ceasul mortii mele. Amin

Tatal Nostru, Nascatoare,  Marire si acum, Sfinte Antoane, ajuta-ma.

Rugăciune de dimineaţa către Sfântul Anton

Sfinte Antonie, cerescul meu ocrotitor, care ai iubit si ai slujit cu atata credinta si vrednicie Dumnezeiescului meu Rascumparator si Preacuratei Lui Maice, stiu ca iti voi face o bucurie inchinand prin mijlocirea ta aceasta zi lui Isus si Mariei.prin interpunerea ta ofer Prea-sfintei inimi a lui Isus si cerestei lui Maice toate faptele mele bune, toate gandurile, toate bucuriile, toate durerile si suferintele mele din aceasta zi, intr-o deosebita evlavie, ferindu-ma de orice pacat. Amin. Tatal Nostru, Nascatoare, Marire si acum, Sfinte Antonie, ajuta-ma.

NOVENA  DE  NOUĂ  MARŢI

Rugăciune de începere

Marite Sfinte Antonie, cerescul meu ocrotitor, in cinstea ta incep eu, cel mai nevrednic dintre cinstititorii tai, aceasta novena, avand credinta ca ma vei ajuta si pe mine cum ai ajutat pe toti cei care cinstindu-te, au alergat cu credinta si evlavie la mijlocirea si ocrotirea ta, unind credinta si evlavia tuturor celor ce te cinstesc. Din adancul inimii mele te rog nu trece cu vederea rugaciunile mele din aceste noua Marti, ci fa ca prin interpunerea ta sa se ridice la Tronul Celui Marit intre sfintii lui, la Dumnezeul si Creatorul meu si sa-Si reverse asupra mea mila si harul Sau. Ocroteste-ma si ma apara de toti dusmanii vazuti si nevazuti si mijloceste-mi darul (aici aminteste scopul pentru care faci novena) pentru care alerg la interpunerea ta.

Preamilostive Isuse care ai invrednicit de ascultare atatea rugaciuni ce Ti s-au inaltat prin mijlocirea Sfantului Anton, nu trece cu vederea nici glasul inimii mele, ci ma ajuta pentru vredniciile cerescului meu ocrotitor. Amin.

Tatal Nostru, Nascatoare, Marire si acum Sfinte Antoane, ajuta-ma!

Marţea întâi. Rugăciune

Doamne Dumnezeul meu care ai inzestrat pe servitorul Tau Sfântul Anton cu atatea daruri si lumini ceresti facandu-l sa inteleaga din frageda tinerete cat de desarte si trecatoare sunt bunurile si placerile acestei lumi, prin mijlocirea lui Te rog sa reversi si in sufletul meu lumina Ta, pentru ca dezlipindu-mi inima de toate cele desarte si trecatoare sa te caut pe Tine binele cel mai vesnic si  nemarginit si sa se faca pururea numai voia Ta. Inflacareaza-mi inima mea pentru tot ce este bun si placut Tie. Fa Doamne ca Tu sa-mi fii tinta spre care sa tinda toate dorintele si nazuintele mele.Pe Tine sa te caute sufletul meu si in pacea si linistea Ta sa se odihneasca inima mea. Iar Tu, Sfinte Antonie, chip al dumnezeiestilor virtuti, povatuitor al sufletelor care nazuiesc spre Domnul, asculta rugaciunea mea si fa ca prin mijlocirea ta sa dobandesc de la Preabunul Dumnezeu darul pentru care inalt din adancul inimii mele smerita rugaciune in aceste noua Marti. Amin.

Tatal Nostru, Nascatoare, Marire si acum Sfinte Antonie, ajuta-ma!

Marţea a doua. Rugăciune

Doamne Dumnezeul si Creatorul meu care ai destainuit Sfantului Anton marea taina a iubirii Tale si a jertfirii de sine, facandu-l sa Te iubeasca pe Tine mai presus de toate, ajuta-ma ca sa-ti dau Tie inima mea, viata mea, fiinta mea intreaga, urmand pilda sfantului meu mijlocitor. Iti fagaduiesc Dumnezeul meu ca ma voi stradui din toata inima sa urmez calea poruncilor Tale, sa ocolesc pacatul si prilejul de a pacatui. Aprinde Doamne in inima mea focul dragostei dumnezeiesti care a inflacarat inima Sfantului Tau slujitor Sfantul Anton. Trezeste in sufletul meu scarba fata de pacat. Intareste-mi vointa ca sa ma pot impotrivi ispitelor, sa pot starpi din inima mea toate patimile si pornirile pacatoase. Marite Sfinte Antonie care din iubire fata de Dumnezeu ai adus Domnului jertfa vietii tale,  mijloceste-mi si mie darul de a oferi Rascumparatorului meu jertfa de pocainta, inima si viata mea indreptata. Fa ca rugaciunile si suspinele mele din aceste noua Marti sa fie invrednicite de ascultare, dobandind pe langa aceste daruri sufletesti si pe acela pentru care fac aceasta Novena. Amin.

 Tatal Nostru, Nascatoare Marire si acum Sfinte Antonie, ajuta-ma!

Marţea a treia. Rugăciune

Doamne Dumnezeul meu care ai inzestrat pe Sfantul Anton cu virtutea rabdarii, prin mijlocirea lui Te rog sa-mi dai taria de a purta cu o crestineasca rabdare toate greutatile, necazurile si durerile acestei vieti. Fa Doamne ca in fata oricarei dureri si suferinte sa am inaintea ochilor mei sufletesti suferintele si crucea lui Isus care sa ma intareasca in purtarea crucii mele, pentru ca in Ziua Judecatii sa nu fiu gasit nevrednic de rasplata fagaduita celor ce vor rabda pana la sfarsit. Marite Sfinte Antonie care in viata ta pamantesca ai fost chip al rabdarii, suferind fara murmur si fara impotrivire toate durerile si toate lipsurile, multumind Domnului ca te-a invrednicit ca prin suferinta sa-ti arati iubirea fata de EL, ajută-mă si pe mine sa-ti urmez pilda, rabdand crestineste toate durerile si neplacerile acestei vieti. Invredniceste-ma sa obtin cu ajutorul Tău darul pe care il cer in aceste noua Marti. Amin

Tatal Nostru, Nascatoare, Marire si acum Sfinte Antonie, ajuta-ma!

Marţea a patra. Rugăciune.

Doamne Dumnezeul meu, cel care esti marit intru sfintii Tai, care ai inzestrat pe Sfantul Antonie cu darul desavarsitei smerenii, prin interpunerea lui Te rog sa ma invrednicesti sa alung din inima mea toata trufia, toata marirea desarta, toata pisma si rautatea. Invredniceste-ma Doamne ca in locul acestor buruieni pacatoase sa cultiv in inima mea smerenia, evlavia, iubirea, blandetea si bunatatea. Lumineaza inima mea intunecata de scadere si patimi ca sa-mi vad toata nimicnicia si netrebnicia mea ca rusinandu-ma de mine insumi sa destept in sufletul meu o adevarata cainta pentru pacatele cu care Te-am ofensat. Revarsa in mintea mea lumina intelepciunii Tale ca sa pot deosebi binele de rau, pentru ca urand raul sa Te iubesc pe Tine, binele cel vesnic. Marite Sfinte Antonie, cu adanca umilinta te rog, mijloceste-mi darul de a urma pilda smereniei tale si de a ma invrednici prin interpunerea Ta sa dobandesc de la Dumnezeul si Creatorul meu darul pentru care inalt rugaciunea in aceste noua Marti. Amin

Tatal Nostru, Nascatoare, Marire si acum Sfinte Antonie, ajuta-ma!

Marţea a cincea. Rugăciune.

Doamne Dumnezeul meu, intelepciune nemarginita care in chip minunat luminezi pe toti aceia care cu inima infranta si smerita alearga la Tine si Te cauta pe Tine mai presus de toate, iata si eu sarman pacatos ma prostern in fata Maiestatii Tale prin mijlocirea Sfantului Tau slujitor, Anton si iti cer Tie Doamne sa-mi luminezi mintea ca sa pot intelege ce inseamna a Te cauta pe Tine si a urma poruncile Tale. Aprinde in inima mea flacara iubirii aproapelui. Ajuta-ma sa alung din ea toata ura, pizma si viclesugul si tot ce ar putea sa strice aproapelui meu si sa fie spre paguba mea sufleteasca, intareste-ma in hotararea de a ierta pe cei ce gresesc, de a iubi pe cei care ma dusmanesc, de a ma impaca cu cei pe care i-am suparat indreptandu-mi greseala facuta. Invredniceste-ma Doamne in fiecare zi sa pot rosti cu inima linistita „si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostrii”. Marite Sfinte Antonie, apostol al iubirii, dragostei tale imi incredintez rugaciunea mea ca sa-mi mijlocesti prin ea de la Dumnezeu si Mantuitorul meu Iisus darul de a-ti urma pilda, facand sa incolteasca si sa rodeasca in inima mea iubirea aproapelui, ajutandu-ma sa dobandesc o data cu aceasta si darul pentru care iti cer interpunerea in aceste noua Marti. Amin.

Tatal Nostru, Nascatoare, Marire si acum Sfinte Antonie, ajuta-ma!

Marţea a şasea. Rugăciune.

Doamne Dumnezeul meu, Dumnezeul nemarginitei indurari, cel ce ai invrednicit pe slujitorul Tau Anton, de o netarmurita incredere in Tine, facand ca toate rugaciunile lui sa patrunda inaintea Ta si sa gaseasca ascultarea, prin mijlocirea lui iti cer darul de a ma intari in credinta mea. Da-mi Doamne o credinta vie, o credinta tare. Sadeste in inima mea increderea ca rugaciunile mele vor gasi ascultarea. Ajuta-ma ca in timpul rugaciunii sa alung din inima mea toate gandurile straine ca sa ma gandesc numai la Tine. Marite Sfinte Antonie care ai biruit in chip atat de minunat desertaciunea si ai zadarnicit toate uneltirile diavolului, ajuta-ma si pe mine sa inving toate uneltirile diavolului, sa dobandesc spiritul rugaciunii si darul deosebit pe care il cer prin mijlocirea ta in aceste noua Marti. Amin.

Tatal Nostru, Nascatoare,  Marire si acum Sfinte Antonie, ajuta-ma!

Marţea a şaptea. Rugăciune.

Atotputernice Doamne Dumnezeul meu care ai inzestrat pe Sfantul Anton cu tarie si puterea de a invinge lumea cu toate desertaciunile, patimile si ispitele ei, facand din el o stanca neclintita a credintei si a statorniciei, un mijlocitor bland si duios al celor nevoiasi care alearga la interpunerea Lui, prin el Te rog Doamne da-mi si mie taria sufleteasca de a ramane statornic in credinta mea crestina, nesovaielnic in ispite, neclintit in incercari. Invredniceste-ma pentru vredniciile Sfantului Anton sa dobandesc tarie in credinta, sa ajung crestin cu fapta, aparator al credintei mele si sa fiu pilda pentru aproapele meu. Ajuta-ma Doamne ca prin statornicie sa ma invrednicesc de rasplata fagaduita celor ce vor lupta pana la sfarsit. Marite Sfinte Antonie care ai intors atatia pacatosi si rataciti de pe caile pierzarii si ratacirilor in credinta, mijloceste-mi si mie dorul unei depline reintoarceri la Dumnezeu si a unei neclintite statornicii in credinta cea adevarata de la care sa nu ma poata abate nici o ademenire, nici o amenintare, nici o furtuna sau vant al ratacirii si ma ajuta sa ma invrednicesc prin interpunerea Ta si de binefacerea deosebita ce o cer in aceste noua Marti. AMin.

Tatal Nostru, Nascatoare,  Mărire si acum Sfinte ANtonie, ajuta-ma!

Marţea a opta. Rugăciune.

Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul meu care ai invrednicit pe Sfantul Anton sa Te urmeze in chip atat de minunat prin desavarsita lepadare de sine, ajuta-ma si pe mine ca in Tine sa-mi gasesc toata mangaierea, toata bucuria si placerea vietii mele. Fii Tu Doamne tinta vietii mele spre care sa tind necontenit, lasand la o parte toate grijile, toate bucuriile si placerile desarte si trecatoare. Recunosc sa ma caiesc din adancul inimii mele ca pana acum am dus o viata nevrednica de numele de crestin, fagaduiesc insa si ma hotarasc ca de acum incolo ma voi stradui sa-mi stapanesc inclinarile rele si pacatoase, ca murind lumii, sa-ti traiesc Tie, Doamne Iisuse Hristoase. Marite Sfinte Antonie care ai urmat cu credinta lui Isus, AMin.

Tatal Nostru, Născătoare,  Mărire si acum Sfinte Antonie, ajută-mă!

Marţea a noua. Rugăciune.

In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh Amin.

Împărate ceresc…

Marite Sfinte Antoane, Tu esti acela care ai fost inzestrat de Dumnezeu cu o putere deosebita spre a ocroti si ajuta pe acei care isi pun in tine nadejdea lor. La porunca Ta, mortii s-au sculat, orbii au capatat vedere, celor bolnavi le-ai dat inapoi sanatatea si nimeni n-a tagaduit mangaierea sprijinului Tau, cu atat mai putin celor evlaviosi catre Tine. Grija ce o ai de nevoile oamenilor ma umple si pe mine de incredere sfanta si alerg la bunatatea Ta, cerandu-ti ajutor pentru dragostea Ta fata de Iisus care s-a coborat in bratele Tale sub chip de prunc ceresc si pentru iubirea Ta gingasa catre Fecioara MAria, Maica lui Dumnezeu, te rog arata-ti acum puterea Ta cea mare si ajuta-ma. Tu esti taria mea in pagubele ce ma lovesc, in nenorocirile ce ma ajung, in intristarile mele sufletesti, in boale, in lipsuri, in necazuri si in ispite de tot felul. Fii deci langa mine cand patimile se rascoala cu furie, cand duhul cel rau unelteste curse sufletului meu ca sa-l piarda.

Marite Facator de minuni, te rog ajuta-ma in toate lipsurile mele sufletesti si trupesti. Fa sa fiu usurat si mangaiat de puterea Ta in orice stramtoare, pentru ca imbarbatat de Tine sa ajung biruitor la Dumnezeu, in slava cea vesnica a Cerului. Amin

Tatal Nostru, Născătoare, Mărire si acum spun de noua (9) ori Troparul Sfântului Anton.

Troparul Sfântului Anton

                                                                -compus de Sfântul Bonaventura

De doreşti să ai minuni

Prin ANton le dobândeşti

Moartea şi orice necaz

Fug de-a Lui putere

Şi furtunile dispar

Şi orice lucru îl regăseşti

El dă celui încercat

Scut de apărare.

Şi primejdiile trec

Orice lipsă ai avea

Sfântul te va ajuta

Dându-ţi mângâiere

Şi furtunile dispar

                                                            Si orice lucru il regasesti

El da celui incercat

Scut de aparare

Mărire Tatălui şi Fiului si Sfântului Duh şi acum şi în pururea şi în vecii vecilor. Amin.

Rugăciune de încheiere

Slavite Sfinte Antoane, minunea atotputerniciei dumnezeiesti si mangaierea muritorilor, cat de mare este vrednicia Ta inaintea lui Dumnezeu se vede si de la limba Ta binecuvantata, cu care L-ai preamarit si ai facut ca si altii sa-L preamareasca si care a ramas intreaga, vie si neatinsa si dupa moarte. Fii Tu deci avocatul meu milostiv pe langa Bunul Dumnezeu si ca bun ocrotitor ajută-mă in necazurile trupesti si sufletesti. Fă să prisoseasca pe viitor in mine harul, deoarece până acum am prisosit mai mult in pacat.

Ascultă Te rog, ruga mea, Făcătorule de minuni şi Mângâietorule dulce. Ajută-mă ca să traiesc crestineşte spre mai marea marire a iubitului Tău Stăpân pe care nădăjduiesc să-L pot lăuda, proslăvi şi adora în toată veşnicia, împreună cu Tine. Amin

Născătoarea

Născătoare de Dumnezeu, fecioară, bucură-te, Domnul este cu Tine

Bine este cuvântat rodul pântecului Tău că ai născut pe Mântuitorul sufletelor noastre, Iisus Hristos.

Preasfânta Marie, Maica lui Dumnezeu, roagă-te pentru noi pacatoşii

Acum şi-n ceasul mortii noastre. Amin.

Uneori dragii mei cititori mă întreabă dacă am simţit vreodată prezenţa Sfântului în vreun moment dificil. Pentru toţi cei care simţiţi că aţi ajuns la capătul puterilor,vă povestesc întâmplarea pe care am trăit-o în urmă cu câţiva ani. Îmi căutam cu disperare un loc de muncă stabil când s-a ivit un concurs unde se scoteau 20 de locuri. Primul lucru pe care trebuia să-l fac era o fişă medicală completă care avea nevoie de avizul medicului şef al policlinicii de profil. Medicul şef era cunoscut drept un zbir care umilea cu mare plăcere candidaţii cărora trebuia să le dea semnătura finală. După ce am terminat fişa, speram să scap câr mai repede de medicul şef, aşa că am bătut încrezător la uşă şi am intrat. Mai întâi am fost făcut nesimţit că am îndrăznit să-l deranjez, apoi m-a acuzat că am făcut examene medicale false şi că oricum el nu-mi va da semnătura. În momentul acela mi-am spus „Doamne trimite-l pe Sfântul Anton să mă ajute, că altfel nu reuşesc” Imediat, doctorul a început să mă examineze pe toate felurile ca să îmi găsească o hibă şi să mă trimită de unde am venit. Vreo jumătate de oră m-a cercetat pe toate părţile, când la un moment dat s-a uitat la palmele mele şi a urlat „Uite ce palme albe ai, e clar, hemoglobina ta din fişă e falsă!!! De ce ai hemoglobina normală, nu vezi că ai prea puţin sânge? Clar, e falsă !!!” Atunci eu timorat am spus pe un ton plângăreţ „Dar eu am donat sânge…” Oameni buni, la medic i-a căzut faţa. Efectiv i-a căzut faţa. A început să se bâlbâie „Daaa.. daa… de ce ai donat sânge, e cineva bolnav?” I-am spus că nu, dar eu donez sânge la câteva luni că e nevoie de sânge. Medicul a început să tremure şi tot mormăia „Ţi-aş da ceva de mâncare, dar n-am nimic… ce să-ţi dau de mâncare…” Apoi s-a aşezat la birou, s-a uitat peste fişă, s-a luat cu mâinile de cap şi a spus „Na, lasă acum, ţi-ar mai trebui 2 kilograme în plus, dar nu-i nimic (eram slab ca un ogar). Hai vino ia fişa, ţi-am semnat-o şi du-te şi mănâncă ceva”. În momentul acela am simţit prezenţa Sfântului în cabinet. Fusese lângă mine în tot timpul acela. Am luat fişa şi am plecat liniştit pe uşă. De acum totul avea să fie bine.

1.156 de gânduri despre „O rugăciune pentru fiecare- Nouă marți către Sfântul Anton de Padova

  1. vreau ca sfintul Anton sa roage pentru copilu meu marius sa-si recapete sanatate ca e bolnav cu capu eu ma rog in fiecare zi pentru el acum incep sa ma rog la sfintu Anton sa ma ajute amin.

   sa fiu ajutat de bunul Dumnezeu

   1. Sa se roage pentru toti copiii din lume sa se insanatoseasca si sa aiba o viata frumoasa plina de dragoste si armonie ,sa traiasca mult si sa poata povesti ca acest sfant minunat i-au ajutat!SFINTE ANTOANE NU UITA NICI DE MARIUS SI DE FIUL MEU LUCA MATEO CARE ARE DISTROFIE MUSCULARA, FA SA INCEAPA A VORBI SI CA BOALA SA NU MAI AVANSEZE NICIODATA ! AMIN

   2. doresc ca Sf Anton sa-mi ajute copilul si familia prin timpurile grele care trecem, ca este foarte bolnav ,multumesc Sfinte Anton

   3. Si rugaciunile cele primele, nu cele de 8 marti se spun mereu?

   4. As dori să întreb și eu ceva despre post dar nu știu unde trebuie sa scriu nu mă prea pricep cu tehnologia mulțumesc dacă îmi va răspunde cineva și mă va ajuta .

   5. Sfântul Anton e un sfânt foarte puternic, ca toți sfinții și cu mare trecere la Dumnezeu, dar pt copii Rugați vă în primul rând la Dumnezeu și la Maica Domnului !

    Lili  

  2. Multumesc foarte frumos pentru ca ai postat acest blog folositor celor ajunsi la necaz.Eu am simtit prezenta lui Sf Anton de zeci de ori ,inca de pe vremea lui ceausescu ,cand nici nu dadeam importanta existentei lui D-zeu [ca doar eram atei inraiti]am ajuns sa-mi iau concediu medical foarte mult ca aveam probleme de sanatate,iar cand am avut o problema grava de rezolvat si nu puteam sa merg la lucru si nici concediu nu mai aveam dreptul sa iau,am trecut pe langa biserica in care stiam eu ca se rugau la Sf Anton si am intrat,rugandu-l din tot sufletul meu sa-mi dea o rezolvare.In drum spre serviciu,sfantul mi-a dictat ideea sa intru la spitalul din calea mea si am mers la un medic care mai era la acea ora in cabinetul lui(pe punctul sa plece si el)i-am povestit necazul meu si f zambitor mi-a zis :ia hartia asta si dute acum in policlinica si vei avea 14 zile de concediu medical platite si pana atunci iti poti rezolva problema fara sa te agiti ca si asa esti destul de bolnava.Vroiam sa-i dau ceva ,dar a zis :du-te ca mie este cine sa-mi plateasca.De atunci zic mereu „D-zeu sa-l odihneasca si sa-i ierte pacatele” ca a murit la cativa ani dupa revolutie,apoi am avut cate un animal bolnav incat eram sigura ca pe dimineata il gasesc mort si invocand-ul pe Sf Anton,pe dimineata animalul era bine si fara probleme,deci nu intarzia niciodata sa nu-si arate binefacerea si prezentza.MULTUMESC BUNULUI D-ZEU CA L-A INZESTRAT CU ASA MARI PUTERI SI BUNATATE SI DRAGOSTE FATA DE CEI SARACI SI NECAJITI SI MAI ALES PT DUMNEZEU.

   1. Mă bucur că ai ajuns să cunoşti minunile Sfântului Anton, Relia. Te mai aşteptăm oricând vrei pe aici cu comentarii.

   2. Buna seara tuturor!
    Pe Sf. Anton eu l-am descoperit de putin timp,in sensul ca stiam bineinteles de el ,dar nu obisnuiam sa-i cer ajutorul….am probleme la coloana vertebrala de f multi ani…am fost la nenumarati doctori si am incercat „n” terapii fara mari beneficii….in ultimele luni am avut dureri groaznice,schiopatam vizibil si incepusem sa-mi pierd sensibilitatea si tonusul piciorului drept din cauza faptului ca 2 hernii de disc imi apasau pe nervul sciatic…..am fost trimisa de urgenta la neurochirurgie unde mi s-a spus ca trebuie sa fiu operata pt ca risc sa am probleme din ce in ce mai mari…..m-au inscris pe lista de asteptare si urma sa fiu chemata peste 30-40 de zile…..dupa o saptamina starea mea s-a inrautatit piciorul drept paralizindu-mi complet…..am pierdut timp pretios din cauza unui medic de garda plictisit care mi-a facut o perfuzie cu morfina s i m-a trimis acasa….a doua zi sotul meu disperat a chemat salvarea si am fost internata la alt spital insa in care nu e sectie de neurochirurgie….mi-au facut doze soc de morfina pt a-mi mai calma durerile ….dupa o zi jumate un medic inimos care a intrat intimplator in salonul meu a ramas impresionat de durerea mea si a insistat mult la primarul de acolo sa vb sa fiu primita in regim de urgenta maxima la spitalul de neurochirurgie de unde medicul de garda ma trimisese acasa….
    In sfirsit ajung sa fiu internata acolo seara pe 8:30….neurochirurgul a decis sa ma opereze imediat spunindu-mi ca nu garanteaza reusita operatiei pt ca din pacate trecuse mai mult timp decit trebuia pt a putea salva nervul sciatic si a-mi debloca piciorul…..eram terorizata…..am doar 35 de ani si sint mama unui baietel de 6 ani….
    Cu putin timp inainte de a mi se inrautati situatia,am „dat” efectiv peste tot de Sf Anton…..am simtit dintr-odata nevoia de a ma incredinta lui…..am inceput sa ma rog lui si sa postesc martea…..stiu ca inainte de a intra in sala de operatii am privit crucifixul care era prins deasupra usii,m-am inchinat si am spus „Sfinte Antoane te implor ajuta-ma sa nu ramin paralizata”….
    Cind m-am trezit din anestezie eram inca in sala de operatie….am incercat sa misc degetele de la picior si am reusit….cu lacrimile pe obraz i-am sus medicului care ma operase ca e un inger,medic care a doua zi i-a ca spus sotului meu ca e un miracol faptul ca voi mai putea merge….asa ca dupa 5 zile de spital dureri cumplite,doze masice de morfina ,cortizon si alte medicamente puternice m-am intors acasa pe picioarele mele…..am reuperat jumatate din functiile piciorului deocamdata,dureri inca am dar din fericire sint suportabile…..saptamina viitoare voi incepe fizioterapia si sint sigura ca-mi voi reveni…..
    Multumesc din suflet Sf Anton care s-a indurat de mine desi nu meritam si mi-a mijlocit vindecarea la Bunul Dumnezeu si Maica Domnului. Multumesc tuturor personalului medical care m-a ajutat , multumesc tuturor bolnavilor de acolo care pt o clipa au uitat de suferinta lor si mi-au zimbit si m-au incurajat si nu in ultimul rind multumesc familiei mele minunate care m-a inconjurat cu dragoste in fiecare clipa.
    Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti iar Sf. Anton sa ne vina mereu in ajutor!

   3. Dragă Cristina, îţi mulţumim pentru ceea ce ne-ai povestit şi îţi dorim multă sănătate, să te poţi juca cu băieţelul tău care te iubeşte mult. Mă bucur că ne-ai scris şi de câte ori vrei te rog să ne scrii ca să afle şi alţi cititori despre puterea Sfântului Anton. Sănătate multă şi te mai aşteptăm pe la noi.

  3. Desi sunt Ortodox vreau să țin și eu postul Sf Anton de Padova pentru a-mi găsi sortita pt a mă căsătorii. Am mai multe nelamuriri: unde scrie harul eu zic ,,de a mă căsătorii „?. Într-o altă îndrumare (Delia Mureșan) scrie ca se zice in fiecare marți si Rugăciunea pt harul dorit, în cazul meu ,,Rugăciunea pt o căsătorie fericită „, aici nu. Tot in îndrumarea Delia Mureșan in ultima marti se zice si Rugăciunea de mulțumire catre SF Anton, aici nu. Troparul in îndrumarea Delia Mureșan are 13 versuri, aici are 16 versuri . Vă rog frumos să mă ajutati pentru ca postul să fie cât mai corect si mai complet. Vă mulțumesc!

  4. Da mulțumim pentru postare.Sf.Anton ma ajutat mereu am avut probleme cu sarcina și m-am rugat sfântului să trec cu bine.Ma ajutat și ca mulțumire am pus numele lui fetiței mele.Dupa câțiva ani sa descoperit în familia mea că avem o boală genetică printre care fiind și eu purtătoare sănătoasă practic nu trebuie să fac băieți .Nu am încetat niciodata să mă rog sfântului ,i-am făcut analizele de ADN fetei mele și au ieșit negative.Credeți-ma a făcut și face mari minuni,ma ajutat mereu in orice

  5. Multumesc pentru aceasta publicatie. As dori amanunte despre postul care trebuie tinut si cum anume trebuie tinut ?

   1. Bună ziua. Postul se ține în fiecare marți timp de 9 sau 13 marți consecutive. Nu se mănâncă carne și se spune rugăciunea din marțea respectivă. Pentru mai multe detalii vă rog să-mi scrieți pe e-mail radu977@yahoo.com

   1. Buna ziua , la m început si eu acum
    ajung la a 6 a saptamana … dper sa fie bn … in fiecare marti tin post , si las la biserica Sf Anton mereu cate ceva ( paine , faina ),, Doamne ajuta sa fie bn la toata lumea

  6. Bună seara!Vreau şi eu să ţin postul si sa fac novena pt.Sf.Anton.Nu ştiu însă care este rugăciunea ,,Mărire”.Ati putea va rog ,sa o scrieţi?Mulţumesc si Doamne ajută tuturor!

   1. Buna seara. Este Marire Tatalui si Fiului si Sfantului Duh acum si pururea si in vecii vecilor Amin. Doamne ajuta

 1. intr-adevar asa este! Sf Anton este un mare facator de minuni si tine seama de orice ruga, fie ea cat de mica, pe care i-o adresezi! o spun din experienta! rugati-va fratilor cu gand senin si suflet curat…caci glasul gandului strabate cai imposibile si ajunge la destinatie mai repede decat credeti

  1. sa nu uitam ca rugaciunile sunt scara intre pamant si cer si mai devreme sau mai tarziu apar si raspunsurile cererilor facute in rugaciuni,cu conditia sa nu dorim raul nimanui si sa ne rugam pt dusmani ca si pt noi insine,sa dam slava Tatalui Ceresc

  2. Buna seara. Am inteles ca marțea se spun anumite rugăciuni dar în celelalte zile ce rugăciuni spunem ??? Multumesc mult

   1. Buna Silvia. In celelalte zile spui ce rugaciuni vrei. De obicei este bine sa spunem cel putin o rugaciune pe zi. Tatal Nostru, Nascatoare de Dumnezeu si Ingerasul daca spui in fiecare zi e ok.

 2. ma aflu i italia la roma si as vrea sa tin postul celor 9 marti ale sfintului anton sotia a bagat divort si ieu nu vreau sa o pied am inceput sa ma rog ff mult mio fi de ajutor sa tin acest post sa o fac pe sotia mea sa se intoarca la mine o iubesc ff mult si mai avem si o fetita va multumesc

  1. Buna. Am cautat si eu kteva rugaciuni pentru sf.anton si m am bucurat k am dat peste acest blog. Am bacalaureatul peste o luna si sunt f speriata. O sa ma apuc si eu d postul acesta si sper sa ma mai linistesc.. Vroiam sa intreb si dak exista rugaciuni pt succesul la examene? Multumesc.

   1. Există rugăciuni pentru succesul la examene, dar eu am ţinut pentru prima dată postul Sfântului Anton când mă pregăteam pentru examenul de licenţă. Larisa, să ştii că poţi ţine postul pentru a promova examenul de bacalaureat, dar ca om îţi spun că trebuie neapărat să şi înveţi, altfel nu ştiu cum ai putea să-l promovezi.

 3. intr-adevar asa este! Sf Anton este un mare facator de minuni si tine seama de orice ruga, fie ea cat de mica, pe care i-o adresezi! o spun din experienta! rugati-va fratiilor cu gand senin si suflet curat…caci glasul gandului trabate cai imposibile si ajunge la destinatie mai repede decat credeti
  +1

 4. Am inceput si eu sa tin postul acesta,o prietena mi-a spus despre el,dar atunci cand l-am inceput(acum sunt la cea de-a 3 marti)nu am stiut de aceste rugaciuni,deci le-am ratat pe primele 3…sper ca nu are nimic,nu?

  1. Important este sa ai ganduri curate in zilele de post si sa dai de mancare la saraci. Daca ai ganduri curate Sf. Anton te ajuta. Nu incerca sa-L pacalesti fiindca nu vei reusi. Daca mai ai nelamuriri scrie-mi.

   1. am si eu o problema daca ma poti ajuta acum 6 ani eram cu cineva stateam impreuna dar la un momendat verisoara mea s-a bagat peste noi nu stiu cum s-a intimplat ma iubea si-l iubeam acuma este tot cu ea si au un baietel eu nu-l pot uita cu toate astea verisoara mea este nepoata lui au si un pacat si sunt sigura ca ceva nu este bine

   2. adina nu stiu cu ce vrei sa te ajut. Nu te poti ruga la Sf. Anton pentru raul altora, dar incearca sa tii postul si Sf. Anton te va ajuta. Te rog inca o data sa nu ceri raul altor persoane fiindca nu vei reusi.

 5. si eu am inceput acest post dar nu am citit aceste rugaciuni, nu am stiut si sunt la cea de-a 4-a marti ce pot sa fac in continuare? nu am dat nici la saraci de mancare pt ca nu am stiut, de acum in colo o sa citesc ce ati postat dumneavoastra si va multumesc fff mult

  1. Poti sa-l tii de mai multe ori pe an. Important e ca fiecare post de 9 (noua) marti sa-l tii cum trebuie. Uneori ceea ce ai cerut nu se implineste imediat. Nu dispera. Inseamana ca nu e momentul. Sfantul Anton nu te-a uitat. O sa iti daruiasca ce ai cerut la momentul oportun. Lasa pauza intre doua posturi. Si nu incerca sa fraudezi postul, adica sa obtii ce iti doresti pe cai necinstite, fiindca Sfantul Anton te vede. Eu am incercat asta prima data si am regretat enorm dupa aceea. Sa ai o zi buna.

   1. Buna, am si eu o intrebare, dupa ce am terminat de tinut un post pot sa incep altul?O zi buna!

   2. Sigur că poţi, Daniela. Totuşi eu am ţinut întotdeauna pauză pauză între două posturi consecutive. Măcar o săptămână sau două.

   3. As vrea sa stiu in ce consta acest post? Si la ce te referi prin faptul ca poti regreta?

   4. Acest post consta in 9 zile de marti in care tii post, timp de 9 saptamani. Daca iti doresti ceva sa fii sigura pe ce iti doresti si de obicei e bine sa nu incerci sa aduci la tine o persoana care nu isi doreste ea insasi asta. Adica un fost iubit care s-a despartit de tine, de exemplu. Pentru mai multe nelamuriri te rog scrie-mi pe email la adresa radu977@yahoo.com

 6. multumesc pt sfat, nu o sa cer decat ce este cinstit si cred ca Sfantul Anton o sa ma ajute pt ca nu o sa cer imposibilul, o zi buna

  1. Buna ziua…am saltat 2 marti pentru ca una a picat de Craciun si urmatoarea de Sf.Vasile fiind dupa revelion ..nu am reusit sa le tin…azi in schimb am inceput sa continui de unde am ramas ultima oara…oare era mai bine sa reiau de la inceput totul? Multumesc

 7. se poate tine postul sf Anton si in postul craciunului?Adica nu se considera o’inselaciune’ sa tii un post in alt post?

  1. Nu este nici o inselaciune. Sf. Anton L-a iubit atat de mult pe Isus, incat acesta, ca sa-l rasplateasca, i S-a aratat in chip de prunc, asa cum apare si in multe din statuile ridicate in cinstea Sf. Anton. Postul si rugaciunile le adresezi Domnului, iar Sf. Anton e mijlocitorul nostru catre Domnul.

 8. Nu sunt reguli Claudia. Iti alegi o zi de marti din care vrei sa incepi, eu evit de obicei martea din Saptamana Luminata adica aceea de dupa Paste. Incepi cu prima rugaciune si continui pana la a noua. Important e sa-ti doresti ceva din tot sufletul si Sf Anton te va ajuta. Pentru orice nelamuriri poti sa-mi scrii.

 9. am un baiat care in ianuarie implineste 20 de ani si am numai probleme cu el.joaca toti banii la jocuri de noroc la aparate,a fost la un centru de reeducare 6 luni pentru furt .nu stiu ce sa mai fac,efectiv sunt disperata.credeti ca tinand acest post il pot face sa se schimbe si sa se linisteasca?

  1. Sf. Anton ne ajuta pe toti. Tine postul timp de 9 saptamani si in acelasi timp incearca sa stai de vorba cu baiatul tau sa vezi ce vrea de la viata. Nu incerca sa-i impui un punct de vedere, incearca doar sa vezi ce probleme are.

  2. Draga mea Edyth,
   Tare doresc , sa citesc ca ai rezolvat problema cu baiatul tau .
   Tare doresc sa te ROGI FFF MULT …
   MERGI LA BISERICI , LA MANASTIRI , SI DA ACATISTE PTR, SANATATEA TA , A SOŢULUI , IERTAREA DE PACATE , PTR FIUL VOSTRU …DA RUGACIUNI PESTE TOT LOCUL .
   NU ESTE CHIAR AŞA SIMPLA SITAUAŢIA VOASTRĂ .
   CAUTA ŞI AJUTA-L PRIN RUGACIUNI MULTE
   AU FOST CARE AU DAT ACATISTE IN GRECIA , , LA MUNTELE ATHOS , AU DAT IN ISRAEL , LA LOCURILE SFINTE .
   SANATATE ŞI SA AUD DE BINE
   RODICA . RE ITALIA

 10. Buna ziua,eu una m-am mai rugat Sfantului Anton dar,nu am stiut ca trebuie sa tin post,cu toate aste am primit ajutor din partea Lui cand am fost in liceu ptr teze,bac ptr sanatate,cand am ramas insarcinata ptr prima data,intradevar ma ajutat enorm am avut o sarcina atat de usoara si o nastere la fel,cu toate ca eram speriata de moarte.Aveti credinta cand te rogi pentru binele tau sau a altei persoane ti se implineste dar dupa parerea mea nu e bine sa te rogi sa faci rau cuiva e un pacat foarte mare,mai bine e sa ai rabdare si Dumnezeu stie ce are de facut.Nu inteleg de ce scrieti Iisus cu un singur ´´ i „.O zi placuta!!!

 11. si eu am auzit de acest post…dar credeam ca in fiecare marti trebuie tinut post negru!si mai e o problema:sunt o fumatoare inraita….pot tine acest post?

  1. Nu este obligatoriu sa tii post negru. Eu tin fara carne, ouă, lapte, branză adică fără nimic de origine animală. In ce priveste fumatul, incearcă să reduci tigarile in martea in care tii post. Normal că poti tine postul. Ajută foarte mult. Dacă mai ai nelămuriri, scrie-mi.

   1. Trebuie sa citesc neapărat dimineața? Eu lucrez in 3 schimburi sau 2 de 12 ore de zi si de noapte.trebuie să aprindem și lumânări?

   2. Buna seara. Daca nu puteti citi rugaciunile dimineata, le puteti citi in orice moment al zilei, dar fara a depasi ora 00 din noaptea de marti spre miercuri.

 12. BUNA SEARA AS VREA SA VA SPUN CEVA SI EU.AM INCEPUT POSTUL SF ANTON ACUM TREI MARTEA,EU TIN POST PT CA VREA SA MA IMPAC CU O PERS FOARTE DRAGA.NU AM MAI VB CU EL DIN SEPTEMBRIE IAR IN PRIMA ZI DE POST CHIAR EL MA SUNAT AM VB FRUMOS DAR TOCMAI AM AUZIT CA EL ARE PE CINEVA CE MA SFATUITI SA MAI TIN POSTUL IN CONTINUARE SAU SA MA OPRESC.VA MULTUMESC

  1. Postul trebuie tinut toate cele noua marti. Sf Anton te va ajuta. Nu trebuie sa disperi nici atunci cand situatia pare fara iesire. Sf. Anton are grija de toti cei care se roaga la el.

 13. dar este o problema daca nu merg in fiecare zi de marti la biserica dar dau cate o paine la un sarac de pe strada?multumesc frumos pt ajutor

  1. Nu este obligatoriu sa mergi in fiecare marti la biserica daca ai ganduri curate si ti post. Uneori din cauza programului incarcat nu poti ajunge la biserica in fiecare marti. Important este sa faci fapte bune in martea respectiva. Si eu iti multumesc pentru intrebarile tale si ma bucur ca te pot ajuta.

 14. multumesc frumos pentru raspunsuri.chiar mi-as dori sa mi se indeplineasca dorinta asta.va doresc din suflet SARBATORI FERICITE LA TOATA LUMEA.VA PUP

 15. Sunt foarte fericita ca am gasit aceste rugaciuni atat de folositoare.Eu am o problema de doi ani,stiti cand esti sanatos din punct de vedere medical dar te simti din ce in ce mai rau?Traiesc un cosmar din care singura nu pot sa ies,si totul a inceput din senin.Si am ganduri negre uneori,nu-mi tihneste aproape nimic,uneori simt deznadejde si disperare ca nu se mai termina chinul acesta,si mi-e frica uneori ca am sa cad pe undeva ,atat de rau mi se face .Sper sa reusesc sa tin si eu acest post,pentru ca ispitele apar mai ales cand postesc ,si sa ma ajute si pe mine Sfantul Anton,pe mine si pe toti cei care ii cer ajutorul.Daca are cineva un cuvant bun sa-mi spuna sau cunosc un caz asemanator mie il rog sa scrie aici,m-ar ajuta psihic foarte mult.

  1. Şi eu am avut momente de prăbuşire şi Postul Sfântului Anton m-a ajutat să trec peste ele. Începe să ţii postul şi daca ai nelămuriri scrie-mi. O să vezi că imediat ce începi să ţii Postul o să te simţi apărată şi ajutată de Sfântul Anton. Să ai un An Nou Fericit. 🙂

  2. Buna Larisa as vrea sa.mi spui daca ai tinut acel post de care vorbeai acum cateva luni. Si eu ma aflu intr.o situatie asemanatoare si am inceput sa tin postul dar sunt abea la a 3 a marti. Sper sa reusesc sa ma pun pe picioare cat mai repede ptc am 2 copii de crescut. Bunul D.zeu sa ne aiba in paza si sa ne ajute pe toti.

   1. Draga Amalia,am tinut si eu acest post.Dar dupa ce l-am terminat am vorbit cu duhovnicul meu la care ma spovedesc (crestin ortodox) spunandu-i ca am postit 9 marti,eu intrebandu-l daca e bine,daca e pacat,eu simtind o neliniste ,Sf. Anton de Padova aprtinand de Biserica catolica.El mi-a spus asa:martea nu este zi de post la noi,evreii posteau martea si joia.Mi-a spus sa incercam sa fim ortodoxi,sa postim lunea,miercurea si vinerea,citind acatistele atat de folositoare pe care le avem noi,vinerea fiind zi de post pentru boala,necazuri,farmece etc.,post negru si rugaciuni la 12 noaptea.Eu am ales sa ascult sfatul lui.sunt convinsa ca postul de 9 marti a fost cu folos,dar eu am ales sa ma comport ca un crestin ortdox.Desigur,fiecare se roaga cum vrea,dar sa nu uitam ca suntem ortodoxi .Inceraca si tu sa vb cu un duhovnic si cere-i si tu sfatul.Daca esti catolica,atunci e diferit.iti doresc sa-ti gasesti linistea sufleteasca si convingerea ca ceea ce faci este bine,asa cum am facut si eu.

   2. Dragele mele cititoare. Am spus de la început că Sfântul Anton este un sfânt catolic şi am mai menţionat că deşi sunt ortodox, am ţinut de multe ori postul Sfântului Anton şi de fiecare dată am primit ceea ce am cerut. Eu nu fac vreo diferenţiere între ortodoxi, catolici sau protestanţi, important e că suntem creştini. Credeţi că dacă aţi fi catolici Sfântul ANton ar asculta altfel rugăciunile voastre?

   3. Amalia dacă ai început postul încearcă să-l ţii toate cele 9 săptămâni. O să te ajute să fii împăcată cu tine.

  3. am fost si eu EXACT in situatia ta si inteleg perfect ce spui. si asa este: nu poti singura!!! e o experienta care te „incearca”. singura mea salvare a fost rugaciunea cu staruinta, poate mai mult decat crezi ca ai fi in stare s-o tii. inafara de postul pe care ti-l randuiesti, o zi, doua, trei pe saptamana, roaga-te tot timpul. Sfantului Anton daca simti asa si Maicii Domnului. Este mare puterea ei! ai credinta ca ai sa vezi limanul (nimic nu dureaza la nesfarsit, nici macar necazurile :)) si staruinta in rugaciune. este un timp de incercare pentru tine, asa ca roaga-te pentru intarire. Dumnezeu stie ce nevoi ai tu, tu insa ai incredere ca ti le implineste cum stie El mai bine. In nevointa ta, rugaciunea de mijlocire este foarte importanta. Sa fii sanatoasa si sa-ti dea Dumnezeu puterea sa treci prin ce ai de trecut.

 16. Multumesc!La multi ani!Este adevarat,am nevoie sa ma simt aparata.Stiu ca Dumnezeu e tot timpul cu noi,doar ca uneori,mai ales in acele momente gandurile negre sunt mai puternice si de aici sentimentul de deznadejde.Este ca un „razboi” in mintea si sufletul meu.Iti multumesc pentru randurile tale si sper sa ajut si eu pe altcineva in viitor trecand de aceasta cumpana mai grea cu ajutorul acestui Mare Sfant.

 17. Am doar doua nelamuriri inainte de a incepe bine acest post:cand spunem „Tatal nostru,Nascatoare Marie…” trebuie sa spunem rugaciunea Tatal nostru sau citim exact asa?;si a doua nelamurire:la sfarsitul rugaciunii din a noua marti,nu mai spunem”..si acum,Sfinte Antonie,ajuta-ma”? inainte de Troparul Sf. Anton?Multumesc mult!Stiu ca poate e mai important cum te rogi,si sa fie din suflet,dar vreau doar sa am eu inima impacata ca fac cum trebuie.

  1. Rugăciunea o citeşti exact aşa cum am postat-o pe blog, eu aşa am citit-o de fiecare dată. Deci nu trebuie să spui rugăciunea Tatăl Nostru, doar să invoci „Tatăl Nostru, Născătoare Marie…”, iar înainte de a citi de 9 (nouă) ori Troparul Sfântului Anton invoci din nou „Tatăl Nostru, Născătoare Marie si acum de nouă ori Troparul Sfântului Anton”. Dacă mai greşeşti, nu te speria, fiindca Sfântul Anton apreciază faptul că o spui din suflet. Fii împăcată şi ţine postul.

 18. larisa,nu te speria,fiecare trecem cel putin odata prin astfel de momente
  este ceva pe baza psihica,probabil anxietate
  e foarte greu,stiu,e o lupta cu tine insuti,dar trece.nimic nu se poate intampla rau.eu am fost la psihiatru,m-a ajutat enorm.de fiecare data cand imi apar astel de stari,le depasesc usor,e ceva care trece.nimic rau nu ti se intampla nici tie ,nici celor din jur.

  1. Si eu am fost asa si am incercat sa merg cat de mult am putut la Biserica , duminica la Sf Liturghie si am fost la Prislop la Parintele Arsenie si de acolo mi.a venit linistea …acum vreau sa ma apuc si de postul Sf Anton … si la psihiatru am fost si mi-a dat ceva pe baza de plante ff bun , Confort emotional asa se cheama

 19. LA MULTI ANI!!!

  Sunt deja la a treia marti.Ma rog cu tot sufletul,pt ca imi doresc enorm ca rugaciunea mea sa fie ascultata si indeplinita…Dar,pe zi ce trece,situatia pt care eu ma rog,pare a se inrautati.Sunt eu prea nerabdatoare?Sau faptul ca fumez si beau cafea in zillele de marti,fac ca aceste rugaciuni sa nu fie primite?

  1. Nu-ţi pierde credinţa. În nouă săptămâni se pot întâmpla multe. Încearcă să nu fumezi în zilele de post. Sfântul Anton ştie ce e mai bine pentru tine şi o să-ţi îndeplinească rugăciunile chiar dacă tu nu realizezi încă ce e mai bine pentru tine. Te rog doar să nu ţii postul pentru a cere un lucru care ar face rău altor persoane. Sfântul Anton ne vede şi ştie exact ce avem în suflet când ne rugăm.

 20. Buna seara,am si eu o intrebare…pot sa cer mai multe lucruri in rugaciuni?sau doar un lucru pt a primi ajutor?va multumesc si va doresc o seara linistita

  1. Este mai bine să ceri ceea ce îţi doreşti cel mai mult în momentul respectiv. Poţi ţine postul de mai multe ori. De fiecare dată câte 9 (nouă) săptămâni.

 21. Am ajuns intr-un moment critic in viata mea.Acum trei ani Dzeu mi-a dat un suflet de om langa mine pe care i-l doream de mult timp,pentru ca eram singura si doream o familie foarte mult.A aparut din senin pot sa zic fara sa ma gandesc ca in trei ani de zile voi trai cat alti in zece.Asa de frumos,linistit,ne iubeam enorm si multe lucruri am facut impreuna.Dar in Decembrie(2011) omul meu m-a parasit.Nu reusea sa gaseasca un motiv anume.Aceasta ruptura s-a facut fara sa i-mi dau seama in cateva ore.Nu pot sa inteleg cum poate un om sa se schimbe in cateva ore intr-un om plin de ura.Pe 17 Ianuarie am fost la Biserica Sf.Antonie si am dat un acatist si m-am rugat cat nu m-am rugat in viata mea.A doua zi de dimineata am primit un mesaj de la el ca vrea sa vina sa mai ia niste lucruri pe care le are acasa.Asta in conditiile in care nu am mai primit nici un mesaj de la el de cateva saptamani.Vreau sa cred ca asta se datoreaza Sf Antonie si m-am hotarat citind si marturiile dvs aici sa merg la biserica si sa ma rog Sf Antonie sa-mi lumineze omul care ma iubea ca pe ochii din cap.
  Va rog sa ma iertati daca v-am plictisit cu vorbele mele dar am simtit nevoia sa spun cuiva durerea mea pentru ca grea e singuratatea cand nu ai cui sa-i spui ce te doare.
  Dzeu sa ne ajute pe toti!

  1. Încearcă să ţi postul Sfântului Anton toate cele 9 marţi şi o să vezi că lucrurile se vor îndrepta. Poţi să-mi scrii oricând, m-aş bucura să te pot ajuta.

   1. As vrea sa stiu daca Paraclisul Maicii Domnului ma poate ajuta.Nu am reusit sa ajung la Sf Anton si am inceput sa citesc Acatistul si Paraclisul Maicii Domnului.Poate cineva sa-mi spuna daca ajuta la fel de mult ?

   2. I-ti multumesc mult pentru cuvintele frumoase si incurajare.
    Nu as vrea sa ma opresc din citit si Paraclisul Maicii Domnului.As putea sa le fac pe amandoua?Chiar am ajuns la disperare si nu mai stiu ce sa fac.
    Te rog ajuta-ma!

   3. Normal că poţi să le spui pe amândouă. Maica Domnului este protectoarea Sfântului Anton şi a noastră. Continuă să le spui pe amândouă.

  1. Eu sunt botezat ca ortodox, Sfântul Anton este în calendarul catolic pe 13 iunie. AM ţinut postul Sfântului Anton în ultimii 12 ani şi m-a ajutat de fiecare dată chiar dacă sunt ortodox.

 22. buna ziua am o intrebare sapt trecuta marti am tinut postul dar fara sa imi dau seama cand am baut cafeaua mi-am pus si lapte este o problema grava//?

  1. Nu este o problemă gravă. Dacă ai inima curată când ţii postul Sfântul Anton te vede şi îţi iartă micile greşeli. Fiecare din noi greşim, nu înseamnă că ai ţinut ziua de post degeaba. Importantă e credinţa din noi. Să ai o zi plăcută.

 23. Am 42 ani , si in urma cu patru ani mi-a murit sotia, am ramas cu doi baietei si am crezut ca pentru mine viata sa sfirsit. singurul lucru la care m-am gindit era sa-mi vad baietii mari si asezati la casele lor.In urma cu un an si jumatate am intilnit o femeie care mi-a dat din nou spranta si un nou scop in viata doar ca nu stiu ce s-a intimplat in ultimul timp deoarece relatia noastra a inceput sa se raceasca ( mai mult din partea ei). Am incercat sa rupem aceasta relatie definitiv, dar nu putem mai mult de doua saptamini.Stiu sigur ca si ea isi doreste sa fim impreuna si sa formam o familie, dar are momente cind am impresia ca chiar ma uraste.Am incercat sa discutam despre aceste momente ,dar nu are nici o explicatie si este necajita de starera ei.M-am gindit sa tin postul Sf. Anton ,sper sa ne ajute sau daca ma puteti ajuta cu vreun sfat il primesc cu placere. Va multumesc.

  1. Poţi ţine postul Sfântului Anton, dar să ai grijă ce o să ceri de la Sfântul Anton. Oricum postul o să-ţi limpezească gândurile şi o să găseşti o soluţie. Nu dispera.

   1. Evită să ceri ca unei persoane să i se întâmple ceva rău. De asemenea nu e bine să ceri ca o anumită persoană să se îndrăgostească de tine.

 24. Salut antiqul,

  am citit cele postate de tine si de cei carora le dai sfaturi bune. si ma intreb uneori de ce atunci cand ne rugam si ne dorim foarte mult ca o dorinta sa ni se implineasca apar greutati? ma refer la aici la faptul ca parca mintea noastra o ia razna. noi ne dorim ceva, si atunci cand vedem ca inca nu obtinem cea ce ne dorim, in mintea noastra apar ganduri nedorite, adica in loc sa ne gandim ca va fi bine, gandim opusul. sunt sigura ca Bunul Dumnezeu ne ajuta, dar parca uneori, in timpul rugaciunii sau pe perioada cand tinem un post mai lung pt ca ceva anume sa ni se implineasca apar aceste ganduri.
  si ma intreb: nu ma rog in deajuns sau necuratul incearca sa intre in mintea mea, sa ma abata de la crezare.

  1. Şi eu am trecut prin aceleaşi stări de care spui tu. Prima dată când am ţinut postul am fost complet neîncrezător şi am încercat să rezolv situaţia prin mijloace lumeşti. Sfântul Anton m-a ajutat să primesc ce am cerut- să iau examenul de licenţă- dar din cauză că am încercat să-l înşel pe Sf. Anton nu am avut ce face cu diploma timp de 5 ani. Apoi am realizat ce greşeală am făcut şi m-am rugat pentru iertare şi de 7 ani lucrez în domeniul în care am studiat. Ştiu că sună desuet, dar trebuie să ai credinţă. În timpul postului, suntem supuşi la tentaţii mari tocmai pentru a ni se pune la încercare hotărârea. Sfântul ANton are grijă de toţi cei care I se roagă.

 25. In seara asta mi s-a intamplat un lucru pe care nu stiu cum sa-l interpretez.In timpul rugaciunii am cascat foarte mult fara sa-mi fie somn.Este prima oara cand mi se intampla asa ceva.Va rog mult daca ma poate ajuta cineva sa inteleg despre ce e vorba.As vrea sa cred ca este un semn de sus ca ruga mea incepe sa fie ascultata.Vreau sa mentionez ca dupa ce am terminat rugaciunea nu am mai cascat deloc.

  1. Este posibil să fie un semn, dacă tu ai simţit că este un semn, nu te pot contrazice. Şi eu am avut semne că Sfântul ANton este alături de mine în timpul postului, în special în zilele de marţi.

  2. buna alina32, in timpul rugaciunii sau oricarui moment de decontractare si interiorizare, cascatul inseamna ca elimini anumite stresuri acumulate sau o anumita purifivcare interioara de energii negative… mie mi se intampla la fel, sa nu pui rezistenta in a casca, din contra lasa corpul sa actioneze cum stie el mai bine, atunci cand aduci prin rugaciune o vibratie inalta in fiinta ta, energiile negative manifestate prin stres, ganduri de tot felul, emotii puternice, aceste energii ies la suprafata… sa observi ca dupa cascat iti simti mintea mult mai clara si mai limpede.. de exemplu cand suntem deocheati, si spunem Tatal Nostru, cascam, si noi si persoana care ne zice.. semn ca se elimina aceste energii si vibratii joase( deochiul fiind proiectiile altora cu tot felul de ganduri catre tine)… deci continua asa…
   succes, Doamne Ajuta

 26. Buna ziua. Azi am inceput sa citesc cele 9 rugaciuni ale SF ANTON. Locuiesc in Spania si am facut de 2ani si jumatate analize pt un bebe. Toti imi spun ca am o cauza necunoscuta.Pe 27 februarie merg din nou la control si imi este teama de ce o sa-mi spuna.Daca tin acest post al SF ANTON imi ajuta sa-mi implinesc visul. Tin sa precizez ca aici nu gasesc saraci si trebuie sa aprind si o lumanare. Va rog sa-mi raspundeti si va multumesc anticipat.

  1. Soţia unui coleg a ţinut postul şi acum are un băieţel de 8 luni. În ce priveşte săracii, nu ştiu cine trebuie considerat sărac şi cine nu. Eu încerc să dau de mâncare unui om în ziua de marţi. Omul ăla poate fi chiar cineva cunoscut, poate un coleg de lucru cu care împarţi mâncarea, fiindcă nu poţi spune cine e sărac şi cine nu. Nu ştiu de aprinsul lumânării, dar cred că e un lucru bun. Sfântul Anton să te ajute să-ţi vezi visul împlinit.

 27. Iti multumesc mult pt vestea asta minunata. Inseamna ca nu mi-am pierdut speranta.Pe curand si sper sa va aduc vesti bune.

 28. Am inceput acest post si sunt la a patra martie,nu sunt acasa,ingrijesc o doamna bolnava de semipareza ingermania si azi fiica ei fiind acasa s-a oferit sa fac ea mancare si normal ea a facut mancare cu carne.Eram constienta ca nu pot manca dar imi era rusine sa ii zic ca nu mananc,ea putea interpreta poate in alt mod-tin sa va zic ca nu vorbesc prea bine germana-,si am mancat.Va rog din suflet sa imi dati un sfat ce sa fac in continuare?Stiu ca am gresit.

  1. Nu te îngrijora, Sfântul ANton te vede şi ştie că faci sacrificii ca să ţii postul. Continuă cu rugăciunile în continuare. Cu toţii greşim sau suntem puşi în situaţii fără ieşire, la fel cum ai păţit tu. Continuă postul, este mai important să faci fapte bune, decât să ţii post de la mâncare şi să ai gânduri urâte. O să mă rog pentru tine.

 29. Buna ziua. Am tinut pana in prezent post 7 zile de marti iar din curiozitate am cautat pe net cum se tine cu adevarat postul sf.Anton si am dat peste acest blog. Tin sa precizez ca am auzit mereu vorbindu-se despre postul sf.Anton si am cautat pe net, gasint cele 9 rugaciuni si rugaciunea de dimineata. Pana acum inainte de rudaciunea zilei de marti am spus doar rugaciunea de dimineata deoarece nu stiam de rugaciunea de incepere si rugaciunea pentru a dobandi ocrotirea Sfantului Anton si nici de troparul sf.Anton. Vreau sa te intreb daca este vreo problema daca nu am citit pana acum cele doua rugaciuni ci doar rugaciunea de dimineata. Si mai vreau sa te intreb daca rugaciunile se citesc in genunchi si cand anume trebuie sa le citesti ( eu le citesc dimineata inainte sa pornesc la servici). Nu stiam de painea care trebuie data saracilor, este vreo problema daca pana in prezent nu am dat?
  Imi cer scuze daca pun prea multe intrebari dar am vazut ca rasounzi cu rabdare la toate intrebarile. Multumesc anticipat.

  1. Dragă Lili, nu e nici o prblemă fiindcă ai spus doar rugăciunile zilnice şi cea de dimineaţă. Sfântul Anton apreciază rugăciunile pe care i le adresăm, chiar dacă nu sunt întocmai după un topic. Eu citesc rugăciunile în genunchi. Nu există o parte anume a zilei în care trebuiesc citite rugăciunile, fiecare le citeşte când poate. Nu e o problemă fiindcă nu ai dat pâine săracilor, fiindcă nu ştiai de asta. Poţi da de mâncare oricărui om, fiindcă noi nu putem aprecia cine e sărac şi cine e bogat. Pote fi un coleg de lucru, un prieten căruia îi faci cinste cu o porţie de mâncare. Troparul Sfântului ANton eu îl citesc doar în marţea a noua. Dacă mai ai nelămuriri scrie-mi şi o să-ţi răspund.

 30. Buna seara! Va rog frumos sa-mi spuneti ce pot sa fac am inceput si eu postul dar in martea nr 5 am mancat de dulce pt ca efectiv nu am avut variante eram in deplasare si acuma nu stiu ce sa fac sa reiau postul de la inceput sau ce sa fac? Va multumesc!

  1. Continuă să ţii postul. Toţi greşim, dar Sfântul Anton ne vede şi ne înţelege. Important e să ai gânduri curate şi să ai credinţă. Sună simplu, dar e mai dificil decât pare. Continuă cu marţea a şasea şi încearcă să dai de mâncare unui om în fiecare marţi în care ţii post. Dacă mai ai nelămuriri, scrie-mi şi o să te ajut cu tot ce pot.

 31. Buna antique.Vreau sa-ti spun ca mi s-a intamplat un lucru straniu si nu stiu ce poate sa insemne.Am ajuns la a doua a marti si din senin am inceput sa plang.Ma rugam si plangeam.Vreau sa-ti spun ca n-am mai plans de cand a murit mama mea.Adica asa de mult.Te rog spune-mi ce poate sa insemne asta.Si vreau sa-ti mai spun ca dupa ce citesc rugaciunea am o stare de liniste si pace interioara ca ma sperii si eu .Te rog astept sa-mi raspunzi. Multumesc anticipat.

  1. Rugăciunea eliberează stresul acumulat în suflet şi îl transformă în lacrimi de uşurare. În Biblie scrie „Fericiţi cei care plâng…”, deci este bine să plângem din când în când. Şi mie rugăciunea îmi dă o stare de pace şi linişte interioară. Nu trebuie să te sperii de asta. Continuă cu rugăciunile şi o să vezi că te vei simţi protejată de Sfântul ANton. Eu îl simt de multe ori alături de mine.

 32. Frumos. Am citit postarea. Cateva precizari. Pentru mine sfintii sunt universali, indiferent de confesiune si calendarul in care apar, ii condider cei mai buni prieteni ai mei. Sfantul Anton de Padova, care este sarbatorit in fiecare an pe 13 iunie, imi este ca un frate mai mare, inca din copilarie. De cand ma stiu, martea la Catedrala Sfantul Iosif din Bucuresti este devotiunea speciala a sfantului Anton. De fapt este devotiunea celor 13 marti ori novena catre Sfantul Anton, adica 9 zile consecutive. Am remarcat ca s-a raspandit cea cu 9 marti, dar intial sunt 13 marti. Sunt foarte bucuroasa ca s-a raspandit si aceasta forma de rugaciune si iti multumesc Radul Radu pentru postare mi-ai facut o mare bucurie si sunt convinsa ca sfantul Antpn de Padova „iti multumeste” asa cum stie un sfant….
  Pentru doritori iata link-ul catre cartea de rugaciuni : http://arcb.ro/extern/librarie/index.php?page=shop.product_details&flypage=tpflypage.tpl&product_id=141&category_id=28&keyword=13+marti&option=com_virtuemart&Itemid=53 ….
  13 marţi şi novena Sf. Anton
  arcb.ro

  1. Irina îţi mulţumesc pentru vorbele tale frumoase. Mă bucur că ştii atât de mule despre Sfântul Anton şi eşti binevenită aici de fiecare dată când vrei să ne mai spui ceva. Să ai o zi plăcută.

 33. Buna!
  Am tinut postul si sa stii ca Sf Anton m-a ajutat mult desi nu am cerut mare lucru..am simtit ca s-a schimbat ceva..si as vrea sa il mai tin..in 20 martie incepe iar postul si dureaza pana in iunie, de ziua sfantului-adica 13 marti..
  stii cumva daca sunt rugaciuni speciale pt acest post?Trebuie citite tot rugaciunile de mai sus?Dar ce se intampla cu cele 4 marti pt care nu am rugaciunile?
  Daca ai putea sa imi raspunzi, as fi f recunoscatoare!

  Multumesc si sanatate

  1. Ştiu că există rugăciuni pentru cele 13 marţi dar nu ştiu dacă le am. O să caut şi dacă găsesc o să ţi le trimit. O mică problemă ar fi după mine că între timp vine Paştele şi eu nu ţin post în Săptămâna Luminată. Poţi ţine novena de 9 marţi, iar dacă vrei să ţii postul de 13 marţi o să încerc să găsesc rugăciunile pentru cele 13 marţi. Să ai o zi plăcută.

 34. v-as ruga daca se poate sa imi spune-ti si mie unde ati postat celalate rugaciuni adica cele 13 martea va multumesc frumos si va doresc o zi frumoasa

 35. Daca in timpul postului,nu dai mancare martea,de exemplu dai miercurea s-au in oricare alta zi,dar este numita tot pt SF ANTON,este primit? raspunde-mi te rog,Doamne ajuta.

  1. Nu neapărat, Ioana. Eu de obicei mănânc de post şi până în ora 12. Nu mănânc carne, ouă, brânză, lactate, nu beau cafea, ciocolată, alcool, lapte. Dar nu este o regulă, fiecare ţine postul cum simte. E mai important ce gândim în zilele astea decât ce mâncăm. Degeaba ne abţinem de la mâncare dacă avem gânduri de duşmănie sau ne enervăm pe ceilalţi. Mie cel mai greu îmi este în zilele de post să nu mă supăr şi să iert pe toată lumea care mă supără. Dar mă simt mai bine dacă fac asta.

  1. Nu mai ştiu. Uneori în timp ce ţineam postul, alteori după ce am terminat cele 9 săptămâni de post. Sfântul ANton ştie când să intervină în viaţa noastră.

 36. Cum trebuie sa cinstim pe Sf Anton de Padova:1.ptr a cinsti pe Facatorul de minuni,Sf. Anton trebuie mai intai sa ne ferim de orice amestec de superstitie,in actele de cinste ce i le aducem.De aceea departe de la noi gandul ca Sf Anton ne va pedepsi,daca am inceput mai multe zile de rugaciuni si nu le-am ispravit sau am ingaduit posturi,pomeni si nu le-am implinit.Răul cel mai mare care ni se poate intampla,in cazul acesta,poate fi ca nu primim harul cerut.De unde urmeaza ca actele de cinstire ce ni se cer sub amenintare cu pedepse,ce ne-ar veni de la Sf Anton,trebuiesc socotite credinţe deşarte.
  2.Chipul cel mai frumos de a cinsti pe Sf. Anton este: viata curata si fara de pacat,plina de credinta in D-zeu si de incredere in puterea servitorului sau Anton.
  3.Ceea ce cerem sa nu fie rau sau pacat.
  4.Cu aceste bune dispozitii putem alerga la Sf Anton in orice necaz sau lipsa. Nu vom ramane fara ajutor.
  CELE MAI POTRIVITE ACTE DE PIETATE PTR A CINSTI PE SF ANTON SUNT:
  1. Ascultarea sfintei liturghii in cinstea Sf. Anton, MARTI, Duminica sau in orice alta zi.E mai bine daca se da si o Sf liturghie ptr scopul ptr care se asculta.
  2.Marturisire si cuminecare in cinstea Sf Anton in zi de Marti sau Duminica.
  3. 13 Marti in cinstea Sf Anton
  Se stie ca Sf Anton a fost inmormantat in zi de Marti si in acea zi a facut multe minuni.De atunci s-a facut un obicei in toata Biserica a cinsti pe Sf Anton in zi de Marti.Se pot tinea 13 Marti,fiind 13 feluri de minuni ce le face de obicei Sf Anton.Se tine 13 Marti consecutive,fara intrerupere.In aceea zi,se merge la biserica ,se asculta sfanta liturghie,e foarte bine a face Sf marturisire si cuminicare, se citeste o consideratie,se da de pomana la un sarac,se posteşte.Nu e nevoie sa se faca aceste fapte bune toate in fiecare Marti.Crestinul isi alege una sau alta,sau mai multe,insa pricipalul este sa se faca cu inma curata ,timp de 13 Marti,in fiecare Marti.
  4. 9 zile de rugaciuni sau 9 Marti cu aceleasi fapte bune de mai sus
  5.Rugaciuni diferite,dar mai ales troparul Sf Anton,care se poate zice in toate lipsurile cand se tin 13 sau 9 sau 13 Marti in cinstea Sf Anton.
  6.O evlavie placuta Sf. Anton este si evlavia catre limba Sf Anton care se pastreaza si azi la Padova.
  7.Painea ptr saraci,data Sf Anton,este pomana ce se fagaduieste si se da Sf. Anton ca o multumire ptr harurile primite. Ofrandele se dau direct la saraci sau se pun in caseta din biserica,destinata anume ptr Painea Saracilor ptr ca apoi preotii sa le distribuie.
  8.Ingrijirea icoanei Sf. Anton.Tinerea sarbatorii Sf Anton,13 iunie.

 37. Testamentului spiritual al Sfântului Anton:
  De trei lucruri depinde moartea sau viaţa noastră:
  de inimă, limbă şi mâini: prin inimă este simbolizat
  consimţământul pentru bine sau rău; prin limbă
  exprimarea noastră în cuvinte; prin mâini acţiunile
  de care suntem responsabili.
  Cei care îl refuză pe Cristos prin întunericul păcatului,
  să se întoarcă la el, ascultând cuvântul lui Dumnezeu,
  pentru ca în lumina pocăinţei să poată mărturisi,
  asemenea sfântului Petru, de trei ori: Iubesc, iubesc, iubesc!
  Iubesc cu inima prin credinţă şi devoţiune.
  Iubesc cu limba prin mărturia adusă adevărului.
  Iubesc cu mâinile prin fapte bune.

 38. O, minunate Sfine Antoane, slavit de faima minunilor si de bunatatea Lui Isus, care a venit ca pruncusor sa se odihneasca in bratele tale, dobandeste-mi de la bunatatea Lui harul ce-l doresc cu inflacarare, din adancul inimii mele.Tu, care ai fost asa de milostiv cu sarmanii pacatosi, nu te uita la nevrednicia aceluia care te roaga, ci la slava lui Dumnezeu, la mantuirea sufletului meu spre care se indreapta si rugaciunea ce ti-o fac cu atata nadejde. Ca recunostinta sa-ti fie mica mea oferta ce o fac pentru ajutorul saracilor, ca sa fiu si eu ajutat, intr-o zi, prin harul Lui Isus Mantuitorul si prin mijlocirea ta, Sfinte Antoane, sa ajung in Imparatia Cerurilor. Amin

  1. Crista îţi mulţumesc pentru completările tale, ne sunt de mare ajutor. Mă bucur că ştii atât de multe despre Sfântul Anton, îmi eşti de mare ajutor 🙂

 39. Cum trebuie sa cinstim pe Sf Anton de Padova:1.ptr a cinsti pe Facatorul de minuni,Sf. Anton trebuie mai intai sa ne ferim de orice amestec de superstitie,in actele de cinste ce i le aducem.De aceea departe de la noi gandul ca Sf Anton ne va pedepsi,daca am inceput mai multe zile de rugaciuni si nu le-am izbravit sau am ingaduit posturi,pomeni si nu le-am implinit.Raul cel mai mare care ni se poate intampla,in cazul acesta,poate fi ca nu primim harul cerut.De unde urmeaza ca actele de cinstire ce ni se cer sub amenintare cu pedepse,ce ne-ar veni de la Sf Anton,trebuiesc ocrotite credinte desarte.
  2.Chipul cel mai frumos de a cinsti pe Sf. Anton este:viata curata si fara de pacat,plina de credinta in D-zeu si de incredere in puterea servitorului sau Anton.
  3.Ceea ce cerem sa nu fie rau sau pacat.
  4.cu aceste bune dispozitii putem alerga la Sf Anton in orice necaz sau lipsa.Nu vom ramane fara ajutor.

  CELE MAI POTRIVITE ACTE DE PIETATE PTR A CINSTI PE SF ANTON SUNT:
  1. Ascultarea sfintei liturghii in cinstea Sf. Anton,MARTI,Duminica sau in orice alta zi.E mai bine daca se da si o sf liturghie ptr scopul ptr care se asculta.
  2.Marturisire si cuminecare in cinstea Sf Anton in zi de Marti sau Duminica.
  3. 13 Marti in cinstea Sf Anton
  Se stie ca Sf Anton a fost inmormantat in zi de Marti si in acea zi a facut multe minuni.De atunci s-a facut un obicei in toata Biserica a cinsti pe Sf Anton in zi de Marti.Se pot tinea 13 Marti,fiind 13 feluri de minuni ce le face de obicei Sf Anton.Se tine 13 Marti consecutive,fara intrerupere.In aceea zi,se merge la biserica ,se asculta sfanta liturghie,e foarte bine a face Sf marturisire si cuminicare,se citeste o consideratie,se da de pomana la un sarac,se postesste.Nu e nevoie sa se faca aceste fapte bune toate in fiecare Marti.Crestinul isi alege una sau alta,sau mai multe,insa pricipalul este sa se faca cu inma curata ,timp de 13 Marti,in fiecare Marti.
  4. 9 zile de rugaciuni sau 9 Marti cu aceleasi fapte bune de mai sus
  5.Rugaciuni diferite,dar mai ales troparul Sf Anton,care se poate zice in toate lipsurile cand se tin 13 sau 9 sau 13 Marti in cinstea Sf Anton.
  6.O evlavie placuta Sf. Anton este si evlavia catre limba Sf Anton care se pastreaza si azi la Padova.
  7.Painea ptr saraci,data Sf Anton,este pomana ce se fagaduieste si se da Sf. Anton ca o multumire ptr harurile primite.Ofrandele se dau direct la saraci sau se pun in caseta din biserica,destinata anume ptr Painea Saracilor ptr ca apoi preotii sa le distribuie.
  8.Ingrijirea icoanei Sf. Anton.Tinerea sarbatorii Sf Anton,13 iunie.

 40. Am tinut postul Sf.Anton o data …nu mi s-a implinit dorinta dar nu ma plang, poate inca nu a sosit momentul asa cum ai spus tu, desi este o problema foarte delicata pentru mine dar in speranta ca totusi Sf.Anton ma va asculta am reinceput din nou postul ( cu o saptamana pauza) pentru aceeasi dorinta. Se poate?

  1. Uneori Domnul ne pune credinţa la încercare. Şi eu am ţinut post de mai multe ori pentru aceeaşi dorinţă şi până la urmă mi s-a îndeplinit. Nu dispera, Sfântul Anton te vede şi ştie că îţi doreşti acel lucru. Dacă ai început din nou postul ţine-l până la capăt toate cele 9 săptămâni. Uneori dorinţa ni se îndeplineşte la câteva săptămâni după ce am terminat de ţinut postul.

 41. Buna,
  sunt un biet crestin ortodox, ratacit, pierdut, regasit … aproape fara speranta. Mi-am intors fata catre credinta, sau cine stie poate chiar Domnul a dorit sa-mi ofere o pedeapsa pentru indepartarea mea de la chipul Sau. Am o problema, ca toata lumea dealtfel si din cate m-am documentat eu cred ca rugaciunile catre Sf.Anton ar fi posibil sa ma ajute. Problema mea este legata de familie, sotia s-a indepartat sufleteste de mine si am simtit ca ceva nu-i in regula si am surprins-o ca are ceva discutii cu un fost prieten, un individ la care ea se gandea in tinerete dar care nu ia acordat atentie atunci. Acum si acesta este casatorit (si noi binenteles, binecuvantati cu copii minunati). Problema este ca fizic nu s-a intamplat nimic, totul se rezuma la discutii telefonice, insa cred ca stiti ce durere simti in suflet atunci cand afli asemenea lucruri. Ea spune ca nu a facut nimic care sa o compromita si o cred, insa imi doresc sa o recapat alaturi de mine sufleteste. I-am spus ca ma deranjeaza ca vorbeste cu acel individ si dupa ceva insistente a zis ca a renuntat, insa am cercetat si am ceva semne care imi spun ca in continuare poarta discutii cu acel individ, si ma minte si isi ascunde urmele. Am ca variante sa abordez o discutie cu acel individ insa as vrea sa evit ceva dialoguri penibile si sa apar eu ca un sot gelos. Mai degraba as apela la ceva rugaciuni care sa o ajute pe sotia mea sa isi aduca aminte de frumoasa viata de familie ce o aveam inainte ca acest individ sa apara intre noi.
  Credeti ca este o alegere inteleapta aceasta? Sau … cum ma sfatuiti? Sunt deschis oricaror propuneri care mi-ar readuce linistea si armonia in familie.

  Dumnezeu sa va aibe in paza!

  1. Am citit cu atenţie mesajul tău şi înţeleg că problema este una serioasă. Poţi ţine postul Sfântului ANton, dar ar fi bine să nu-i spui soţiei tale pentru ce ţii postul. De altfel de fiecare dată când ţinem post este indicat ca doar Domnul să ştie motivul pentru care îl ţinem.
   În altă ordine de idei, nu încerca să-ţi apropii soţia prin reproşuri sau mai rău prin conflicte cu cealaltă persoană, fiindcă o vei îndepărta şi mai tare. Încearcă să te porţi normal şi să o faci să rămână alături de tine prin căldură sufletească şi oferindu-i ceea ce crezi tu că îşi doreşte. Nu-i arăta că ştii că te minte fiindcă va fi şi mai pornită împotriva ta. Femeile îşi doresc protecţie şi căldură sufletească în căminul lor. Dacă va avea parte de asta acasă va renunţa rapid la aventuri cu un alt bărbat în momentul în care va apărea prima ceartă între ei. Şi va apărea destul de rapid. Eu îţi doresc să ai parte de linişte în familie.
   Dacă vreunul dintre cititori vrea să-l ajute cu sfaturi pe prietenul nostru Arhanghelul rătăcit este binevenit să lase un reply aici.

   1. Da, din pacate problema a devenit serioasa din clipa in care am descoperit eu urmele, adica problema se pare ca e destul de veche. Partea buna a lucrurilor este ca cei doi s-au rezumat doar la corespondenta pe email si telefon. I-am spus ca sunt ranit in suflet si ca ma astept sa se comporte intr-un fel in care sa-mi arate ca ma insel in ceea ce priveste judecata mea. Va dati seama ca am stat si mi-am revizuit toata atitudinea, mi-a parut rau pentru orice lucru cat de mic care l-am facut si nu ia placut, i-am cerut iertare daca cumva am suparat-o in vreun fel, cu voia sau fara voia mea si am cautat sa ma schimb total, insa ea zice ca nu sunt eu acesta pe care incerc sa il arat acum si ca ma prefac. A trecut timpul, deja sunt 5 luni de cand am abordat aceasta atitudine si nu stiu ce sa mai fac. Tot am senzatia ca se ascunde, ca incearca intr-un fel sau altul sa-l contacteze pe nevrednic.
    O simt ca inca este „departe” de sufletul meu. Nu sunt un habotnic, am fost intr-o vreme insa mi s-au intamplat lucruri care m-au indepartat de latura aceasta spirituala. Acum insa parca am epuizat toate variantele ajutatoare, nu mai stiu ce sa mai fac … Binenteles ca nu-i spun ei despre faptul ca tin post sau de ce.
    Nu inteleg de ce li se dau oamenilor poveri atat de grele cand vietile lor pot fi asa frumoase … Am fost si voi ramane un familist comvins … N-am calcat niciodata stramb si nu mi-am inselat sotia nici in vis, desi pentru unii barbati aceasta nu este o virtute. Ea a fost singura femeie din viata mea, dragoste la prima vedere. La ea dragostea a venit mai tarziu, dar a venit. Suntem casatoriti de 16 ani si am considerat ca impreuna suntem frumosi si reprezentam un model pentru toti cei ce ne inconjoara. Din pacate se pare ca mai apar si probleme in paradis. Imi pun toata speranta in rugaciuni acum, sunt singurul lucru care mi-a mai ramas. Prin alte actiuni nu cred ca reusesc sa mai fac ceva, ba chiar cred ca as inversuna-o. M-am gandit o clipa sa fac intr-un fel sa contactez familia respectivului insa am ajuns la concluzia ca e suficient daca o familie va suferi si nu mi-ar face bine mie in nici un fel daca as aduce suferinta si altora.
    Destinul meu si al familiei mele ramane in puterea Domnului. Daca El va hotara ca aceasta este calea, atunci nimic nu va putea schimba destinul nostru indiferent de vointa noastra.
    Din pacate suferinta este mare, direct proportionala cu dragostea ce i-o port. I-am spus ca nu-mi doresc nimic in plus, decat femeia cu care m-am casatorit … cea de care m-am indragostit. Atat si nimic mai mult.
    Domnul sa va aiba in paza si sa va calauzeasca pasii!

   2. Draga Arhanghel ratacit, imi pare rau ca treci prin asa ceva. crede-ma ca stiu ce simti,. din pacate sunt si eu in aceeasi situatie. in 2009 mi-am surprins sotul povestind pe net cu multe femei. l-am iertat insa a continuat si l-am prins a doua oara, in 2010.
    din decem,brie 2011 a plecat de acasa. a venit in februarie sa incercam sa salvam casnicia, dupa 2 zile mi-a spus ca nu simte pt mine ce ar trebui sa simta pt o sotie….si a plecat din nou,. de atunci nu mai stiu nimic de el. si simt cum ma sting de suferinta. din 2009, de cand am aflat, traiesc un cosmar care ma macina. mi-a fost f greu, am avut ganduri sa renunt la tot, inclusiv la viata. insa Dumnezeu, familia si prietenii nu m-au lasat sa fac asa ceva.
    cred ca de martea viitoare voi tine si eu acest post.
    uneori ma intreb daca nu cumva toata aceasta durere e o pedeapsa. in 2008 am facut un avort. si de atunci toate s-au ruinat.
    nu stiu ce sa mai fac. orice perioada de fericire este dublata de una de durere profunda.
    sunt momente cand il simt aporpare pe Dumnezeu, pt ca apoi sa vad ca orice il rog nu doar ca nu da ascultare, dar se incpataneaza sa faca pe dos.
    am ajuns sa nu mia cer nimic, doar sa-i multumesc pt ca ma ajuta sa traiesc, sa am aproape familia.
    de aceea cred ca daca ma rog Sf Anton ruga mea va fi primita la Dumnezeu

    Domnul sa va binecuvanteze.

 42. Din ce spui tu cred că soţia ta vrea puţină adrenalină în viaţa ei şi din păcate nu vrea să i-o oferi tu. Stai liniştit, focul cel nou se va stinge de la sine dacă nu-l alimentezi cu scandaluri şi acuzaţii chiar dacă sunt fondate. Se va plictisi ca un copil de o jucărie nouă şi va învăţa să aprecieze ce are acasă. Mult noroc.

  1. De scandaluri nici nu poate fi vorba, nu sunt genul. Ma mai supar si eu ca tot omul, dar decent. Nu-mi place sa vorbesc urat si nici sa jignesc. Din pacate sunt genul care imi place sa dezbat problema, sa merg la originea ei si sa gasim impreuna o rezolvare. DAR ea zice ca prin aceste discutii ea nu gaseste o rezolvare a problemelor, ci le aseamana mai degraba cu o cicaleala. I-am spus ca ori de cate ori il apeleaza pe acel individ sa se gandeasca ca imi produce o gaura in suflet … nu stiu daca a realizat.
   Sper sa vada pana la urma ca locul ei este acasa langa copii si nu cu gandul in alte parti (asta atata timp cat suntem uniti in „institutia casatoriei”).
   Despre treaba cu plictisitul insa nu imi fac mari sperante deoarece am gasit urme de corespondenta din 2009, deci daca era se plictisea pana acum. Raman in continuare in rugaciuni cu sufletul plin de speranta ca intr-o zi totul se va termina si va fi iarasi cum a fost.
   Sa ne ajute Dumnezeu!

  2. Buna am inceput si eu postul Sfantului Anton este a 3 ora cand tin acest post in celelalte 2 randuri am vazut rezultatele inainte de teminarea postului, insa acum cer ceva mai greu de obtinut..intrebarea mea este sunt in martea a 7-a si e Saptamana Luminata ce e de facut?? Nu am stiut ca nu e bine si nici nu mi-am dat seama cand am inceput, am citit acuma pe blog ca nu se tine post in aceasta zi.

   1. Buna Maria. In mod normal nu se tine post in Saptamana Luminata, dar daca ai inceput fara sa iti dai seama nu trebuie sa faci o drama din asta. Tine post astazi si continua cu celelalte marti pana la terminare.

  3. Buna ziua as vrea sa tin si eu post Sf Anton am o fetiță de 4 ani jumate si nu prea vorbește imi spune si mi-e cineva ce ar trebui să fac multă sănătate la toată lumea

   1. Buna ziua. Tineti postul timp de 9 marti sau 13 marti. Spuneti in fiecare marti rugaciunea din martea respectiva. Pentru orice intrebare va rog sa imi scrieti pe email.

   2. Ascultati sfaturile Antiqului……. Nimic nu este simplu, dar orice poate sa fie posibil. Doamne ajuta !

 43. buna.as vrea daca se poate sa-mi trimiti si mie rugaciunile pe mail si as vrea daca se poate sa mai vorbim pe tema asta.am mai multe intrebari.daca nu pot merge la biserica in fc marti pot tine postul de acasa?ms

 44. revin din nou….sunt la a cincea marti…am tinut postul prima data,acum este pt a doua,la un interval de o saptamana pauza,asa cum am citit pe blog.Din pacate,desi ma rog cu tot sufletul pt acelasi lucru…nu se intrevede nimic…Nu mi-am pierdut speranta,pt ca stiu ca D-zeu e mare.Dar ma intreb unde gresesc….

  1. Daniela, ţine postul în continuare până la sfârşit şi apoi ia o pauză mai lungă. Uneori ni se îndeplineşte rugăciunea după o perioadă de la terminarea postului. Nu dispera. E foarte important să ai credinţă şi asta e cel mai greu. Încearcă să ai o relaţie personală cu Sfântul ANton, să-i vorbeşti ca unui om. Spune-i ce îţi doreşti de la el şi sunt sigur că o să-ţi răspundă într-un fel sau altul. Sunt alături de tine.

 45. Novena nu este un fel de hocus-pocus….. Fiecare zi de rugaciune are o meditatie despre virtutile pe care le-a avut sfantul Anton in timpul vietii si pe care trebuie sa le aplice si cei care tin aceste rugaciuni, macar de la o zi de marti la alta: iubirea faţă de Dumnezeu şi faţă de oameni, credinţa, umilinţa, curăţenia sufletului, lepădarea de sine, zelul în slujba lui Dumnezeu.Minuni a facut mult mai multe, si nu asa hocus-pocus, ci prin rugaciunile sale catre Dumnezeu.
  Un om devine smerit, sigur si incercat numai dupa ce, cu ajutorul rugaciunii, suporta numeroasele ispite ce-i vin fara voia lui.
  Rabdarea este sarguinta sufletului in lucrarea lui.
  Doamne ajuta!

  1. Kristta îţi mulţumesc pentru ajutorul tău. Mă bucur că eşti alături de noi şi ori de câte ori crezi de cuviinţă poţi să ne ajuţi cu comentarii despre Sfântul Anton. Eu o să ţi le aprob pe toate. De asemenea m-aş bucura să îţi dai cu părerea şi la celelalte posturi de pe blog. Să ai o zi plăcută 😉

   1. Buna pentru toti. Nu pierdeti increderea in voi nici in minunile ceresti. EU in prima zi de post cautam un om sarac si nu-l gaseam si cand am pierdut speranta de a-l gasi mi-a aparut in cale. Am ramas farà cuvinte cand il vazusem. Asa ca trebuie sa ai in suflet rabdarea si linistea si cel mai important credinta catre Dumnezeu

  1. Rugăciunile trebuie rostite în fiecare marţi câte una. De exemplu, în prima marţi rosteşti prima rugăciune, în marţea a doua rugăciunea a doua şi tot aşa. În afară de asta, în prima marţi rosteşti Rugăciunea de începere, Rugăciunea pentru a dobândi ocrotirea Sfântului ANton şi Rugăciunea de dimineaţă către Sfântul ANton. Apoi tot în prima marţi spui Rugăciunea de începere a Novenei şi Rugăciunea din Marţea întâi. În zilele de marţi 2-8 rosteşti mai întâi Rugăciunea de începere, Rugăciunea pentru a dobândi ocrotirea Sfântului Anton şi Rugăciunea de dimineaţă către Sfântul ANton, apoi Rugăciunea din marţea respectivă. În marţea a noua mai spui în plus şi de 9 (nouă) ori Troparul Sfântului ANton, apoi spui Rugăciunea de încheiere şi Născătoarea. Dacă ai nelămuriri scrie-mi şi o să te ajut.

 46. Se tine post negru in fiecare marti sau post obisnuit?
  Trebuie dat acatist la biserica in cele 9 marti?
  La sfarsitul zilei de post se da o paine unui sarac sau unui sarac din biserica?

  1. Eu ţin post normal. Poţi să dai acatist la biserică. Eu nu am dat. Pâinea poţi să o dai oricând în timpul zilei de marţi. Cuvântul „sărac” nu trebuie luat neapărat ad literam. Dacă cumperi de mâncare unui coleg de lucru la care îi e foame eu consider că e ok. Pâinea nu trebuie neapărat să fie pâine, poate fi o ciorbă, un hamburger sau altceva de mâncare. Sfântul ANton te vede şi se bucură.

 47. Sora mea a nascut o fetita prematur si de atunci tin postul impreuna cu mama mea,rugandu-ne pentru fetita.Sfantul Anton a mai facut o minune,fetita e bine,creste si asteptam sa o luam acasa.

 48. am si eu o nelamurire..tin post negru pana ce apune soarele din ziua de marti,iar apoi mananc mancare ce nu este de post..este gresit?

  1. Eu nu ţin post negru, dar îl ţin de la 12 noaptea luni spre marţi până la 12 noaptea marţi spre miercuri, adică 24 de ore. După ce se termină ziua de marţi poţi mânca mâncare normală.

 49. bunica mea mi-a sspus ca in aceasta zi de marti nu ai voie sa primesti ceva,sau sa cumperi ceva cu bani..stie cineva despre asta?

 50. Am o dilema mare. Urmeaza a cincea zi din postul Sf.Anton si cum ziua de marti este a treia zi de pasti , obiceiul este ca la servici ( pentru ca incepem munca) sa facem masa comuna , fiecare ducand cate putin din ce a avut la masa de paste.
  Intrebarea mea este daca se poate sa nu tin post marti si sa merg in saptamana ce urmeaza cu a cincea zi sau trebuie totusi sa tin post. Asta nu pentru ca nu as putea sa ma abtin de la mancaruri, doar ca suntem destul de multi si nu as vrea sa dau explicatii tuturor de ce nu mananc sau de ce nu particip la masa.

  1. Da, e destul de dificil. Lili dragă, eu nu pot să dau dezlegări de la post, eu doar am pus rugăciunile pe blog. Din ce am citit eu nu se poate face pauză, postul trebuie ţinut 9 marţi consecutive. O soluţie ar fi să mănânci din bucatele de la lucru numai ceea ce este de post si eventual să acuzi o durere de burtă pentru a evita să mănânci de dulce ( am făcut asta de câteva ori). De obicei nu recomand să se ţină postul de 9 marţi în timpul Săptămânii Luminate de după Înviere, fiindcă e o perioadă de mare bucurie incompatibilă cu postul. Oricum, singura soluţie ar fi să guşti puţin din bucatele de post de la lucru, dacă sunt din alea şi să acuzi un deranj stomacal pentru a nu mânca de dulce. Altă soluţie nu ştiu dar sper că o să te descurci. Dacă mai ai întrebări te ajut cu mare drag.

 51. HRISTOS A INVIAT !
  Vreau doar sa-ti spun ca am reusit azi sa nu mananc nimic si am reusit sa evit si intrebarile 🙂

  1. Mă bucur Lili 🙂 Chiar speram că o să-mi scrii cum te-ai descurcat azi la lucru. Oricum a fost o dovadă de tărie de caracter pentru tine. Felicitări!

 52. Buna ziua! m am hotarat sa tin si eu postul Sf Anton,dar nu stiu ce trebuie sa fac la inceput.Vreau sa imi cumpar o carte daca ma puteti ajuta sa imi spune ti cum se numeste cartea.daca ma puteti ajuta,va rog.multumesc din suflet

  1. Nu ştiu de ce carte ai nevoie. Eu am postat tot ce ai nevoie pentru post pe blog. Cărţi găseşti la bisericile catolice despre Sfântul Anton. Dacă ai nelămurir scrie-mi şi o să te ajut.

 53. buna ziua! cand spunem rugaciunile am auzit ca trebuie sa mergem la biserica la sf.Anton. sau se pot citi si acasa? multumesc!

  1. E de dorit să ţii post pentru fiecare dorinţă în parte. Sfântul Anton vrea să vadă că îţi doreşti cu adevărat ceea ce ceri şi nu te prezinţi cu o listă de dorinţe ca la piaţă.

 54. Si pe mine ma ajuta foarte mult SF Anton. de fiecare data cand am un examen citesc rugaciunea pentru reusite la examene si le-am luat pe toate in toti anii de facultate. si nu citesc doar cand am examene ci si cand simt nevoia sa citesc o rugaciune. ii multumesc din tot sufletul ca-mi asculta rugaciunile. nu stiam de acest post voi incepe sa tin si eu. imi doresc ca dupa ce termin facultatea sa-mi gasesc un loc de munca. ca sa ma pot realiza.

 55. Dar daca s-a intamplat sa beau un pahar cu bere , adica alcool , desi tin post martea sper ca nu am facut ceva gresit. ??

  1. Fiecare om greşeşte Juliana, important e să nu stăruim în greşeală. Sfântul Anton ştie că ţii post şi îşi doreşte ca să avem gânduri curate în zilele de post şi ne iartă micile greşeli. E bine ca în zilele de marţi să dai de mâncare ceva unui om sărman, aceasta îi place Sfântului ANton care e protectorul săracilor.

 56. Buna! In urma cu cateva luni mama mea s-a dus la Biserica Sf. Anton din Padova si s-a rugat pentru mine: sa am sanatate, noroc la scoala si la locul de munca si sa am pace si liniste si asa a fost! Cand am ajuns in Italia am fost si eu la Padova la Biserica Sf. Anton si imediat cum am intrat m-a cuprins un val inexplicabil de liniste si calm. A fost o senzatie care nu am mai avut-o niciodata. Eu de origine sunt ortodoxa, insa mereu am avut inclinatii si credinte care tind spre catolicism. Ma gandesc ca atata timp cat ai aceasta credinta in Sfantul Anton si in Dumnezeu, nu conteaza religia de care apartii.
  Recent, o prietena mi-a spus de acest post al Sfantului Anton si as vrea sa il tin si eu de saptamana viitoare. Conteaza religia sau doar trebuie sa ai credinta ca Sfantul Anton te va ajuta?

 57. Bună, Diana. Nu contează religia, eu sunt ortodox şi cu toate astea ţin postul Sfântului Anton. Mă bucur că vrei să ţii postul. Eu îl ţin ca ortodox, adică fără carne, ouă, lapte, cafea, alcool, tigări fără înjurături şi gânduri urâte. Dacă ai nelămuriri poţi să mă întrebi, aş fi bucuros să te ajut.

  1. Din nefericire sunt fumatoare inraita, insa am citit intr-un comentariu de mai sus ca nu constituie o neaparata problema atata timp cat ai sufletul curat. Multumesc mult de tot pentru explicatie! Dumnezeu sa te aiba in paza pe tine si cei dragi tie! Numai sanatate!

 58. buna seara azi am inceput postul SF ANTON dar am dar gres,am ajuns acasa de la servici si mama mi-a facut de mancare dar nu a facut de post,iar mie mi-a fost rusine so refuz pt ca mia gatit mancarea mea preferata.ce sa fac acum.va rog ajutati-ma multumesc

  1. Ana eu cred că trebuie să continui cu postul. Sfântul ANton ne vede şi înţelege că uneori mai şi greşim. Poate ar fi bine să-i spui mamei tale de postul acesta, cred că te-ar înţelege. Şi eu am primit rugăciunile Sfântului Anton de la mama mea şi de fiecare dată m-a înţeles. Fi liniştită şi ţine postul în continuare. Sfântul Anton apreciază mai mult ce e în sufletul nostru decât ce mâncăm în zilele de post.

 59. povestea mea este similara celei a arhanghelului trist. i-am si postat un rapsuns in acest sens. si eu am gasit discutii pe net ale sotului meu……………acum ne-am desparit. inca nu am divortat, dar nu mai tinem legatura de prin februarie. mi-as dori mult sa ne impacam, il iubesc si mi-e greu fara el. am fost si la un preot, care mi-a dat niste rugaciuni, insa………..nimic. de fapt s-a intors in februarie, dar apoi a plecat definitiv.
  voi incerca si postul Sf. Anton, si sper sa ma ajute. desi uneori ma gandesc ca poate Dumnezeu vrea sa ma pedepseasca: in 2008 am facut un avort si de atunci totul a mers rau de tot. nu stiu
  sau poate ca nu il aduce inapoi pentru ca asa va fi mai bine pt amandoi.
  doar Dumnezeu stie.
  nu am inteles exact cum trebuie sa postesc: toata ziua de marti sau numai pana la ora 12? se tine si post negru?

  multumesc frumos.

  1. Laura, eu ţin postul timp de 24 de ore de la 12 noaptea la 12 noaptea. NU am ţinut post negru, dar poţi să-l ţii dacă rezişti. În ce priveşte despărţirile din cuplu, am scris şi în postare că nu prea recomand să se ţină postul cu privire la o anumită persoană. Eu am ţinut postul pentru a mă căsători, dar nu am specificat nici un nume. Poate ai un alt bărbat care îţi e sortit. Nu ţi-aş recomanda să ţii postul cu privire la soţul tău. Ţine-l pur şi simplu şi o să vezi ce se va întâmpla.

   1. iti multumesc mult de tot pentru raspuns. ai dreptate, cine stie ce ne este rezervat? poate cel pe care il dorim alaturi, nu este cel sortit noua. voi face cum m-ai sfatuit si nu ma voi ruga cu privire la o anumita persoana.

    O duminica frumoasa.

 60. rugaciunea de incheiere si nascatoarea se spune numai in a 9 marti, sau in fiecare marti? multumesc anticipat

  1. Rugăciunea de încheiere, Troparul Sfântului Anton şi Născătoarea se spun numai în a noua marţi. Să-ţi ajute Dumnezeu, Laura.

   1. iti multumesc frumos atat pentru raspuns, cat si pentru urare. maine voi incepe Rugaciunea Sf. Anton. am si o iconita cu el, pe care o port in portofel. sper sa imi asculte ruga.
    Dumnezeu sa ne ajute pe toti si sa ne pazeasca.

  1. Rugăciunea cu „…acum încep această novenă…” eu o spun doar în prima marţe, aşa cum se deduce şi din textul rugăciunii.

 61. buna seara eu deobicei il spun in fiecare martea iti doresc sa ti se indeplineasca dorinta ta.sa iti ajute bunul DUMNEZEU SI SF ANTON.O SEARA FRUMOASA

 62. tot incerc sa postez o intrebare. o scriu iar cand o public imi apare doar un link, asa cum se vede mai sus. oare de ce?

 63. ei nu sunt saraci, dar ma gandeam ca macar atat sa fac pt azi.citeam mai sus ca si daca dau ceva de mancare unui coleg este bine primit.

 64. poate intrebarea mea suna aiurea, insa chiar vreau sa fac totul bine. oricum voi incerca sa imi indeplinesc si indatorirea crestina de a hrani un sarac, insa ma nu vrea sa treaca ziua de azi fara sa fac ceva in acest sens

 65. oare e bine? imi cer scuze ca postez asa, insa se pare ca numai in acest mod pot pune intrebarile pe care le am, fara sa apara altceva
  multumesc mult

  1. Orice om la care dai ceva de mâncare se poate considera sărac, după mine. Dacă omului respectiv îi e foame, dă-i ceva de mâncare.

 66. BUNA nici eu nu am reusit sa dau mancareazi a nimeni,dar in schimb am dat bani credeti ca ii bine.va multumesc

  1. Încearcă să nu mai dai bani. Poţi cumpăra câteva pâini şi să le duci la o biserică catolică unde se adună mâncare pentru cantina săracilor.

 67. azi am reusit sa dau de mancare unei persoane sarmane. este vorba de o batranica. biata de ea statea cu cantarul langa o piata, sperand ca lumea va dori sa se cantareasca. i-am cumparat ceva de mancare si nu va pot spune cata bucurie i-am citit in ochi cand i-am dat-o. si m-am bucurat si eu stiind ca astazi sigur va manca ceva.

 68. Toronto MIHAI FERARU In prag de moarte si foarte saraci, o familie de romani cu boli cardiovasculare grave se lupta sa-si salveze zilele, Singura lor speranta este Dumnezeu si ajutorul concret al crestinilor de pretutindeni. Sa intindem o mana de ajutor acestei familii! Bunatatea si milostivirea lui Hristos este in fiecare dintre noi, si prin actele noastre de milostenie si caritate, fata de semenii nostri ne vede Mantuitorul si ne va aduce mantuirea. Contactati familia MIHAI FERARU din Judetul VASLUI: Contul ce la deschis ptr a primi ajutorul de la dvs este la RAIFFAISEN BANK, cod swift >RZBRROBU: Romania nr cont in euro. ro72rzbr0000060004438690 Domnul Mihai Feraru a trimis Redactiei Las Vegas Romanian Journal copii dupa documente care dovedesc starea precara a sanatatii dumnealu. DOAMNE AJUTA..Dumnezeu si Maica Domnului ,sa va ajute si sa va inmulteasca Darul, cu mult folos ptr HRISTOS.

 69. Buna ziua, azi e prima mea zi de post,cu rugaciune la Sf.Anton, nu stiam nimic din ce am citit azi in aceasta pagina, dar acum am inteles tot. Am mai tinut acest post acum 8 ani dar cu 12 marti de unde asa mi s-a spus…Doar vreau sa va zic ca, chiar si asa am fost ajutata si am iesit dintr-un mare necaz… Azi incep din nou, de unde am nevoie de ajutor pt familia mea.Intrebarea mea ar fii: daca nu am sau nu gasesc in jurul meu persoane nevoiase pt a da de pomana, pot da celor ce cunosc? Eu am sa caut si persoane care au nevoie de ajutor. Multumesc

 70. Buna seara
  Am apelat si eu la Sfantul Anton cu ani in urma si sincer ce i-am cerut mi-a oferit,e adevarat nu era Sf Anton de Padova ,mergeam in Bucuresti la Unirii ,dar cred ca nu ar fi o diferenta .
  Problema mea este ca locuiesc in Sulina,de ajuns la Bucuresti imi este tare greu,daca nu imposibil,avand un copil mic de numai 2 ani si 9 luni,iar sotul nu este in tara.
  Am inceput si eu de astazi postul, dupa tot ce am citit pe blogul tau si Dumnezeu sa te binecuvanteze ca ajuti multa lumea in felul asta. Intrebarea mea este :daca nu ajung la bucuresti in cele 9 Marti la rand si ma duc la o alta biserica de aici ,dar care nu-l au pe Sfantul Anton de Padova si nici pe Sfantul Antonie cel Mare, in nici o icoana din cate am vazut eu este o problema sau trebuie musai macar in a 9-a saptamana sa ajung si sa impart acolo?
  Multumesc pt ajutorul pe care il oferi tuturor
  Doamne Ajuta!

  1. Dragă Claudia, eu mă rog acasă când ţin postul Sfântului ANton. Nu este obligatoriu să mergi la biserică, iar dacă mergi nu contează dacă este o biserică ortodoxă sau catolică. Sfântul ANton ştie că ţi post şi îi adresezi rugăciuni. Important este ca în perioada asta cel puţin în zilele de marţi să nu ai gânduri rele şi dacă poţi să dai ceva de mâncare unui sau mai multor oameni. Sfântul Anton iubeşte săracii şi a împărţit mâncarea cu ei. Acum, pentru mine orice om căruia îi dai de mâncare este „sărac” pentru că sărăcia şi bogăţia eu consider că sunt relative. Nu este musai să mergi la biserică. Ţine postul aşa cum crezi de cuvinţă, pentru Sfântul Anton sunt mai importante gândurile şi faptele tale. Dumnezeu să te ajute şi de câte ori ai vreo nelămurire poţi să-mi scrii.

 71. Buna dimineata

  Multumesc pentru raspuns ,m-am linistit pentru ca auzisem ca ar fi foarte razbunator daca nu te duci la biserica sau uiti o zi.(noroc cu tehnologia de azi alarme pe tel….) 🙂
  Dumnezeu sa te ajute si o zi buna

  1. Sfântul Anton nu e răzbunător deloc Claudia, dimpotrivă e de o bunătate şi o căldură sufletească cunoscută de credincioşii care i se roagă. Chiar şi Iisus i s-a înfăţişat în chip de copil, aşa cum apare în multe dintre imaginile cu SFântul ANton.

 72. Multumesc Sf. Anton pentru ajutorul pe care mi l-a dat in urma cu cativa ani . Rugati-va cu incredere si nu veti fi dezamagiti .

 73. Eu am mai facut niste rugaciuni tot la Sf Anton care m-au ajutat enorm….Se numeste RUGACIUNEA SANDALELOR SF.ANTON. 3 Tatal Nostru, 3Bucura-te Marie, 3 Slava Tatalui, se face 9 marti la rand cu o lumanare care va arde 9 marti atat timp cat faci rugaciunea.In fiecare marti se duce la biserica 3 exemplare din acesta rugaciune si se lasa acolo.La sfirsitul celor 9 marti, dupa martea a 9-a lumanarea se lasa sa arda pana la sfirsit.Ma ajutat foarte mult acesta rugaciune.Va multumesc si pentru aceasta NOVENĂ.

 74. Buna,si felicitari pt.informatiile complete.Eu de cativa ani in fiecare marti tin post,in cinstea Sf.Anton,iar toamna dupa sarbatoarea Inaltarii Sf.Cruci incep postul celor 9 sau 13 marti.Sunt din Ardeal,nu sunt catolica dar pt. mine Sfantul Anton a facut ceea ce a crezut ca e bine.Anul trecut cand vizitam Lisabona ,fiind obositi ne-am oprit pe o banca.In stanga mea era o bisericuta si am intrat singura.Era slujba,dar eu vroiam sa fac poze.M-am dus afara,i-am cerut baiatului meu camera foto,iar cand am intrat slujba se terminase si toata lumea iesea pe o alta usa.I-am urmat si am ramas surprinsa,era un fel de muzeu.Ghidul vorbea portugheza iar eu neintelegind m-am intors in biserica si am facut cateva poze bucuroasa ca nu mai era nimeni,la fel si la placuta de la intrare am facut o poza si am plecat.Intoarsa acasa dupa cateva zile,cand am vazut pozele ,doar atunci mi-am dat seama ca intrasem in muzeu, care de fapt era casa unde se nascuse Sfantul.Acum ma bucur ca am intrat,si astept ziua in care am sa ma duc special ca sa o vizitez.As mai vrea sa spun ca noi,cerem multe de la Sfantul Anton,si sa nu ne suparam cand unele cerinte nu se indeplinesc.Tarziu ne dam seama ca primul lucru care trebuie sa-l cerem este acela de a primi intelepciune.Si mai cred ca sfintii in ajutorul lor nu au tinut cont de religia in care ne-am nascut,noi de ce o facem.Eu cred ca Sfintii apartin tuturor celor ca-i cinstesc si se roaga pt ei indiferent de religie.Un salut si multa sanatate.

  1. Am citit cu multă atenţie ce a scris Gabriela şi îţi mulţumesc mult. Eu nu am fost la Lisabona dar mă bucur că ai reuşit să vezi casa în care s-a născut Sfântul Anton. În ce priveşte cererile pe care le facem şi religia în care ne-am născut, sunt perfect de acord cu tine. Te mai aştept să-ţi dai cu părerea şi dacă poţi să oferi informaţii altor vizitatori care au nelămuriri în legătură cu Sfântul ANton, ai toată încrederea mea.

   1. Multumesc mult pentru raspuns,sunteti o persoana buna si rabdatoare.Cei care citesc cu atentie informatile pe care le-ati pus la dispozitie nu ar trebui sa mai aiba nelamuriri.As indrazni sa dau un sfat pt cei care sunt interesati:avem atat de multi sfinti ca nici nu incap in calendar,cautatii dragii mei, cinstitii ,si marea lor minune pe care o vor face cu voi va fi felul in care veti incepe sa va ingrijiti sufletul, si prin purtarea voastra sa aratati ca exista Dumnezeu.Caci noi ne rugam la sfinti,dar ei duc rugamintea noastra mai departe.Ei sunt cea mai apropiata cale spre Dumnezeu.Rugaciunii noastre se adauga rugaciunea sfintilor si asa ajungem mai repede la mila lui Dumnezeu.Si nu pot sa termin inainte de a sfatui pe cei care vor ,sa citeasca Rugaciunea de Dimineata a Sfantului Ardealului-Arsenie Boca.Sa avem mintea luminata!

 75. scuze ca indrăznesc să scriu la această oră dar am o nelămurire aș dori să tin aceste novene dar nu pentru un lucru anume ci pentru ca Bunul DUMNEZEU să trimita numai ce crede EL de cuvință se sune că omul propune și DUMNEZEU dispune (aș dori ca fostul soț să îmi plătească pensia din octombrie 2011 până in prezent dar ținând cont că mai are 2 copii cu actuala soție sunt șanse foarte mici să primesc)așa că dacă pot să țin acest post dar fără să cer nici un har de la DUMNEZEU iar nelămurirea consta că nu am înțeles eu bine zici toate rugăciunile de la inceput zici rugăciunea zilei de marți in care te afli după care zici TROPARUL de (9 ori in fiecare marți )după care zici rugăciunea de incheiere sau acest TROPAR îl spui doar in ultima marți de (9 ori).
  Îți mulțumesc pentru acest DAR și aștept un răspuns dacă nu cer prea mult.
  Mult noroc in viața.

  1. Dragă Nicoleta, mă bucur că mi-ai scris. În fiecare marţi se spune Rugăciunea de începere, Rugăciunea pentru a dobândi ocrotirea Sf. Anton, Rugăciunea de dimineaţă, apoi rugăciunea din martea respectivă. Troparul şi Rugăciunea de încheiere se spun numai în a 9-a marţi. Când ajungi la Tropar îl spui de 9 ori la rând. Dacă mai ai nelămuriri scrie-mi cu încredere indiferent de zi sau oră.

 76. Buna si felicitari pentru acest blog,am inceput de azi sa ma duc iar la Biserica Sfantul Anton pentru ca am mai fost in trecut si mi-a ajutat foarte mult,as vrea sa te intreb daca este in regula sa scriu in acatist si sa rog pentru gasirea unui animal pierdut,mi-am pierdut papagalul de curand si tin la el ca la un prieten adevarat,stiu ca sunt oameni care au probleme mult mai mari si problema mea pare o copilarie dar sunt foarte miloasa si numai cand ma gandesc la sufletelul ala mic pierdut si aflat in pericole,o sa ma rog in continuare pentru gasirea lui si sper ca nu este o poblema ca trec acest lucru in acatist,Doamne ajuta si multa sanatate

  1. Papagalul este şi el un suflet, de multe ori animalele sunt mai bne şi mai de încredere decât oamenii. Sfântul Anton este şi sfântul lucrurilor şi al animalelor rătăcite. Sper să-ţi găseşti micul prieten cât mai repede 🙂

  1. La rugaciunea sandalele sf Anton, nu mi se pare deloc prea greu si incurcata!!! Atunci cand ai un necaz nici o rugaciune nu e prea greu de spus!!!Trebuie doar sa tii cont si sa tii minte a cata martea este!!!Atat! Ce este asa de greu???

   1. Ok, nu am vrut să te supăr. Nu este o regulă cu privire la ţinutul postului până la 12 noaptea mai ales că în evul mediu ziua nu era împărţită în 24 de ore. De obicei se posteşte de la răsăritul până la apusul soarelui.

 77. Sper sa imi fie de folos aceasta noveva pe care o fac….Postul il tin cam pana la 10.30 noaptea…Chiar de ziua Sf Anton pe 13 iunie doctorul mi-a spus ca nu pot ramane insarcinata, si singura solutie ar fi fertilizarea in vitro!!! Sincer mi-a cazut cerul pe mine cand am aflat vestea asta…dar nu mi-am pierdut speranta si fac aceasta noveva in continuaresi sper sa ma ajute intr-un fel…cum vrea Sf Anton.Va multumesc!

 78. Buna sunt in a doua marti de rugaciuni la sf.Anton ,crezi ca mai este vreo sansa sa pot anula un divort pe care sotia mea vrea sa-l bage mentionez ca o iubesc foarte mult si nu vreau sa o pierd .Credeti ca am vreo sansa ?Exista speranta ca sf.Anton sa o faca sa se razghindeasca sa ma vrea inapoi ?

  1. Divorţul durează mult. Importantă e şi comportarea ta în timpul ăsta. Dacă o vrei înapoi pe soţia ta încearcă să o recucereşti. Multă baftă.

 79. buna seara,am tinut acest post asa cum spuneai…de doua ori la rand…si nu vad nici un semn…ce-as mai putea face??/imi doresc atat de mult sa se intample acel ceva pt care ma rog cu tot sufletul….cred cu tarie ca acest post este unul cu rezultate,dar atunci de ce nu apar si in cazul meu???te implor,ajuta-ma!!!

  1. Dacă ai ţinut de două ori post pentru acel lucru nu îţi rămâne decât să aştepţi. Şi au am făcut la fel. Porbabil încă nu e timpul să se îneplinească ceea ce ţi-ai dorit. Nu dispera. Important e să ai credinţă şi o să vezi că situaţia se va îmbunătăţi.

 80. astazi esti cea de-a noua zi de marti. sunt multumita ca am reusit sa ajung pana aici si sper ca ruga sa imi fie ascultata. nu vreau sa ma entuziasmez, poate fara motiv, insa deja se vad anumite schimbari pe care le-am cerut si pe care le-am asteptat.
  iti multumesc mult ca ai postat aceasta rugaciune.
  va pup pe toti.
  LAURA

 81. Am inceput sa tin si eu postul sf Anton, ieri a fost a treia saptamana, insa in prima marti eram disperata, nu reusisem sa dau pomana nici unui sarac(nici macar nu am vazut un cersetor la semafor), nu am intrat in biserica si nu reuseam sa ma rog pe concentrare…seara la culcare, punand capul pe perna, voiam sa renunt, convinsa fiind ca imi pierdusem credinta si plangand ca sunt o mama si sotie care nu se poate ruga pentru familia ei, care merge la strand duminica si nu la biserica.Insa, a doua zi dimineata, parcand in fata unui magazin, la geam mi-a batut un preot(civil) si mi-a daruit o bratara, m-a intrebat cum ma cheama si m-a rugat sa o port pt ca e sfintita…Putea sa opreasca orice persoana de pe trotuar, dar a ales sa-mi bata mie in geam…sa fi fost un semn ca trebuie sa merg mai departe??..a fost semnul sau coincidenta mea…

 82. Mi-a placut comentariul tau. Cred ca a fost un semn. Nu trebuie sa disperi ca nu gasesti un cersetor sa-i dai de mancare. Poti da de mancare unui coleg de lucru, prieten, ruda, eu cred ca acceptiunea de sarac inseamna pur si simplu o persoana careia ii e foame si ii dai ceva de mancare. Daca o colega de lucru nu are mancare la ea si tu imparti mancarea cu ea inseamna ca e saraca? Eu cred ca putem da de mancare oricui Si eu am dat ceva azi de mancare unui om, chiar daca e miercuri. Sfantul Anton ne vede cum ne comportam si nu trebuie sa disperam daca dam de mancare in alta zi, e primita oricum. Sunt ferm convins ca esti o mama si o sotie buna care are grija de familia ei 🙂

 83. Buna ziua,

  as vrea sa stiu daca rugaciunea de incheiere trebuie spusa in fiecare zi de marti sau doar la finalul celor 9 saptamani?

  va multumesc,
  Dumnezeu sa va Binecuvanteze!

  1. Dragă Oana, Rugăciunea de Încheiere trebuie spusă numai în a noua zi de marţi împreună cu Troparul Sf. Anton şi cu Născătoarea de Dumnezeu. Să fi binecuvântată şi tu şi dacă ai orice nelămurire te rog să-mi scrii.

 84. Buna ziua tuturor. Ieri m-am intors dintr-o excursie facuta prin Moldova la manastiri. Am fost foarte placut impresionata. Am prins chiar si doua slujbe insa din nou mi s-a intamplat acelasi lucru care mi se intampla cand ascult slujba la biserica. Nu ma pot concentra la rugaciunile pe care le spun eu si ma inucurc mereu. Oare sa fie un semn? Mi se intampla des acest lucru ca in timpul rugaciunii sa imi distraga atentia fel de fel de probleme, parca atunci imi aduc aminte de toate problemele. De aceea simt ca mereu pacatuiesc cand intru in biserica si nu ma pot concentra la rugaciuni.

  1. Lili poate ar fi bine sa incerci sa te rogi in locuri in care te simti linistita si apoi sa incerci sa te rogi si in biserica. Alege orele cand e putina lume in biserica asa poate nu o sa mai fi distrasa de la rugaciune.

 85. Inteleg ce vrei sa spui, doar ca asta se intampla si cand sunt acasa, mai ales seara inainte de culcare, pur si simplu nu pot sa spun rugaciunile fara sa nu imi apara in minte problemele pe care trebuie sa le rezolv si asta se intampla de fiecare data. De aceea am, vrut sa vizitez si manastirile, credeam ca ma voi incarca spiritual si ma voi simti mult mai bine

 86. Da . M-am gandit si eu ca asta ar trebui sa fac, va trebui sa gasesc un preot pentru ca de cei de la noi nu imi convine. Oricum iti multumesc

 87. Buna ziua tuturor! Vreau sa va intreb daca pot continua rugaciunea Sf Anton, sunt la a 5-a marti azi si miercuri incepe postul Sfintei Marii.Trebuie intrerupt si continuat cu martea de dupa 15 august?cu multumiri

  1. Păi nu ai de ce să întrerupi postul Sf Anton. Nu trebuie decât să citeşti marţea rugăciunile corespunzătoare şi să integrezi postul în Postul Sf. Marii care îl ţii zilnc sau miercuri şi vineri.

 88. buna tuturor ,
  eu am mai tinut postul Sf Anton si chiar a dat rezultate si mi s a indeplinit ce mi am dorit atunci … numai ca azi ma confrunt cu aceiasi problema si ma gandesc daca e corect sa revin si sa l implor pe SF ANTON sa mi dea acelasi lucru … oricum am ramas credincioasa acestui mare facator de minuni fapt pentru care aprind in fiecare marti o lumanare si spun Rugaciunea pentru a dobandi ocrotirea sf.Anton asta pentru ca mi permite timpul si simt ca mi da oarecare speranta pentru toate cate se intampla in viata .Sicera sa fiu citind majoritatea comentariilor si vazand situatiile cred ca cel mai important lucru indiferent daca primim sau nu ceea ce cerem este sa credem ca nimic nu se intampla fara voia lui Dumnezeu si atunci cand nu primim poate ca asa trebuie sa fie … avem un alt destin si un alt drum de urmat .

  1. Bună Cornelia. Mă bucur că mi-ai scris. Şi eu am ţinut mai multe posturi pentru aceeaşi dorinţă. Totul se împlineşte la vremea lui. Greu este să ne păstrăm credinţa. Să ai o zi bună.

 89. Buna seara,
  Revin si eu si spun ca am inceput pt a treia oara postul Sf Anton…sunt la martea a treia…CEEA CE-MI DORESC…este din tot sufletul…si este aceeasi dorinta pt care m-am rugat si in celelalte doua posturi tinute…CRED cu adevarat in D-zeu si ma rog cu tot sufletul pt ceea ce-mi doresc…DE CE NU VAD NICI UN SEMN???E un strigat de disperare…

  1. Dragă Daniela să nu crezi că Sfântul Anton nu vede străduinţele tale. Probabil că încă nu este timpul să-ţi îndeplinească dorinţa. Şi eu am ţinut post de mai multe ori câte 9 marţi pentru o dorinţă, iar când mi s-a îndeplinit am realizat că aceasta a fost la timpul potrivit deşi eu aş fi dorit să se întâmple mai repede. Nu dispera, sunt alături de tine. Dacă vrei să vorbim mai mult poţi să-mi scrii pe email sau messenger.

 90. Multumesc pt raspuns….da,uneori am impresia ca ar trebui sa povestesc cu cineva despre ceea ce-mi doresc…Dar tot eu sunt cea care crede ca o dorinta atat de puternica,nu trebuie impartasita decat lui D-zeu…Astazi va fi cea de-a treia marti din cea da treia tura de post…pt aceeasi dorinta….CRED cu tot sufletul ca Sf ANTON se va milostivi de sufletul meu indurerat si imi va oferi si mie….putina fericire…E atat de greu sa astepti zi de zi sa se intample…,iar cateodata…te intrebi daca se va mai intampla…Ceea ce cer…cred ca nu va mai avea sens daca se va intampla mai tarziu…,iar Sf Anton,stie mai bine ca mine acest lucru….ACUM…e momentul…si inca mai sper….Doamne ajuta!!!

  1. azi am inceput novena SF Marta,si vreau sa stiu daca pot sa incep tot azi si postul SF Anton,si daca postul SF anton trebuie si lumanari

   1. Eu nu aprind lumânări când ţin postul Sf. Anton dar nu cred că e greşit dacă aprinzi lumânări. Poţi ţine şi novena Sf. Marta, nu cred că are ce să-ţi dăuneze.

 91. Si inca ceva vreau sa va mai intreb,am o carticica din 2004 postul SF Anton,dar in carticica sant mai putine rugaciuni la inceput deca ati postat Dvs.Care ar trebui sa tin,dupa carticica sau cum ati postat Dvs la inceput?

  1. Poţi ţine cum vrei Stela. Eu rugăciunile le am de la mama mea şi ea le-a primit de la o vecină. Ştiu că există multe rugăciuni către Sfântul Anton. Poţi să te rogi cum vrei, Sfântul ANton te va asculta.

 92. numai dimineata se poate zice rugaciunile sf Anton?sau in orice moment al zilei?ajuta si la impreunarea sau impacarea celor care sant despartiti?

 93. Rugăciune de începere

  Marite Sfinte Antonie, cerescul meu ocrotitor, in cinstea ta incep eu, cel mai nevrednic dintre cinstititorii tai, aceasta novena, avand credinta ca ma vei ajuta si pe mine cum ai ajutat pe toti cei care cinstindu-te, au alergat cu credinta si evlavie la mijlocirea si ocrotirea ta, unind credinta si evlavia tuturor celor ce te cinstesc. Din adancul inimii mele te rog nu trece cu vederea rugaciunile mele din aceste noua Marti, ci fa ca prin interpunerea ta sa se ridice la Tronul Celui Marit intre sfintii lui, la Dumnezeul si Creatorul meu si sa-Si reverse asupra mea mila si harul Sau. Ocroteste-ma si ma apara de toti dusmanii vazuti si nevazuti si mijloceste-mi darul (aici aminteste scopul pentru care faci novena) pentru care alerg la interpunerea ta.

  Preamilostive Isuse care ai invrednicit de ascultare atatea rugaciuni ce Ti s-au inaltat prin mijlocirea Sfantului Anton, nu trece cu vederea nici glasul inimii mele, ci ma ajuta pentru vredniciile cerescului meu ocrotitor. Amin.

  Tatal Nostru, Nascatoare, Marire si acum Sfinte Antoane, ajuta-ma!

  .. Buna , si aceasta trebuie sa o spun tot in fiecare marti nu?
  Multumesc frumos

  1. Rugaciune catre Fecioara din Juquila:
   Se face 9 zile la rand si in fiecare zi se aprinde o lumanare alba. In a 9-a zi, publicati rugaciunea. Se pun 3 dorinte – una de bani si 2 imposibile. Ele se vor implini chiar daca nu credeti. Rugaciunea: ” Maica iubita, Sfanta Fecioara din Juquila, Fecioara a sperantei noastre, iarta-mi pacatele pentru ca sunt multe, viata mea este a ta, fereste-ma de tot raul si daca in aceasta lume de nedreptate, mizerie si pacat vezi ca viata mea a luat-o razna, nu ma abandona! Maica iubita protejeaza pelerinii! Fii alaturi de noi in toate drumurile noastre! Acopera-i cu mantia ta pe sarmanii fara ajutor si painea care le-a fost furata, da-le-o inapoi! Fii langa noi toata viata noastra si elibereaza-ne de orice tip de pacat! Amin! Multumesc Fecioarei din Juquila pentru toate favorurile primite! Amin!
   Apoi spuneti de 9 ori rugaciunea ,,Bucura-te Maria!”
   Bucura-te Maria, cea plina de har,
   Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei si Binecuvantat este rodul trupului tau, Iisus,
   Sfanta Marie, Maica lui Dumnezeu, Roaga-Te pt noi pacatosii,
   Acum si-n ceasul mortii noastre,
   Amin.
   Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor,
   Amin
   .

 94. buna am si eu o problema iubesc o femeie de un an de zile si o simnt ca se distanteaza de mine…si asta nu tot timpul un sfat va rog

 95. Am o nelamurire aici: Tatal Nostru, Nascatoare, Marire si acum Sfinte Antoane, ajuta-ma!

  Nascatoare: Nascatoare de Dumnezeu,
  Fecioara, bucura-te ceea ce esti plina de dar
  Marire,Domnul este cu tine
  binecuvantata esti tu intre femei
  si binecuvantat este rodul trupului tau,Isus
  Sfanta Maria,Mama lui Dumnezeu
  roaga-te pentru noi pacatosii,
  acum si in ora mortii noastre.
  Amin.

  Marire: Marire tatalui si Cerului si Sfantului Duh.Amin Sfinte Antoane, ajutama!

  Asta trebuie sa spun la nascatoare si marire?
  Scuzati deranjul !

  1. Nu e nici un deranj. Eu spun rugăciunea aşa cum este scrisă, cuvânt cu cuvânt, chiar dacă unele construcţii lingvistice nu le înţeleg pe deplin.

 96. Nu mai locuiesc cu sotul de un an de zile dar nu suntem divortati in acest timp am intilnit pe altcineva dar dintrodata nu a mai dorit aceasta relatie spunind ca nu sunt divortata il iubesc asa mult incit as face orice.M-ar ajuta rugaciunea sa-l aduc inapoi? pana voi reusi sa divortez

  1. Nu ştiu. Nu recomand să foloseşti rugăciunile pentru a obliga pe cineva să te iubească. Rişti să intri într-un joc periculos. Poate exista altcineva pentru tine.

 97. nu e chiar asa cu sfantul anton….ajuta si nu prea…..l-am rugat de 2 ori ( adica am tinut postul de 9 marti) sa ma ajute sa nu divortez de sotul meu care ma parasise, si pana la urma tot singura am ramas…deci nu mai credeti chiar in toate astea…se mai indeplinesc unele, dar ma gandesc cateodata, unde a fost sf anton cand zilnic, timp de 1 an de zile, ma rugam plangand sa ne impacam si sa avem o familieasa cum ar fi trebuit? NICIUNDE…deci e foarte relativa treaba cu implinirea dorintelor…..nu va bazati niciodata pe astea!!!! nu spun sa nu credeti in minuni, dar nici chiar cu atata ardoare pentru ca dezamagirea e foarte mare….

  1. Poate că ar fi trebuit să te rogi pentru o familie, nu pentru a rămâne cu o persoană anume. E greu atunci când cel pe care-l iubim ne respinge, dar din câte ştiu eu dragoste cu forţa nu se poate. Îţi doresc să-ţi găseşti liniştea sufletească şi pe cineva care să-ţi fie alături.

   1. Iti multumesc din suflet!!! Nu contest ajutorul sfantului, pt ca tot postul acesta mi-a dat bucuria la un moment dat sa ma casatoresc cu cel care mi-a fost sot…asa ca…sincer…nici eu nu mai stiu ce sa cred…..dar totusi cred…dar nu ma mai bazez exclusiv pe asta….

 98. scuze, am gresit….de 3 ori am tinut postul de 9 marti FARA NICI UN REZULTAT!!! si in timpul celui de-al patrulea post s-a pronuntat divortul…asa ca trageti singuri concluziile……..

 99. Buna ziua
  Eu am o mare problema,am sa incerc sa tin si eu postul de 9 marti..nu stiu ce sa zic
  am mai tinut post pana acum dar,doar luni ,miercuri si vineri,a remediat DUMNEZEU oarecum problema mea,dar nu cu un final corespunzator
  adik…am un copil de 5 luni,l_am facut in pacat cu un barbat care nu locuim impreuna si nici nu mi_as dori vre_o data,,traiesc intr_o teroare psihica de un si jumatate
  m_a ameninta tot timpul k imi fura copilul,nu suntem casatoriti si nici nu mi_as dori vre_o data
  Vine sa vada copilul o data pe zi
  sunt obligata sa m_a intalnesc cu el,pentru copil,am 34 ani.el are 37 ani
  imi este frica de el,pentru k umbla cu oameni periculosi,am dat si acatiste.am fost si 9 vineri la BIISERICA,am tot tinut post si ink tin

  Nu mai stiu unde sa ma duc si ce sa fac,stau la parinti,m_a ajuta ei in cresterea copilului,el iubeste copilul dar eu nu_l iubesc pe acest barbat,am ramas insarcinata fara sa vreau si nici nu regret k am copilul dar nu_l mai pot suporta pe tatal copilului care a dat in mine,mi_a pus mana in gat pe strada,mi_a dat cu telefonul in cap..etc….

  1. Sa nu eziti nici o clipa,daca nu-l iubesti si a dat in tine nu vad ce motiv te mai poate tine langa el.Copilul?O sa-ti multumeasca mai tarziu ca l-ai ferit de o viata care distruge tot.Crede-ma am vazut copii care au trait asa si erau atat de tristi si schiloditi sufleteste.Gandeste-te la el,indiferent de problemele pe care le ai,copilul iti va da putere.Fii tare!

 100. buna ziua eu am inceput sa merg la sfantul Anton si urmeaza a 5 marti dar tocmai am aflat ca trebuie sa merg de urgenta in franta peste 2 saptamani si deci o sa raman cu 6 marti cum fac sa le continui exista acolo o biserica sfantul anton va rog din suflet sa-mi raspundeti am inteles ca se intoarce dorinta ruga daca nu se continua cele 9 marti dar eu vreau sa le continui doar ca trebuie sa plec cum fac?

  1. Există biserici catolice unde se află statui ale Sf. ANton şi în Franţa, dar nu e necesar să mergi la o biserică pentru a ţine postul. Intră pe net şi spune rugăciunea din marţea respectivă sau scoate la imprimantă rugăciunile ca să le ai cu tine. Indiferent în ce ţară de afli, postul şi rugăciunile se ţin la fel. Să ai o călătorie cât mai plăcută.

 101. buna ziua.scriu de la roma.am tinut postul sfantului Anton cand eram mica si traia mama mea.stiu ca este foarte bine sa il ti. vreau sa incep postul sfantului Anton de maine…..iubitul meu are o sala de jocuri unde lucrez si eu care in ultimele 7-8 luni nu mai lucreaza si il baga in pamant.ii mananca zilele si sanatatea.vrea sa o vanda dar nu reuseste. credeti ca este pacat sa ii cer dorinta ca iubitul meu sa reuseasca sa o vanda sfantului anton??? in acelasi timp pot sa ii cer sanatate si pace?va multumesc mult…

 102. Buna ziua, am inceput de 3 sapt Novena, am o problema, chiar daca imi propun dinainte , nu reusesc sa tin postul, la inceput am vrut post negru, apoi post normal, nu reusesc si pace chiar daca rugaciunea o simt puternica ,am un sot foarte gourmand si mananc o data cu el si nu pot rezista… inainte cand locuiam singura tineam si 3 zile post negru in continuu acum nu pot nici macar o data pe saptamana, cum as putea sa rezist , chiar mi-as dori sa tin posturile stiu sigur ca ajuta enorm dar nu mai reusesc, multumesc pentru orice sfat , si pentru prezenta dvstra
  o zi minunata

  1. Maria, şi eu sunt gurmand şi ador pizza, dar când ţin post pur şi simplu mă blochez şi mă uit la mâncare ca la un obiect: carton, lemn, sau orice altceva. Dacă nu poţi rezista încearcă să nu stai lângă soţul tău când mănâncă iar tu ţii post. Vorbeşte cu el, spune-i că ţii post şi o să găsiţi un mod de a reuşi să treceţi peste ziua respectivă. Nu e vorba decât de 24 de ore. Mult noroc.

 103. Maria da-mi voie sa-ti spun ca ispita o avem in fiecare clipa,la serviciu,pe strada,daca privim la televizor..peste tot,nu e neaparat nevoie de un gurmand care sa ne opreasca din ceea ce ne-am propus.Eu am dus o lupta cu mine insumi ,ani de zile dar nu am renuntat.Si acum cand mi-am intrat in ritm uneori tin post fara sa vreau pt.ca uit pur si simplu ca in ziua respectiva se poate manca orice.Totul se rezolva daca gandul nostru nu este la stomac.Trebuie sa ne rugam,si chinul acesta de a te lupta cu tine insuti in final e rasplatit.Eu sunt convinsa ca ai sa reusesti,dar pana izbanda va fi totala ,trebuie sa stii ca si o ora de post daca e tinuta cu piosenie,este placuta Divinitatii.Fiecare tine cat poate.Un salut,si multa sanatate.

 104. Din nou revin pe aceasta pagina….si STRIG,cu mare amaraciune:DE CE? E al treilea post de noua marti,a saptea marti…pt aceeasi dorinta…DE CE nu intrevad nici macar un semn? Din contra,situatia s-a inrautatit!!!Cred cu tot sufletul si ma rog la fel…DE CE??????

  1. Şi eu am ţinut câte trei posturi de 9 marţi pentru o dorinţă. Nu trebuie să disperi. Nu-ţi pierde credinţa şi o să vezi că o să primeşti ceea ce ai cerut Sfântului ANton.

 105. credinta nu o sa mi-o pierd niciodata….,dar cand iti doresti din tot sufletul un „”miracol””,unde doar D-zeu te poate ajuta….cand te rogi cu fiecare mm din fiinta ta,cand il rogi pe D-zeu plangand sa te ajute…si nu vezi nici un rezultat…nu e usor…si te intrebi de ce tu…de ce la toata lumea da rezultate acest post,poate chiar de prima data…oare sunt eu mai pacatoasa ca restul lumii?oare sufletul meu nu e luat in calcul?oare se va implini candva ceea ce imi doresc???oare de ce situatia se inrautateste in loc sa vad un semn cat de mic inspre bine?????DE CE?

 106. Atunci cand spunem Tatal Nostru spunem: Faca-se voia Ta.Si ca orice parinte vrea tot binele pentru copii Lui.Disperarea si grijile exagerate sunt pacate mari.aici va pun sfaturile parintelui Argatu despre post si neindeplinirea dorintelor.http://deveghepatriei.wordpress.com/2012/02/29/sfaturile-parintelui-argatu-despre-postul-pastelui-va-rugam-frumos-va-rugam-din-suflet-incetati-cu-denigrarea-parintelui-argatu-pe-blogul-nostru-este-deja-prea-mult-ce-comentarii-au-lasat-unii/.
  Merita citit materialul.Eu tin posturile,dar chiar si in ziua de marti pe care o dedic Sfantului Anton eu tot mai citesc si alte acatiste,mai ales cel al Maicii Domnului.
  Stiu ca am multe pacate si de aceea atunci cand mi se indeplineste cate o dorinta am impresia ca nu merit,si crede-ma ca multi ani m-am rugat pt. o anumita dorinta pana s-a implinit.Dar nici o data n-am disperat.Chiar daca nu s-ar fi indeplinit niciodata nu m-ar fi deranjat pt. ca eu stiu ca El imi ghideaza soarta.In general vorbesc foarte putin despre religie cu persoanele din jurul meu,dar citesc mult despre religie si religii in general.Am ramas cu niste cuvinte de la Parintele Arsenie Boca( care sper sa fie anul acesta beatificat),ele suna asa:Pacatele se inscriu in codul nostru genetic….E extraordinar…asta inseamna ca noi purtam pacatele generatiilor neamului nostru dar ce e mai rau–ca le adaugam si pe ale noastre pentru ca in final sa le dam copiilor nostri.Cei care citesc asta sa creada,si sa se sperie ,si sa aiba grija ce le da copiilor la nastere.

  1. O sa am o noapte linistita,doar ptr simplu fapt ca am stat pana la aceasta ora sa citesc ce a-ti postat pe aceasta minunata pagina. Dumnezeu sa ne ajute la toti si sa avem credinta in El

   1. Am si eu nevoie de un sfat va rog din suflet. Dupa multa durere si suferinta am hotarat ca Singurul care ma mai poate ajuta in acest moment de cumpana in viata mea este doar Domnul nostru Iisus. Sunt casatorita de 13 ani,am 2 copii minunati si pana acum cateva luni aveam si un sot pe care multe femei si l-ar fi dorit. Il am si in continuare doar ca nu mai este el,ceva sau mai bine zis cineva la schimbat total. Am incercat sa vorbesc cu el desre acest subiect dar de fiecare data ma lovesc de un zid de care nu pot trece,iar daca reusesc sa trec se termina cu tipete,urlete uneori chiar si cu bataie. Si toate acestea presarate cu multe minciuni. De fiecare data l-am iertat este tatal copiilor mei si vreau sa cred ca cu timpul isi va da seama singur ca a facut o mare greseala. Nu s-a pus problema niciodata de divort. Am inceput de 3 marti postul Sf Anton cu speranta ca ii va lumina Dumnezeu mintea si ii va arata drumul cel bun. Cu toate acestea cateodata am impresia ca lucrurile mai rau se complica. Dati-mi un sfat orice!!! Nu vrem sa il pierdem(eu si copii) vrem doar sa fie iar”tati”al nostru.

 107. Draga Mimi e greu sau usor de dat sfaturi,dar tu, duminica dimineata daca poti du-te la spovedanie,si spune-i duhovnicului sau preotului despre problema ta.Tu acolo esti legata de sotul tau,in biserica, si sfaturile bune tot de acolo o sa vina.Eu in locul tau asta as face.(devierea comportamentului poate sa fie si o problema de sanatate)dar cu totii stim ca toate problemele se rezolva cu ajutorul lui Dumnezeu.Sper sa aud vesti buna draga mea.Multa sanatate tie si familiei si ..ANTIQUL-UI pe a carui pagina ne plangem si ne sfatuim.

 108. Faca-se voia Domnului,traiesc cu speranta ca intr-o zi totul va fi la fel cum era si mai vreau sa cred ca Domnul Iisus Cristos,Sf. Anton si Maica Domnului ne va auzi intr-o zi toate rugaciunile. Doamne Ajuta!

  1. Rugăciunea de fiecare zi a Sfîntului Ierarh Filaret al Moscovei
   Doamne, nu ştiu ce să cer de la Tine. Tu unul ştii de ce am nevoie, Tu mă iubeşti pe mine mai mult decît pot să Te iubesc eu pe Tine. Părinte, dă robului Tău cele ce singur nu ştie a le cere. Nu îndrăznesc să cer nici cruce, nici mîngîiere: numai stau înaintea Ta. Inima mea e deschisă Ţie; Tu vezi trebuinţele mele pe care nu le ştiu eu. Vezi şi fă după mila Ta. Loveşte-mă şi mă tămăduieşte, doboară-mă şi mă ridică. Mă cutremur şi tac cu evlavie înaintea voinţei Tale sfinte şi a căilor Tale celor nepătrunse pentru mine. Mă aduc Ţie jertfă, nu am altă dorinţă decît numai să fac voia Ta; învaţă-mă să mă rog, singur roagă-Te în mine! Amin.

   O rugaciune atat de simpla dar care cuprinde tot adevarul!Nu ma satur sa o citesc si de fiecare data inteleg mai mult…

 109. Dragii mei va dau un link,unde se vorbeste de cantitatea si calitatea rugaciunii.Anul asta am simtit o data ce inseamna calitate.Dupa cateva ore bune de rugaciune,am trait cateva clipe…o traire pe care nu pot sa o descriu.Eu cred ca am gustat cateva clipe din rugaciunea de calitate care este penultima treapta a rugaciunii.Sunt constienta ca inca ma rog CANTITATIV.
  Cititi si o sa va lamuriti:http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/nou28.htm.

 110. buna ziua,am o mare nelamurire….atatea femei aici pe blog si nici una nu a pus o intrebare ce ma framanta.de multe luni ma gandesc si razgandesc sa tin postul….mi-am propus in final….de maine,dar peste noapte….mam imbolnavit.sant derutata sa il incep sau sa aman.prin logica in 9 marti e imposibil sa eviti ” problema” dar chiar sa incep asa parca….as fi recunoscatoare daca mi-ar raspunde cineva. cu mult drag

  1. O să încerc să-ţi răspund eu. Postul nu are nici o legătură cu „problema” lunară a femeilor. În post trebuie să te abţii de la mâncare, vorbe urâte şi alte lucruri rele. Gândeşte-te că sunt posturi lungi în care e practic imposibil să nu apară şi „problema”. Nu-ţi fă griji şi ţine postul.

   1. Si nu numai cu postul nu are legatura dar nici cu mersul la biserica.Se poate merge la biserica in orice „perioada” fara nici o problema.Preotii nostri ar trebui actualizati si ei.Pai atunci care mai e diferenta intre religia ortodoxa si cea musulmana?

 111. am inceput si eu Postul Sf,Anton(nu ptr.prima data) si vreau sa intreb:avand o varsta peste 60 de ani nu mananc pana la ora 12;00,dar dupa aceea simt ca ametesc si trebuie sa mananc ceva usor de post.dar nu tot deauna,se mai intampla.E vreo problema??am tinut postul si altadata si mi-a ajutat .daca ne rugam cu credinta vom primi cea ce cerem dar sa avem rabdare.Doamne ajuta la toata lumea!

 112. va multumesc tuturor foarte mult,l-am inceput cu mult drag si speranta .si eu si sotul meu.va doresc ca toate sperantele sa se implineasca.
  cu drag

 113. Multumesc ptr.raspuns…(nu am tinut post negru nici odata),doar uneori asa cum am mai spus ,daca nu mananc ceva usor,putin,o salata ..o felie de paine prajita,,simt o slabiciune,,sau o durere de cap,,, . sant zile cand nu tin post si daca sant f. ocupata uit sa mananc..dar i-mi doresc sa duc postul pana la sfarsit si voi reusi…Doamne ajuta la toata lumea….multumesc

 114. Sfantul Anton este mare facator de minuni am cunoscut si eu binefacerea ce a facut-o pentru mine tinand postul de 9 sap.dupa a 3 sap au fost semne bune.Multumesc Sf.Anton

  1. rugaciunea Sf Rozariu o poti gasi in carticele sau pe internet…e o rugacine biblica ce reflecta progresiv cele mai importante momente din viata Mantuitorului si a Preasfintei Fecioare Maria. Cei ce se roaga astfel Preasfintei Fecioare, si a caror inimi cauta sa fie in prezenta lui Iisus, nu va intarzia sa intervina acolo unde estie nevoie de el, iar mainile salevor fi mereu gata sa va ajute….Poti cumpara cartea cu misterele Rozariului, sau daca vrei, scrie-mi pe mail si iti voi trimite eu ( sheherezada_andreeaiuliana@yahoo.com) Doamne ajuta!

 115. am inceput postul si novena sfantului Anton, doar ca dupa 4 saptamani de cand am inceput aceasta, am gasit pe net o alta varianta a novenei, adica alte raugaciuni, diverse de cele pe care am inceput eu sa le zic.nu as vrea sa intrerup, ci as dori sa continui cu acestea deja incepute.credeti ca e diferenta?
  As avea o alta intrebare…eu ma rog in urma unei despartiri de primul meu prieten, cu care am stat 4 ani.acesti ani au fost foarte chinuiti pt mine, l.am iubit il iubesc la fel dar sufar langa el.el imi cere sa ma intorc eu nu pot, imi e teama de nefericirea care am trait-o langa el.ma rog sa ne lumineze dumnezeu mintea sa ne putem indrepta fiecare pe calea cea dreapta. L-am indrumat si ep el sa faca novena..dar nu am putut sa il conving…i-am cerut sa mergem impreuna la biserica din padova (noi locuim amandoi in italia) eu cred k ne’ar fii de mare ajutor, credeti k e pacat dak el ar venii doar de dragul meu fara sa creada in acest sfant? o sa mai insist sa faca novena si sa citeasca despre viata sfantului.

  1. Dragă Adriana eu cred că e bine să continui cu rugăciunile astea o dată ce ai început cu ele. În ce priveşte casa Sfântului Anton de la PAdova, e o idee minunată să mergei cu prietenul tău la PAdova. Dacă ajungi acolo te rog să îmi spui şi mie ce impresie ţi-a produs. Nu e păcat să vizitezi casa Sf Anton chiar dacă nu eşti convins de puterea lui. Poate aşa o să se liniştească. Îţi ţin pumnii şi mai scrie-mi ca să ştiu cum merg treburile.

 116. Antiqul…am citit printre comentarii si am inteles ca tu ai tinut postul pt a te casatori. Acelasi scop am si eu prin acest post, nu neaaparat casatoria in sine, mai degraba ma rog pt a intalni persoana aleasa mie de Dumnezeu, dar si pentru acel baiat de care am scris mai sus, sa il ajute si pe el Dumnezeu, pt ca inca e o persoana de care imi pasa mai mult decat ar trebui! Sincer nu vad cum ar putea sa mi se intample tocmai mie o minune, pt ca eu o numesc minune, deoarece e cv de care am foarte mare nevoie, e singurul lucru care il cer …nu ca nu am credinta,dar.. imi e greu sa cred k o sa vina acea zi si pentru mine! Pentru tine cum a fost?

  1. Adriana eu am fost puţin avantajat fiindcă am putut să o invit pe viitoarea mea soţie la un restaurant, să o cer în căsătorie şi să îi dau inelul de logodnă. Problema e că femeile nu pot face o cerere în căsătorie. Ele nu pot decât să „bată şaua ca să priceapă armăsarul” 🙂 Îţi doresc mult noroc să cunoşti pe cineva care să te iubească.

   1. antiqul-e,gata,ne-ai pus la punct,adica soarta noastra a fetelor depinde de capacitatea voastra a baietilor de a pricepe bataile de sa…

   2. Sara mami eu nu cunosc nici o domnisoara care ar fi daruit un inel de logodna iubitului ei. Dar au batut saua atat de bine ca acum sunt doamne respectabile 🙂

 117. Poate ca asta se potriveste la _INTERESUL POARTA FESUL_,dar vorbind strict despre sentimentele pure,despre o pereche care nu merge pe interes,in care fiecare respecta dorintele,obiceiurile si visele celuilalt,tu crezi ca acolo se mai poate vorbi despre hai sa-i zicem atentionarea partenerului?

 118. Am nevoie de un sfat va rog frumos.Dupa 25 de ani de casatorie sotia mea numai tine deloc la mine sa indragostit nebuneste de un alt barbat ,Ea este plecata la lucru in austria si ne intilnim foarte rar.cum pot sa o fac sa se intoarca la mine. vreau sa incep si eu rugaciunile si postul catre Sfintul Anton.ce ma sfatuiti sa fac.

 119. Azi am fost la Basilica Sfantului Anton din Padova.pana la intrarea in oras, navigatorul care il aveam parea ca mai rau ne incurca strazile, dupa un sfert de ora de mers inainte si inapoi fara sa gasim strada ce ducea la Basilica, am oprit in drum sa intrebam pe cineva. Ne’a iesit in cale un domn, in varsta foarte popular care mergea in aceeasi directie dar nu cu masina ci cu autobusul. S-a oferit sa ne insoteasca, a urcat la noi in masina sa ne poate indruma corect.Stia domnul fiecare strada, datorita dumnealui am ajuns fara probleme. pt mine a fost o minune k am intalnit acest domn deoarece mie una imi parea dificil traseul si nu cred k am fii ajuns cu una cu doua! Am ajuns in zona…..m-a cuprins o stare de….nu am stiut sa i’o explic nici prietenului meu, parca cineva ma astepta acolo, ma simteam atat de bineprimita, fiind pt prima data cand am mers in acel oras! in drumul nostru spre BAsilica erau multi care cerseau pe la colturi de strazi, iar la cativa pasi era o mica piata de fructe. am mers sa cumpar 2 fructe si primul sarac care l’am intalnit i le’am daruit. m-a bucurat f mult acest lucru pt ca de cand tin postul nu am reusit sa dau de pomana nimanui..am si neglijat defapt..iar acel sarman caruia am dat parea foarte multumit.prietenul meu era foarte tacut…foarte grijuliu in privinta mea..la orice semafor la orice trecere de pietoni etc…dar ce se va intampla intre noi doi ramane de vazut caci imi e frica sa cred in vro schimbare de a lui! Am intrat, el ma tinea de mana strans tot timpul, am dat o roata in toata biserica, undeva mai in fund, intr-un relicvariu (am inteles ca asa se numeste, nu stiu ce e acela) o mica incapere oricum, sunt pastrate cateva lucruri ce apartineau sfantului..un covor foarte vechi dar foarte frumos, foarte rupt, cum vedem in filmele acelea vechi cu razboaie 😀 , una din hainele sale, la fel..foarte foarte veche si rupta dar impresionant sa le vezi cu ochii tai…un fel de curea, jnur cv de genul :D. enorm de frumos, nu imi venea sa cred cand am vazut toate acelea asa vechi, si ca inca se pastreaza…o senzatie deosebita! apoi am mers spre locul unde se afla moastele si mormantul sfantului..in jurul mormantului sfantului, sunt opt cupole, construite in stil bizantin, ce infatiseaza fiecare cate o minune facuta de sfantul Anton. foarte multa lume venea si atingea mormantul, care era facut din marmura, si se rugau,se opreau in loc pentru cateva clipe cu mana pe mormant si ii vedeai cum dau din buze,cu ochii inchisi..am stat la un fel de coada sa pot face si eu acelasi lucru. Pe un mic perete langa acest mormant erau lipite sute de fotografii pe care era scrisa cate o rugaciune adresata sfantului. Mi’a placut foarte mult!

 120. Iti multumesc pentru mesajul tau Adriana, m-ai facut sa ma simt ca si cum as fi fost acolo la Padova. Iti doresc sa iti gasesti linistea alaturi de iubitul tau.

 121. Buna seara. Am o nelamurire in legatura cu rugaciunea la Sf Anton. O cunostinta de-a mea a tinut cele 9 sapt de rugaciune in zilele de marti iar la un interval de timp, nu mai stiu exact, i-a murit fiul. As vrea sa incep si eu dar imi este teama. Ce ma sfatuiti? Va multumesc.

  1. Rodica nu cred ca postul a avut vreo legatura cu decesul fiului cunostintei tale. Daca decesul s-ar fi intamplat in Postul Pastelui nu am mai fi tinut Postul?
   Condoleante pentru cunostinta ta.

 122. este o placere sa va citesc povestile, adriana felicitari pt frumoasa ” calatorie „care ne-ai oferito !succes in dragostea care ti-o doresti!

 123. Buna ziua,eu tin postul SF.Anton (fiind ortodoxa) si vreau sa spun ca in a-3-a, a4-a saptamana s-a finalizat cea ce mi-am dorit, continui cu rugaciunile si multumesc din tot sufletul, bunului DUMNEZEU si SF.ANTON ptr.ca mi-a indeplinit dorinta.Dumnezeu sa va ajute,rugati-va ca ajutorul SF.ANTON nu va intarzia sa apara,aveti incredere.Numai bine!!!

  1. De fiecare data cand cineva imi spune ca i s-a indeplinit dorinta pentru care a tinut post retraiesc momentele de recunostinta pe care le simt atunci cand mi s-a indeplinit o dorinta. Ma bucur mult Viorica, te mai asteptam pe la noi.

   1. Multumesc Sf Anton ! Rugaciunea lui mi-a fost de mare folos, aveti incredere si sa ne rugam cat mai mult .Doamne Ajuta !

    Rozalia

 124. As vrea sa tin postul, dar martea a 9-a cade fix in ziua de craciun adica in 25 decembrie. Pot sa il incep? are ceva daca postim in zi de sarbatoare ? Nu vreau sa fac ceva gresit.
  Multumesc!

  1. Am avut si eu situatii din acestea Flori si in caz de sarbatoare mare, Craciun, Pasti, am sarit peste martea respectiva si am continuat cu martea urmatoare. Poti tine martea a noua pe 1 Ianuarie. O sa fie putin mai greu daca o sa fi la chef de Revelion. Iti doresc multa sanatate.

 125. Acest post se tine 9 sau 13 zile de marti (in unele carti mai vechi scrie chiar duminica,insa,eu,de fiecare data l-am tinut martea sau in zile consecutive)…Daca problema este foarte urgenta se pot tine 9 sau 13 zile consecutive.Nu se maninca nimic pina la prinz,nu se bea nici apa (se ajuna) sau pina dupa-amiaza sau seara,apoi se maninca saracacios,putina paine si apa sau putina mancare fara carne,lapte,si oua,mancare de post.Este recomandat,daca este posibil,sa va spovediti si impartasiti la inceputul si sfirsitul postului.In fiecare zi de post se da o paine unui sarac si este bine,ca la inceputul lui,sa se faca o promisiune,ca,in situatia in care se va rezolva problema,se va face un dar unui sarac,o bucurie.La orice Biserica romano-catolica sau greco-catolica,gasiti carticica cu tot ce este necesar,pentru a invata tot.Dupa ce il veti cunoaste mai bine,il veti iubi foarte mult.Sfantul m-a ajutat de fiecare data cind l-am rugat,inca de cind eram copil si o va face mereu,stiu.Succes!

 126. Buna seara,am si eu o întrebare daca mă puteți ajuta: Cum procedez dupa cele 9 marti? Cu ce trebuie să merg urmatoarea marti și mai trebuie acatist? Am înteles că trebuie facut ceva ptr mulțumire…

 127. si eu vreau sa incep postul pe 6 noiembrie dar nu stiu cum ma voi descurca ca a 8-a si a 9-a marti imi pica chiar de craciun si anul nou, ce ma sfatuiti sa fac sa-l incep sau nu.

  1. Începe postul Flori, o să fi mai liniştită. Marţea care pică de Crăciun ţine-o de 1 ianuarie şi apoi a noua ţine-o pe 8 ianuarie. O să te simţi mai liniştită dacă nu amâni începerea postului încă 2 luni.

 128. Pentru Flori…Se tine inclusiv in acele marti in care sint sarbatori…Nu este recomandabil sa fie intrerupt…Acest post,cind il tinem,este un sacrificiu al nostru, personal, indiferent de ce parte a anului este…Pentru Mimi…Daca vei citi ce am scris acum citeva zile,vei intelege ce ai de facut,exact…

 129. Buna ziua,azi e ultima zi de post.Mi s-a imdeplinit dorinta .Multumesc bunului Dumnezeu si Sf.Anton ca m-au ajutat.Incercati toti care aveti nevoie de ajutor,tineti postul Sf. Anton si cu ajutorul lui Dumnezeu veti dobandi ajutor..Multumesc celor care m-au sfatuit.Doamne ajuta la toata lumea.Amin.

 130. Bunà seara..am gàsit acest blog in urma càutàrii online a unui ràspuns la problema mea..problema mea cea mai mare este cà sufàr de singuràtate sau de lipsà de iubire mai exact..stiu poate pàrea o banalitate..dar din pàcate nu este..sunt crestinà ortodoxà si de fiecare datà cànd am probleme mà rog Maicii Domnului sà mà ajute..cu toate pàcatele mele Maica Domnului nu m-a abandonat niciodatà..m-a inzestrat cu multà ràbdare si m-am simtit ajutatà si indrumatà cu folos..tràiesc printre stràini dar ceea ce mi-am propus sà fac, cu ajutorul Domnului reusesc servici,bani,sànàtate,examene etc nu am probleme multumesc lui Dumnezeu cà imi poartà de grijà ..dar nu am parte de iubire de multi ani..nu sunt nici uràtà nici incuiatà cu mintea. Defectele mele de caracter nu sunt defecte grave care nu se pot accepta..am un caracter puternic si un suflet bun..nu imi lipsesc ocazii sà cunosc bàieti ba chiar am obosit sà tot cunosc fàrà sà se lipeascà nici unul bun de mine..am refuzat multi bàieti la pat cà nu le mai stiu numàrul din cei refuzati..anii trec am aproape 34 de ani si mi-e fricà sà imbatrànesc singurà…am nevoie de un suflet care sà fie pentru mine si cu care sà imi intemeiez o familie..de fiecare datà cànd cunosc un bàiat care imi place se indepàrteazà fàrà nici o explicatie..iar cei de care am avut parte au fost persoane care nu ar fi trebuit sà-i fi cunoscut vreodatà..asta e problema mea ..este singura problemà in care nu simt prezenta lui Dumnezeu..problemà asemànàtoare are si sora mea care e mai micà decàt mine cu doar un an..càte odatà mà gàndesc sà nu fie vreo formà de diochi sau de lucruri necurate la mijloc. Mi-as dori enorm sà citesc rugàciunile Sfàntului Andrei cu speranta cà in lumea aceasta existà si un suflet bun si pentru mine..Doamne ajutà..
  P.S. Imi cer scuse cà v-am plictisit cu povestea mea, dar e singurul loc unde am reusit sà mà descarc..

  1. Draga Gabriela, am citit cuvintele tale cu multa atentie. In decursul anilor am avut si eu aceleasi probleme ca si tine. La un moment dat am tinut Postul Sfantului Anton pentru a gasi un drum in viata si mi-am intemeiat o familie la scurt timp. Nu dispera. Tine postul Sfantului Anton timp de 9 sau 13 saptamani si o sa vezi ca situatia se va schimba. Daca mai ai nelamuriri poti sa-mi scrii pe email. Sa ai o zi buna.

 131. buna ziua tuturor. am auzit de aceasta novena a Sfantului Anton, si saptamana trecuta 13 noiembrie a fost prima marti din cele 13. Nu simt nimic deosebit, desi chiar cred in indeplinirea dorintei. Poate problema mea nu pare atat de importanta..dar pe mine m-au dat peste cap toate lucrurile care le-am patit in ultima vreme: am intrat la taxa anul asta la facultate, simt ca nu ma pot concentra acum in noul an, si m-am despartit de prietenul meu(i-am facut foarte mult rau si desi mi-a jurat ca ma iubeste, a zis ca nu mai poate avea incredere in mine). Nu stiu de ce, dar am impresia ca Dumnezeu m-a pedepsit pt cat rau i-am facut baiatului respectiv. Acum chiar imi pare rau pt tot ce am facut si imi doresc enorm sa ma pot impaca cu el sa ii demonstrez ca pot fi o persoana mai buna (asta fiind si dorinta din novena). Am doar 24 de ani…dar nu vad nici o rezolvare, parca nu mai am nici o speranta…nu am fost niciodata printre primii la facultate, dar mereu am invatat si am reusit mai repede sau mai tarziu sa imi iau examenele si sa fiu pe linia de plutire.Facultatea mea este destul de grea (medicina)si simt ca cedez…incerc sa invat si nu prea imi ramane nimic in cap, nu stiu dar cred ca daca ma voi impaca cu baiatul respectiv nu ma voi mai simti atat de vinovata si poate ca toate vor reveni la normal. Sfatuiti-ma cumva, cum credeti, mi-ar prinde f bine niste sfaturi. Va multumesc din suflet anticipat

  1. Draga Alissia, ma bucur ca ai descoperit postul Sfantului Anton. In ce priveste problema de care mi-ai scris, chiar este destul de serioasa. Odata increderea pierduta intr-o relatie, se reface greu. Incearca sa te apropii din nou de prietenul tau, dar cu grija fiindca este sensibil acum la comportamentul tau. Continua sa tii postul si o sa te mai linistesti. La varsta ta am trecut si eu printr-o experienta asemanatoare si stiu ce spun. Daca ai nelamuriri poti sa-mi scrii pe email. Iti doresc succes.

 132. azi am inceput postul..dar nu cu piciorul drept..sunt fumatoare si primul lucru pe care il fac dimineata cand deschid ochii este tocmai ala de a aprinde o tigara..din pacate azi nu am facut ecceptie..la pranz convinsa ca mananc de post uitasem ca pasta pe care o mancam contine oua..

  1. O recomandare sincera…reincepe-l martea viitoare…fara tigari,apa,mancare pina la prinz,apoi.de post…Si eu sint fumatoare,insa acesta este un sacrificiu personal in schimbul a ceea ce cerem…

   1. Dragă Flori, admir din tot sufletul tăria şi asprimea cu care ţii postul Sfântului ANton, dar eu personal după ce am citit despre Sfântul ANton am înţeles că a fost un om de o bunătate deosebită şi părerea mea e că el ne iartă micile greşeli pe care le facem în timpul celor 9 sau 13 marţi cât durează postul.

   2. imi cer scuze,draga antiqul pentru cele doua comentarii!…Sigur,puteam si sa ma abtin,doar sa va citesc,insa,am invatat si eu multe despre Sfintul de la cei mai incercati decit mine…Si am incercat doar sa va impartasesc si voua ce am invatat.Mai am avantajul de a-mi fi apropiat sufleteste un Preot romano-catolic.Asprime…nu,nu este asprime,este doar un mic sacrificiu personal…Aspra si scurta a fost viata Sfantului,care s-a stins doar la 36 de ani…Si nu voi fi de acord niciodata ca un post,indiferent la ce Sfint se ca tine,se va tine cu ,,;lapte si miere”…Imi cer inca o data scuze,nu am sa mai scriu,doar am sa va citesc.Succes tuturor celor care il iubesc si pretuiesc pe Sfintul Anton! Nu va indoiti nici o secunda de el,rugati-va si o sa va ocrotesca mereu! Succes!

   3. Draga Flori, nu ai de ce sa-ti ceri scuze. Imi place sa cred ca toti cei care scriu comentarii suntem prieteni si e normal ca uneori prietenii sa aiba pareri diferite. Esti binevenita oricand sa-ti dai cu parerea si sa ne spui impresiile tale despre cele scrise pe blog.

 133. Multumesc….dar nu stiu daca este mai bine sa il reincep martea viitoare sau sa merg inainte incercand sa indrept atitudinea mea

  1. Gabriela, eu sunt de părere să continui postul fiindcă greşeala ta este fără intenţie. Şi eu am păţit asta de multe ori, mâncând în timpul postului alimente care conţineau şi substanţe de origine animală. Acum s-a întâmplat să fie prima marţi, dar dacă era a noua sau a zecea, luai tot postul de la capăt? Continuă postul şi încearcă să te abţii de la ţigări în zilele de post. Un lucru important ar fi şi să dai de mâncare unui om în zilele de marţi. O pâine sau un corn dăruit unei persoane îi face o bucurie Sfântului Anton.

 134. multumesc pentr-u sfat..si eu mam-m gandit la acest lucru dar vroiam sà stiu si sfatul tàu..in legàturà cu tigàrele as vrea sà mentionez un particular..tocmai ceia ce mi sa intamplat marti dimineatà..este adevàrat cà am inceput cu stàngul postul meu..in special cu tigàrile..fumez foarte mult..nu reusisem sà fac rugàciunile dimineatà pentru-cà eram in intarziere la muncà dar imi era si gàndul la Sfànt..asa cà miam cerut iertare de la Sf.Anton pentr-u patima tigàrilor fumate si sà mà invrednicea totusi sà imi gàsesc un moment liber sà imi zic rugàciunile..vreau sà và spun cà tocmai in acelasi moment cànd eu imi ceream iertare mia dispàrut pofta de tigàri pentr-u càteva ore..parcà miar fi luat pofta cu màna…o senzatie de curàtenie in gàtul meu de parcà aceastà patimà sau dependentà nu ar fi existat niciodatà pentr-u mine ,ca si cum gustul tigàrilor nu las fi cunoscut vreodatò..mam bucurat ,ma-m simntit ca si cum Sfàntul mà astepta cu rugàciunile si cu dorinta mea…stiu cà in general nu se spun dorintele la altii,ecc..dar cel de-al doilea post si a doua dorintà va fi tocmai acest lucru sà las tigàrile..sà mà invredniceascà Dumnezeu sà reusesc. probabil cà prima dorintà va dura mai mult pànà se va inplini,zic eu ,doar Domnul stie …

 135. Buna ziua, eu sunt la a doua marte de rugaciuni si vreau sa stiu daca le zic corect, sa nu traiesc cu ideea ca nu mi se va indeplini dorinta pentru faptul ca nu zic corect rugaciunile. Mi le poate spune cineva in ce ordine trebuiesc spuse. Imi cer scuze, dar am nelamuriri. Multumesc

  1. Flavia, asa cum am scris si inainte de postarea rugaciunilor, mai intai trebuie spuse rugaciunea de incepere, rugaciunea pentru a dobandi ocrotirea Sfantului Anton si rugaciunea de dimineata catre Sf Anton, apoi spui rugaciunea din martea respectiva, prima, a doua, a treia, etc. In martea a noua trebuie spuse si Troparul Sfantului Anton (de noua ori), iar la sfarsit, Rugaciunea de incheiere. Daca gresesti sa nu te necajesti, fiindca Sfantul Anton este un sfant bun si intelegator si ne iarta cand gresim. Daca poti ar fi bine daca ai da ceva de mancare unui om in fiecare marti.

 136. Va multumesc din suflet pentru ca mi-ati raspuns…da, dau in fiecare marti ceva de mancare unui sarac. Asa am inteles si asa fac dar pentru siguranta mea am mai cerut niste lamuriri.DOAMNE ajuta la toata lumea.

 137. Am o nelamurire,o cunostinta de a mea i mi spunea ca este pacat si t i se vor intoarce in potriva ta lucrurile daca tii post in post,ei asa ia spus preotu si este foarte convinsa de lucru asta.Eu nu am ascultato si am inceput postu. Nu mi e frica pt ca SFANTU ANTON nu face rau. Dar nu stiu care ii explicatia si de ce nu s ar putea tine post in post.Multumesc.

  1. Cum adica post in post, Flavia? Practic tu tii post numai martea. Chiar daca ai tine tot postul Craciunului, nu ar fi nici o problema daca martea ai citi Rugaciunile Sfantului Anton.Iisus il iubeste pe Sfantul Anton si i s-a infatisat in chip de prunc asa cum apare si in icoanele sfantului Anton. Daca mai ai nelamuriri putem vorbi pe messenger. Adresa mea e radu977@yahoo.com.

 138. Eu tin si postu Craciunului, postesc miercurea si vinerea,dar ziceam ca santem deja in post si ii pacat sa tinem 2 deodata.

 139. Buna! Si eu imi doresc ceva din tot sufletul…(e ceva cam greu de obtinut)…,am sa incep sa tin acest post,dar…nu prea am siguranta ca mi se va indeplini dorinta…probabil pentru ca, mi se pare foarte greu de obtinut…ce sfat imi dati?

  1. Nu e obligatoriu sa le spui in biserica, Cristina. Eu de obicei le spun acasa. E mai important comportamentul nostru in ziua de post decat locul unde spunem rugaciunea. Sfantul Anton e pretutindeni alaturi de noi.

 140. Am o poveste trista, dupa ce am avut o situatie materiala buna,sotul meu a intrat in faliment,situatia financiara e dramatica ,casa e ipotecata si creditorii bat la usa. Am o copila de 18 ani,eleva f.buna,urmeaza sa dea bacul,are nevoie de indrumare si meditatii la mate,desi e olimpica nationala trei ani la rand in liceu la discipline umaniste,a ascuns faptul ca a inceput rel. sexuale. In fine sotul si cu mine suntem depresivi,incercam sa muncim sa o luam de la capat,dar e greu sa razbesti in lumea asta! Am si parintii batrani ce au nevoie de ajutor,o bunica de 94 ani de care ma ingrijesc si pe care o tin sub ingrijire la un azil avand alzheimer.Trebuie sa am grija de toata familia sa muncesc si la servici sa tin in frau problemele fiicei mele ,dar cred ca sunt la capatul puterilor ,credeti ca Sf anton ma poate ajuta in conditiile astea? Nu mai am somn,si lacrimile nu mi se mai usuca de pe fata!

 141. sa inteleg ca nu e musai sa ma duc cele 9 marti la biserica? intreb pt ca nu stiu cum trebuie facut. multumesc inca o data.

 142. Am si eu o problema. De fiecare data cand imi gasesc pe cineva brusc se intampla ceva , apare altcineva si raman iar singura. Ce rugaciune ar fii bine sa citesc ?
  Multumesc

  1. Am trecut şi eu prin asta Lia. Oricât de aiurea sună sfatul, cel mai bine e să aştepţi. Eventual încearcă să mergi a sală ca să te menţii în formă. O femeie sigură pe sine atrage imediat bărbaţii. În ce priveşte rugăciunile, poţi ţine postul Sfântului Anton dacă vrei. Dar e bine să-l combini cu 2 antrenamente pe săptămână la o sală unde sunt mulţi băieţi 🙂

 143. Buna, cer scuze daca interventia mea poate fii neplacuta, nu cred ca a merge la o sala de fitness unde sunt baieti multi e o solutie! Eu merg la sala mai bine de un an de zile, si pot spune ca nu am nici cea mai mica atractie pentru vrunu de acolo, ba chiar ii vad pe toti ca nijte obsedati daca se poate spune! Iar intr-un loc ca acela baietii se uita la corpul unei fete, atat..cred eu! 😀 …in fine e foarte bun sfatul de a merge la sala pentru a te simti mai sigura pe tn dar nu pentru a cauta o relatie…..

 144. Buna ziua si bogdaproste pentru aceste rugaciuni,facatoare de minuni!!!Azi am terminat postul de 9 marti,dorinta mea a fost indeplinita in a 8 a marti,Dumnezeu a facut sa gasesc aceasta pagina,exact cind terminasem un Acatist pus pe 40 de zile.Sa ai parte numai de fericire,sanatate si toate dorintele sa se implineasca,tu cel care ai facut acest site „Antiqul”.Iti multumesc din tot sufletul!!!!Sarbatori fericite alaturi de cei dragi sufletului tau!!!

 145. Buna prieteni vreau sa va cer o parere. Eu am un prieten. Cand fac rugaciuni se intoarce, iar cand le termin pleaca si nu-l mai vad cateva luni pana incep din nou, ce ma sfatuiti? Il iubesc foarte mult.

 146. buna nu cred ca are nimic pentru mine ce as putea sa fac sa l las sau sa fac rugaciuni mai departe si sa sper . va multumesc o sa incep si eu postul sf anton

 147. la multi ani cu sanatate fericire si tot ce doriti in noul an si sa avem multa incredere in Bunul Dumnezeu si in Sf Anton care nu ne lasa niciodata cind sintem la greu, un an bogat in realizari la toti.

 148. Buna seara si la multi ani! As avea o intrebare: daca la post ma ajuta si mama si doua prietene (asta pt ca ma simt mai puternica stiind ca ma sprijina) este bine? Sau trebuie sa fie personal?

  1. Buna seara Reghina.Daca mama ta si cele doua prietene tin post pentru dorinta ta nu este ceva rau. Oricum eu cred ca cel mai important este cum tii tu postul pentru ceea ce iti doresti. Este bine sa dai ceva de mancare unui om in fiecare marti. Doamne Ajuta.

   1. va multumesc pt raspuns…am sa va tin la curent.imi pun mari sperante,simt ca e ultima sansa.

 149. 12/12/2012 19:57 „am gasit aici o rugaciune ajutatoare la vreme de probleme pe care le intampini in viata.
  am facut aceasta rugaciune si acolo scrie ca la terminarea ei (9 zile) trebuie sa o public,
  o redau mai jos cu multumiri
  „Maica iubita, Sfanta Fecioara din Juquila, Fecioara a sperantei noastre, iarta-mi pacatele pentru ca sunt multe. Viata noastra e a ta. Fereste-ne de tot raul si daca in aceasta lume de nedreptate, mizerie si pacat, vezi ca viata noastra a luat-o razna, NU NE ABANDONA! Maica iubita protejeaza pelerinii, fii alaturi de noi in toate drumurile noastre. Acopera-i cu mantia ta pe sarmanii fara ajutor si painea ce le-a fost furata dale-o inapoi. Fii langa noi toata viata noastra si elibereaza-ne de orice tip de pacat! AMIN! Ii multumesc FECIOAREI DIN JUQUILA pentru toate favorurile primite! AMIN! se spune de 9 ori rugaciunea „BUCURA-TE MARIE…Bucura-te Marie cea plina de har, Domnul este cu tine, Binecuvantat esti tu intre femei si binecuvantat este rodul trupului tau ISUS. Sfanta Marie maica lui Dumnezeu, roaga-te pentru noi pacatosii. Acum si in ceasul mortii noastre .AMIN! Rugaciunea se face 9 zile la rand. In fiecare zi se aprinde o lumanare alba. In a 9-a zi publicati rugaciunea. Se spun 3 dorinte , una pentru bani si 2 imposibile, ele se vor implini chiar daca nu va vine sa credeti.Sa va ajute Dumnezeu” Autor: Petronela

 150. Am citit rugaciunile catre SF.ANTON,dar ma intreb -pot vorbi cu el ,asa cum ai vorbi cu un om? Eu cand ma rog ,nu spun rugaciuni scrise in cartea de rugaciuni,doar vorbesc direct cu Dumnezeu. Eu asa m-am obisnuit. Se poate si la Sf Anton,dupa parerea mea. Stiu ca el asculta,dar tot ce vrei sa spui lui este sa fie din inima, sinceritate si dorinta arzatoare in tot ceea ce vrei sa faci.Cu conditia sa nu te rogi ptr bani, unde am mai citit eu in dialoguri despre Sf ANTON. Nu stiu daca pot memora rugaciunile scrise de tine, dar prefer sa fiu autentica, stii ce vreau sa spun. Nu stiu ce sa zic,e obligatoriu sa citesti aceste rugaciuni? Si mai am o intrebare-e nevoie sa scrii acatistul in fiecare marti?

  1. Draga Elena, am inteles intrebarea ta, dar drept sa-ti spun, ma depaseste. Nici eu nu am memorat rugaciunile catre Sf Anton, le-am scos la imprimanta si le citesc pe fiecare in martea respectiva. Cat despre acatist, eu nu il scriu. Incerc in schimb sa dau ceva de mancare unui om in ziua de marti. Sf Anton dadea de mancare saracilor si avea grija de ei. Eu in locul tau as citi rugaciunile si apoi as incerca sa vorbesc cu Sfantul Anton. Dar fiecare face asa cum simte.

 151. Buna am si eu o intrebare as dori sa incep acest post dar nu stiu daca se tine doar cele 9 martea sau toate cele 9 saptamani as dori sa inep cat de poate de repede multumesc

 152. Buna ziua, am inceput si eu postul dar cand eram in a cincea marti a fost CRACIUNUL, si familia zis sa mananc cu ei si nu am mai putut tine postul in continuare.Dorinta nu se va mai indeplini? Acum as vrea sa il incep din nou.

  1. Draga Alina, in general nu vreau sa dau verdicte de asa da/ asa nu, dar in locul tau as tine de la inceput postul. Si eu am patit sa nu pot tine o zi de marti si apoi am simtit ca restul zilelor le-am tinut degeaba. Pe mine ma linisteste daca tin postul complet de 9 sau 13 marti, dar fiecare face asa cum simte. In ce priveste indeplinirea dorintei, ea se va indeplini la timpul ei. Au fost situatii cand am tinut de mai multe ori post pentru aceeasi dorinta, dar aceasta mi s-a indeplinit.

 153. foarte interesante comentariile si intamplarile voastre. de marti am sa incep si eu postul si stiu ca am sa pot sa-l duc la bun sfarsit. va doresc tuturor o zi buna

 154. Am inteles ce ai vrut sa spui, o sa fac asa -voi citi rugaciunile si voi vorbi cu el. Ai dreptate totusi.Multumesc ptr raspuns.

 155. la multi ani pe acest an. vorba parintelui de la biserica sf anton, in fiecare zi este marti poti sa te duci in fiecare zi sa te rogi. destinul fiecarui om este scris de dumnezeu de cand ne nastem si pana vom muri. daca ceva in viata noastra se intampla e de la dumnezeu asa ca ori unde vrei sau cand vrei poti sa vorbesti cu el. doamne ajuta

 156. Eu dau de pomana mancare de dulce. Daca eu tin post asta nu inseamna ca si cel caruia ii dau de mancare trebuie sa tina post. Sfantul Anton dadea paine saracilor. Nu stiu nimic de vreo lumanare.

 157. buna,, vreau sa stiu tin post doar martea adica ziua de marti iar in restul zilelor mananc de dulce sau tin zi de zi post timp de 9 saptamani? eu vreau sa incep rugaciunile de maine pentru a ma impaca cu sotul meu . Va multumesc

 158. Buna dimineata ,vreau sa stiu cand dau de pomana trebuie sa dau cu lumanarea aprinsa sau fara lumanare si cum sa zic pentru a ma impaca cu sotul meu va rog sa ma invatati ca nu am mai avut probleme de genul asta .Va multumesc

  1. Va rog sa-mi spuneti daca in situatia mea pe care o cunoasteti mai am vreo reusita, ca sotul meu nu mai vrea sa vb cu mine la tel, daca sun imi inchide tel. Nu vrea nici sa-mi zica care e cauza de se poarta asa, ma tem ca el e incurcat cu alta femeie si nu mai vrea sa fie cu mine. Ce ma fac ca sunt distrusa? Mi-e dor tare de el, daca nici cu postul nu reusesc imi capat zilelor, nu pot trai fara el, va rog ajutati-ma sa fac ceva sa-l intorc la mine, va rog.

   1. Draga Iuliana, stai linistita, sotul tau se va intoarce la tine fiindca dupa ce i se va lumina mintea isi va da seama ca nicaieri nu e ca acasa langa familia sa. Nu trebuie sa disperi si in nici un caz sa faci un gest ca sinuciderea. Trebuie sa-l intelegi si pe sotul tau, acum trece printr-o perioada dificila, dar se va intoarce la tine. Cu ani in urma am trecut si eu prin aceleasi probleme si stiu exact cum este. O sa te ajut din toate puterile pana o sa-ti gasesti din nou linistea. Incepe sa tii postul si o sa vezi ca lucrurile se vor imbunatati.

 159. La multi ani! Sf Anton sa va asculte rugaciunile si sa va ajute bunul Dumnezeu pe toti!
  Ma bucur sa vad ca atat de multe persoane se roaga Sf Anton, un Sfant care face minuni, pe care eu il simt aproape de familia mea si care mi-a ascultat de fiecare data rugaciunile, ajutandu-ma sa primesc la momentul cuvenit, tot ceea ce i-am cerut in rugaciunile mele! Am tinut si 9 marti de rugaciune si 13 marti, dar fara sa postesc, pt ca nu stiam ca trebuie si postit. Am o carte de rugaciuni unde scrie ca in martea cand te rogi Sfantului trebuie sa mergi la biserica, sa dai pomana, sa tii post, dar nu neaparat toate impreuna.
  Multe rugaciuni mi-a ascultat Sfantul si nu as vrea sa plictisesc pe nimeni enumerandu-le, dar cateva m-au marcat pe viata!
  In 2006, aveam 30 ani, fara sa am un prieten sau o relatie serioasa, m-am rugat Sfantului sa ma ajute sa-mi intalnesc si eu persoana care-mi era sortita, apoi prin vara anului 2006 am mai tinut inca o data 13 marti de rugaciune sa-mi gasesc de lucru si pe sezonul de iarna, la munte (vara lucram ospatara la un hotel la mare, in italia)
  In iarna anului 2006 mi-am cunoscut sotul, lucrand amandoi in acelasi hotel la munte ))
  De 5 ani suntem casatoriti si avem 2 copii minunati, cu care ne-am dus o data pe an la Basilica Sf Antonio di Padova sa-i multumim pt toate minunile de care avem parte !
  Sotul meu nu era tare credincios, nu mergea la biserica…dar dupa ce l-a cunoscut si el pe Sant Antonio s-a schimbat mult in aceasta privinta.
  Prima data cand am mers, a fost o senzatie de…nedescris, o liniste interioara si o emotie pana la lacrimi ! Sincer nu va pot descrie in cuvinte ceea ce se simte in casa Sfantului Anton ! Ne doream un copil si vroiam sa stie si Sfantul Anton dorinta noastra.
  Dupa ce ne-am rugat la mormantul Sfantului, am iesit in curtea interioara a bisericii sa scriem pomelnice, si nici acum nu stiu de unde au venit 2 porumbei, unul s-a asezat o secunda pe capul sotului, apoi a venit ca o adiere usoara si mi-a atins capul si a zburat ca nici nu ne-am dat seama bine de unde au venit si unde au plecat, lumea in jurul nostru zicea ,,miracolo, miracolo,, noi ne priveam cu lacrimi in ochi…am plecat de la biserica, iar pe autostrada, dupa nici 20 km ne-a depasit o masina si a intrat in masina din fata noastra, nu stiu cum a reusit sotul sa evite sa nu intram si noi in ei, am trecut la milimetru pe langa accident…noi zicem ca doar Sfantul ne-a pazit atunci.
  Dupa 2 luni de cand am mers la biserica, tot faceam teste care aratau ca nu-s gravida si intr-o noapte l-am visat pe Sf Anton cu o fetita frumoasa in brate si mi-a zis ca ea e Ana.
  Dimineata am facut alt test, care a iesit negativ, desi eu eram sigura ca-s gravida, a trebuit sa mai treaca cateva zile sa-mi zica si testul ceea ce eu stiam deja. Au urmat ecografe, apoi teste si tot ce face o graviduta, bebe din burtica se arata baiat, ii gasiem numele, apoi pe la 18 saptamani in urma altui test ni s-a zis ca bebe e baiat si cu risc ridicat de sindrom Down, ni s-a recomandat amniocenteza, care a dat gres, iar apoi chiar si avortul. Nu am avortat, am decis ca daca accea v-a fi crucea ce a decis Dumnezeu ca trebuie s-o ducem, asa sa fie…Iar dupa alte 5 luni,in 2008 am nascut o mandrete de de fetita, care a luat nota 10 la nastere si pe care o cheama Ana !
  Acum suntem o familie implinita, de cand a mai venit si un baietel, am reusit sa ne deschidem un restaurant al nostru, nu ne merge bine afacerea, dar suntem multumiti ca suntem sanatosi si ca suntem impreuna.
  Imi cer scuze daca v-am plictisit cu lunga mea poveste, dar am vrut sa impartasesc si cu voi minunile ce le-a facut pt noi Sfantul Anton si sper ca povestea mea sa va dea taria de a continua sa va rugat, pt ca pana la urma Sfantul Anton si mai ales BUNUL DUMNEZEU stie ce sa ne dea si ce ne este cu adevarat de folos in viata aceasta !

  1. Dragă Mariana, mesajul tău mi-a plăcut mult şi l-am citit de mai multe ori. Mă bucur că ai fost la casa Sfântului Anton şi te felicit pentru tăria de care ai dat dovadă păstrând copilul. Îţi doresc să te bucuri de copii tăi împreună cu soţul şi vă doresc să vă meargă afacerea ca să vă creşteţi copiii în linişte. Şi eu l-am simţit aproape de multe ori pe Sfântul ANton şi mă bucur că ţi-a apărut în vis. Înseamnă că te iubeşte mult.Te aşteptăm să ne scrii de câte ori vrei şi să ştii că mesajul tău m-a bucurat mult, fiindcă ne arată că Sfântul ANton are grijă de cei care aleargă la sprijinul său.

 160. gabriela
  am inceput ieri postul pe care nu l am mai facut de multi ani dar te rog antiqul sa-mi spui ce sa fac pt ca dorinta mea are legatura cu un prieten cu care am locuit dar nu avem nimic,decat ajutor reciproc.Dedoua luni este foarte violent si isteric,si nu suporta nici sa ma auda,stiu ca ceva nu este in regula,dar nu pot sa-l calmez nicicum,ii explic ca nu vreau decat sa ramanem in relatii civilizare de prietenie,eu plecand de la el din casa de o luna si ceva..
  vreu sa te intreb daca in cererera mea catre Sfantul Anton am pronuntat si numele lui sa o iau de la capat ?
  am mai scris cateva randuri si pe celalalt blog sa intelegi mai bine

  1. Chiar dacă pare dură, părerea mea Gabriela este să-l laşi în plata Domnului. Prietenie cu forţa nu se poate. Încearcă să ţii postul şi îţi recapeţi încrederea în tine. Nu se ştie niciodată de unde poate apărea o persoană care să te merite. Dacă mai ai nelămuriri, vorbim pe email sau messenger.

 161. buna…m-am despartit de prietenul meu anul trecut si chiar daca a trecut timpul eu nu l-am uitat si inca simt ca o sa ne mai impacam.vreau sa incep sa tin si eu postul si am incredere ca sfantul Anton ma va ajuta..

  1. Draga Alexandra in general nu recomand postul Sfantului ANton in situatia ta. Adica poti tine postul dar sa nu ceri o anumita persoana. Poti cere sa ai parte de cineva care sa te iubeasca. Poate prietenul tau are acum pe altcineva si ii distrugi relatia prin rugaciunile tale. Sfatul meu e sa tii postul pentru o persoana care sa te iubeasca si nu ca sa-l intorci din drum pe prietenul tau.

 162. buna. m-am hotarat sa tin si eu acest post.(de poimaine). nu am inteles troparul se spune in fiecare marti? sau doar la sfarsit? ai putea sa-mi dai mai multe detalii? in ce ordine spui aceste rugaciuni? multumesc Doamne ajuta la toata lumea.

  1. Draga Cris, rugaciunile se spun in ordinea in care sunt scrise. Daca tii postul de 9 marti, in fiecare marti spui Rugaciunea de incepere, Rugaciunea pentru a dobandi ocrotirea Sf Anton, Rugaciunea de dimineata catre Sfantul Anton si apoi rugaciunea zilei de marti in care te afli, intai, a doua, a treia etc. In martea a noua la sfarsit spui si Troparul de 9 ori si Nascatoare o data. De asemenea e important cum te comporti in zilele de post si e bine sa dai de mancare unui om in zilele de marti.

 163. Dorinta mea s-a implinit,multumesc din suflet Sfantului Anton. Aveti incredere in SF ANTON si in DUMNEZEU si rugati-va. Mai am 3 marte de post si le voi tine cu sfintenie si multumire.

 164. Buna. crezi ca un sot ce divorteaza dupa 21 de ani de casnicie pt una sa nu-i spun asa cum ar trebui, se va mai intoarce la familia lui? Ce parere ai? Sa ai o zi bine cuvantata

 165. Si sa ajunga in situatia cand nu doreste sa-si mai vada copilul sub nici o forma. Cum spune preotul in biserica te lepezi de satana? si tu raspunzi da. Asa si cu el. De ce? Pt ca asa ii spune respectiva. Cum iti explici aceasta schimbare? Poti sa-mi raspunzi?

  1. Da Cris, cred ca pot sa-ti raspund dar hai sa nu incarcam blogul cu discutiile astea, te rog scrie-mi pe email sau messenger si o sa incerc sa te lamuresc.

  1. Cris, probabil ca sotul tau s-a indragostit de femeia respectiva si atunci tot ce spune ea este bun, iar tot ce faci sau spui tu este rau. Probabil ca cealalta femeie il intoarce impotriva ta si de aceea sotul tau are comportamentul pe care il are. Cu cat incerci sa-l impaci cu atat va fi mai nervos, fiindca acum pe tine te percepe ca pe dusmanul sau. Iarta-ma ca sunt asa direct dar asta este realitatea. Cata vreme va fi sub influenta femeii respective se va purta cu tine la fel cum se poarta acum.

 166. Buna seara
  Am fost la biserica SF ANTON si a fost aglomerat .Am vazut ca nu au citit rugaciunile in fata icoanei ,doar s-au rugat. Unii s-au rugat direct,altii au citit rugaciunile ,le invatau ,Rugaciunile au durat putin. A fost f aglomerat.

 167. multumesc de raspuns. asta asa este dar ce are cu copilul lui? dc sa lepadat de el? si crezi ca daca am inceput postul este un pacat sa vreau sa se intoarca inapoi? iti multumesc inca o data.

  1. In starea in care e acum, sotul tau se crede ca la 18 de ani cand era liber, necasatorit si fara copil. Nu cred ca este pacat ca vrei sa se intoarca inapoi.

 168. Buna seara tuturor . am urmarit de ceva timp acest blog . am tinut postul Sfantului Anton iar dorinta mea s-a implinit . Sfantul Anton este cu adevarat un sfant al minunilor imposibile iar bunul Dumnezeu este mare si indurator si asculta glasul rugaciunilor noastre . binecuvantat sa fie Tatal nostru din ceruri . rugati-va cu credinta si sinceritate si El va implini toate cererile deoarece Lui nimic nu ii este imposibil.

 169. Iti multumesc. Nu stiu daca m-am facut inteleasa. Noi am divortat si din acest motiv te-am intrebat daca nu este pacat sa-L rog pe Dumnezeu sa mi-l aduca inapoi.

  1. Nu am stiut ca ai divortat. Deci sotul tau este un om liber si singurul lucru care va leaga este copilul vostru. Nu este pacat sa vrei sa fi din nou cu el.

 170. Floriana. Buna tuturor,tin si eu postul sf ANTON,de sase marti,am intrerupt 2 marti pt ca era ziua de CRACIUN si REVELION,eu am continuat dupa revelion cu ce-a de-a cincea marti,oare e bne sau trebuie sa reiau totul de la inceput?

  1. Draga Floriana, postul Sfantului ANton se tine fara intrerupere. Trebuie sa reiei postul de la inceput. O zi de post pe saptamana nu e mult. Mult noroc.

 171. Floriana.multumesc pt sfat,nu e mult o zi pe saptamana nu ma ingrijorez pt.asta,deoarece pana acuma am reusit pana la 13 ,14 ziua sa nu mananc nimic si dupa aia sa mananc de post,eu am intrerupt in martia de CRACIUN pt ca am auzit ca nu e bne sa tii post in ziua de CRACIUN orice zi ar fii,ei asta e presupun ca si toate zilele de marti pe care le-am postit pana acuma nu o sa fie nimik rau,eu oricum reancep din nou postul SFANTULUIN ANTON pt.ca sunt convinsa ca o sa ma ajute in dorinta pe care o cer prin aceste rugaciuni.o seara buna si doamne ajuta la toata lumea care crede in rugaciuni!!!

 172. Buna ziua, eu sant vaduva de 5 ani si acum doi ani am cunoscut o persoana de care m-am indragostit din nou si a fost ceva, nu stiu eu am crezut ca este destinul. In fine mergea totul bine primele luni pina a inceput sa nu mai vorbeasca cu mine asa din senin fara sa ne certam pur si simplu nu ma mai cauta, vreau sa spun ca este o relatie la distanta dar ne vedeam cam de doua ori pe luna si cand ma lasa eu insistam si ii trimiteam mesaje dar el nu raspundea si asa mi-a facut de 5 ori ca pina la urma se intorcea si penultima oara cand m-a lasat au fost 4 luni care el niciodata nu mi-a raspuns la mesaje. In fine, eu am facut cele noua marti si Sf Anton m-a ajutat si s-a intors din nou si am stat cam o luna si acum inainte de Craciun cu cinci zile iar a lasat sa ma sune ce sa va spun ca au trecut cinci saptamini si nu mi-a trimis nici macar un mesaj de Craciun, se comporta ca si cum nu am existat in viata lui, dar acum e diferit ca nici eu nu i-am mai trimis nimic ptr ca eu de cate ori ma lasa asa din senin eu tot timpul ii trimiteam mesaje si niciodata nu raspundea, bine pina la urma raspundea la insistentele mele ca ma repet ultima oara m-a lasat 4 luni si eu chiar il rugam macar sa lase lucrurile clare sa-mi spuna daca vrea sa terminam dar el nu raspundea. In fine intrebarea mea este ca vreau sa incep miine cele 9 marti si sa ma rog sa se intoarca iar la mine, dar cu intentii serioase, crezi ca daca ma rog si cer aceasi minune se va intoarce? Ca nu vreau sa se intoarca iar ptr o luna si sa ma lase iar din senin fara nici o explicatie. Nu inteleg de ce nu are curaj sa spuna ca s-a terminat sau sa spuna ceva, eu nu pot sa mai insist cu ceva care el poate nu vrea, dar eu imi doresc atit de mult sa se intoarca macar doar sa-mi dea o explicatie sunt disperata, va multumesc mult de tot doar vreau sa ma ajutati.

  1. Daca ai tinut o data postul si s-a intors, inseamna ca postul si-a atins scopul. Nu putem obliga pe cineva sa ne iubeasca nici chiar prin post. Daca vrei tine postul dar nu cu privire la o pesoana anume. Roaga-te sa cunosti pe cineva care sa te iubeasca.

   1. Multumesc mult de tot, ai dreptate nu se poate obliga pe nimeni sa te iubeasca, dar eu am gresit acum si am inceput azi si m-am rugat din nou sa se intoarca si daca azi e prima marti si m-am rugat ca DUMNEZEU sa mi-l aduca inapoi. Cum sa fac acum sa cer altceva? Pot sa schimb sa cer sa-mi scoata un barbat in cale? Eu m-am rugat cel putin sa-si ceara iertare si sa-i mearga bine. Imi doresc din tot sufletul sa-i fie bine, chiar daca nu e cu mine. Nu stiu cum sa fac acum daca deja am cerut dorinta .Te rog spune-mi acum cum sa fac la a doua marti, pot sa schimb dorinta? Iti multumesc din suflet si spune-mi cum sa fac in continuare cu a doua marti ca eu doar imi doresc pe cineva sa ma iubeasca si eu credeam ca e el. In fine nu stiu, sunt foarte confuza, ajuta-ma te rog. Multumesc si sa te ajute Dumnezeu .Silvia

   2. Draga Silvia, roaga-te sa cunosti pe cineva care sa te iubeasca. Atat. Nu spune nici un nume. Sfantul Anton iti aude rugaciunile si o sa aiba grija de tine. Nu conteaza ca in prima marti te-ai rugat pentru un barbat anume, Sfantul ANton te va intelege. Doamne ajuta.

 173. Buna ziua,
  vreau sa incep si eu postul Sf. Anton dar nu stiu exact cum se tine. Am inteles ca trebuie tinut in 9 zile de marti dar cum anume se tine, adica in cele 9 zile de marti trebuie sa tii post negru de dimineata pana seara sau trebuie sa ajuni pana la amiaza si de la amiaza trebuie sa mananci de post? Poate ca sunt intrebari copilaresti, dar vreau sa il tin cum este corect si daca de la amiaza pot sa beau cafea si sa fumez??
  Si in celeleate zile ale saptamani pot sa mananc orice ??
  Nu ma consider o credincioasa si nici nu prea merg la Biserica, dar vreau sa tin postul acesta pentru ca vreau sa cred ca o sa ma ajute .

  1. Draga Ancuta, ma bucur ca vrei sa tii postul Sfantului Anton. In cele 9 zile de marti poti sa mananci de post toata ziua, nu e obligatoriu sa ajunezi pana la pranz. Nu e obligatoriu sa mergi la biserica, dar ar fi bine pentru tine sa cauti o biserica catolica unde se afla statuia Sfantului Anton si sa vorbesti cu Sfantul. O sa iti dea incredere. Din pacate cafeaua si tigarile sunt de evitat in post, asa ca te rog sa le lasi macar o zi pe saptamana. Si eu beau cafea, dar martea cand tin post beau ceai in loc de cafea. In restul zilelor de luni pana duminica poti manca orice. E bine ca in ziua de marti sa dai ceva de mancare unui om sarman, pentru ca Sfantul Anton este protectorul sarmanilor. Daca nu gasesti un om sarman da ceva de mancare unui coleg sau oricarui alt om. Orice alta intrebare ai poti sa-mi scrii aici sau pe adresa de email, si stai linistita ca intrebarile tale nu sunt copilaresti, sunt absolut normale pentru a tine postul. Sa ai o zi buna.

   1. Buna seara tuturor și un an nou cu împliniri și realizari(sper că nu e prea târzie urarea). Aș vrea să vă spun că, cu ajutorul Sf. Anton și al lui Dumnezeu bineînțeles dorința mi-a fost îndeplinita(daca pot să spun așa).Dupa un an de durere si de ce nu de multă suferința în sfârșit putem spune că lucrurile s-au îndreptat.Aș vrea să vă spun că pe lângă multă rabdare si rugaciuni pure venite din sufletul vostru pentru un lucru curat si demn de voi cineva acolo sus vă ascultă. Îti mulțimesc Antiqul blog și mai ales îti mulțumesc ție Radu ptr vorbele frumoase spuse atunci când trebuia. Va mulțumesc că existați și mai ales nu uitați niciodată de Dumnezeu

   2. Ne bucuram pentru tine Mimi si iti doresc sa te bucuri de ceea ce ai primit. Esti binevenita oricand pe blog cu comentarii

 174. Buna seara,am auzit despre acest post de la o prietena apoi am gasit acest site,problema mea este una mai complicata si sunt extrem de disperata si plina de durere,am un baietel in varsta de 3 ani,am divortat de fostul sot pentru ca ma batea,venea beat acasa si multe alte lucruri,fostul sot si mama acestuia imi tin copilul cu forta,copilul sufera foarte mult,plange mereu dupa mine si eu dupa el…imi doresc din tot sufletul sa.mi pot lua copilasul…insa de multe ori imi pierd speranta mi se pare ca totul e contra mea…suferinta ma doboara dar cel mai mult ma doboara sa stiu ca al meu copilas sufera,acest post ma poate ajuta?

  1. Normal ca te poate ajuta, dar si mai repede poti apela la politie si la justitie fiindca nu e normal ca o mama sa fie tinuta departe de copilul ei. Du-te rapid la sectia de politie de care apartii si depune o plangere, ia legatura si cu Protectia Copilului din orasul tau.

 175. Crede-ti ca daca ma rog pentru a ma impaca cu fostul meu iubit, avand in vedere ca el a reluat o fosta relatie, fac un lucru rau? E singura dorinta pe care o am…e cel mai important lucru pentru mine in momentul de fata..simt ca nu am nevoie de altcineva decat de impacarea asta, care ar insemna sa distruga relatia pe care o are el acum…ce sa fac?

  1. Draga Elena, cum am mai spus, nu e bine sa te rogi pentru a fi impreuna cu o anumita persoana. Mai ales cand persoana respectiva are o alta relatie asta ar insemna sa provoci rau unei alte persoane. Tine postul pentru a avea pe cineva care sa te iubeassca, fiindca daca fostul tau iubit te iubea, nu pleca in bratele altei persoane.

  1. Draga Catalina, esti sigura ca si el vrea sa fie sotul tau? Pentru ca din cate stiu, el trebuie sa te ceara in casatorie. Tine postul, dar te rog sa nu pomenesti numele fostului tau prieten in rugaciuni.

 176. Buna, ma numesc Claudia, sunt in italia de 8 ani si eu am inceput sa tin acest post,nu am cerut nimic doar liniste familie si in special a mea pt ca sint putin tulburata de unele lucruri.

 177. Buna seara, as avea o rugaminte la dumneavostra .am o problema si nu stiu cum sa o rezolv si m-am gandit ca ati putea sa ma indrumati ce as putea sa fac .problema mea e ca mama mea toata viata mea m-a blestemat sa nu am parte de copii mei si cred ca s-a prins blestemul .eu am 3 copii si 2 dintre ei nu am avut parte sa ii am langa mine si acum sunt pe cale sa il pierd pe al treilea…..te rog invata-ma ce trebuie sa fac sa scap de aceste blesteme ca nu mai stiu ce sa fac……va multumesc

  1. Draga Ioana, imi e greu sa vorbesc despre blesteme, dar am inteles ca blestemul mamei asupra copilului sau e ceva urat de tot. Sfatul meu este sa tii postul Sfantului Anton, dar in acelasi timp sa vorbesti cu copilul tau ca si cu un om matur si cred ca te va intelege. Nu inteleg ce vrei sa spui ca ceilalti doi copii au plecat de langa tine, pentru ca e normal ca dupa 20 de ani sa incerce sa se desprinda de parinti si sa aiba viata lor. E important sa o ierti pe mama ta si sa nu-i porti sentimente urate fiindca te vor afecta pe tine. Tine postul si daca mai ai nelamuriri poti sa-mi scrii pe email radu977@yahoo.com. Dumnezeu sa-ti dea gandul cel bun.

 178. Buna.va scriu in numele prietenei mele Ioana care are o problema sper ca vreunul din voi va reusi sa o ajute.Acesta este durerea ei ”ma scuzati ca va deranjez dar as avea o rugaminte la dumneavostra .am o problema si nu stiu cum sa o rezolv si m-am gandit ca ati putea sa ma indrumati ce as putea sa fac .problema mea e ca mama mea tota viata mea m-a blestemat sa nu am parte de copii mei si cred ca s-a prins blestemul .eu am 3 copii si 2 dintre ei nu am avut parte sa ii am langa mine si acum sunt pe cale sa il pierd pe al treilea….. te rog invata-ma ce trebuie sa fac sa scap de aceste blesteme ca nu mai stiu ce sa fac……va multumesc

 179. Va multumesc din suflet ca ne-ati raspuns,eu vorbesc in fiecare zi cu ea si ii spun sa nu isi piarda nadejdea, cind ma rog o pun si pe ea si pe fiul ei si sper ca Dumnezeu si Sf Anton sa ne auda. Mai multe va scrie ea in email si m-as bucura sa-i da-ti mai multe sfaturi.

 180. Buna. Va scriu pentru a va multumi pentru aceasta rugaciune minunata. Pe mine m-a ajutat enorm de mult. In urma cu un an am renuntat la invatamant pentru a pleca in strainatate. Dupa ce m-am intors nu am putut sa imi gasesc un loc de munca sub nici o forma. Sunt intr-a treia saptamana de post, azi am fost sunata de o colega de la cel mai bun liceu din oras pentru a-mi oferi un post in acel liceu. Sunt foarte multumita!
  Vreau sa multumesc atat Sfantului Anton cat si voua pentru tot ajutorul!!!
  Doamne ajuta ficaruia!

 181. buna as vrea sa va intreb cum trebuie tinut postul numai martea? sau tot timpul pina se sfirsesc cele 9 marti? va multumesc astept raspunsul tau

 182. Ma bucur nespus de mult pentru tine Adina si speram ca sf Anton ne va ajuta pe toti sa ne gasim liniste.doamne ajuta si ai grija de noi toti

 183. Spuneti-mi va rog daca am inteles corect… se tine novena 9 marti la rind, se citeste dimineata sau si seara? Si cind concret se tine post in fiecare marti cind citim? Sau incepind cu prima marti si terminind cu a noua marti?

  1. Draga Diana, rugacunile se citesc doar dimineata. Daca nu poti sa le citesti dimineata, citeste-le in orice moment al zilei. Postul se tine in zilele de marti cand citim rugaciunile, dar nu e obligatoriu post negru. In restul zilelor nu tii post, adica miecuri, joi, luni etc.

 184. sunt ortodoxa,si ma rog la sf.anton de padova,e pacat?eu nu cred dar va intreb.N-am stiut si am postit post negru pana la pranz apoi am mancat de dulce.Sunt la a patra marti,ma rog pt servici pt sot ,nu reusim deloc,poate ne ajuta sf.anton si maica domnului

  1. Draga Gabi si eu sunt ortodox, dar Sfantul ANton m-a ajutat de fiecare data. Crestinii sunt crestini, indiferent daca sunt ortodoxi sau catolici.Sa dea Dumnezeu sa vi se indeplineasca dorinta.

 185. Buna, multumesc frumos pentru postarea acestor rugaciuni aici. As vrea si eu sa incep postul de martea viitoare, dar din cate am vazut ultima marti din postul pe care ar urma sa il incep eu pica exact in saptamana luminata, dupa Pasti. Crezi ca are vreo importanta? Stiu ca in saptamana luminata nu este indicat sa tii post, dar mi-as dori foarte mult sa incep cat mai repede pentru ca am mare nevoie de ajutor. Multumesc inca odata.

  1. Am patit-o si eu si problema ma cam depaseste. Care Saptamana Luminata, cea catolica sau cea ortodoxa? Eu in locul tau as tine postul si m-as bucura in celelalte zile din Saptamana Luminata. Daca esti nesigura vorbeste eventual cu un preot, dar catolic, fiindca cei ortodoxi sunt cam impotriva postului pentru un sfant catolic. Mie mi se pare aiurea, dar asta e.

 186. Cea ortodoxa, de cea catolica nu stiu 🙂 Da, am auzit ca ar fi impotriva… eu personal prefer sa imi pastrez mintea deschisa catre toate religiile (sau versiuni ale acestora), pentru ca toate au ceva bun. Am sa tin postul si am sa ma bucur de celelalte zile cum ai spus si tu. Multumesc mult pentru raspuns.

 187. buna, am inceput si eu de astazi sa tin postul Sf Anton. Am avut o relatie de un an cu un baiat pe care l-am iubit foarte mult, iar acum doua luni ne-am despatit din motivul ca el zicea ca nu ne mai intelegem si el nu ma mai iubeste. eu tot l-am mai sunat sa ne impacam, dar el imi zicea ca se mai gandeste si ca momentan nu stie ce isi doreste de la viata. De o saptamana cineva mi-a facut cunostinta cu un baiat foarte de treaba care zice ca ii place foarte mult de mine, dar problema e ca mie nu imi prea place de el. Va rog sa imi ziceti cum sa ma rog la Sf Anton ce sa-i cer mai exact sa ma impac cu fostul pe care il iubesc si acum, sau sa ma ajute sa-l iubesc pe baiatul acesta? va multumesc si sper k nu v-am plictisit cu povestea mea

  1. Draga Laura am inteles problema ta. Cel mai bun lucru e sa tii post si sa te rogi sa gasesti un baiat care sa te iubeasca si pe care sa-l iubesti. Nu pomeni nume in rugaciune si in nici un caz sa nu-i mentionezi pe cei doi de care mi-ai scris.Daca mai ai nelamuriri, scrie-mi pe email.

 188. Buna seara, revin din nou pe acest blog frumos, iti multumesc Antiqul pt frumoasele cuvinte si ma bucur ca postarea mea nu te-a plictisit, sper ca nu am plictisit nici pe altii. Inca o data revin cu o veste buna, inca o data Sf Anton mi-a ascultat rugaciunile, inca o dorinta ne-a fost indeplinita cu ajutorul Sfantului Anton si a Bunului Dumnezeu! Nu va piedeti credinta si speranta, daca va rugati cu credinta si aveti siguranta ca va vor fi ascultate rugaciunile, atunci asa o sa fie! Eu, la sfarsitul rugaciunilor, zic mereu ,,Sfinte Antoane, doar daca-i spre binele nostru, al familiei noastre, ajuta-ne sa avem parte de realizarea dorintei pt care ma rog in aceste 9 marti,,!
  Multa sanatate tuturor si Bunul Dumnezeu si Sf. Anton sa va ajute la toti!

 189. Eu as vrea sa incep postul de azi, dar am mancat carne aseara dupa 12 noaptea. E ok sau mai bine sa ma apuc de martea viitoare?

 190. Buna, as vrea sa incep si eu postul Sf Anton, dar de azi am intrat in post si dupa calculele mele a 8 marti de post cade in a doua zi de pasti, am voie sa tin postul? Nu intentionez sa nu il tin chiar daca e Pastele,cum spuneai si mai sus o zi nu e mult.Multumesc

 191. Salutare, ma numesc Bogdan. As dori sa incep postul Sfantului Anton pentru iubita mea. Am cunoscut-o in urma cu cateva luni si o iubesc enorm, dar am aflat ca este bolnava de leucemie cronica…o boala crunta care nu iarta aproape pe nimeni…si starea se inrautateste usor usor..Are doar 20 de ani si simt ca innebunesc, izbucnesc in lacrimi doar cand ma gandesc ca as putea sa o pierd pentru totdeauna…Am incredere si sper intr-o minune…sper ca Sf. Anton sa poata cruta un suflet poate prea curat pentru lumea aceasta…Vroiam sa intreb daca ma pot duce la orice biserica in ziua de marti pentru a ma ruga Sfantului Anton, pe langa rugaciunile de dimineata. Si daca ar fi ok daca m-as ruga si Sfantului Nectarie – vindecatorul de cancer. Multumesc frumos!

  1. Draga Bogdane, ii pare rau pentru suferinta iubitei tale. Da, poti merge oricand la biserica sa te rogi Sfantului ANton. Daca poti, da in fiecare marti ceva de mancare unui om sarman, fiindca Sfantul ANton iubeste sarmanii.Daca nu, atunci du la o biserica catolica paine pentru azilul de saraci. Am auzit si am citit de Sfantul Nectarie care el insusi a murit de cancer, din cate imi aduc aminte. Normal ca te poti ruga tuturor sfintilor si mai cu seama Maicii Domnului care este ocrotitoarea noastra. O sa ma rog si eu pentru iubita ta.

 192. Vreau sa țin postul, sunt nascuta in 13 Iunie, m-am căsătorit de un an de zile dar sunt foarte nefericita, acest bărbat mă minte fata lui din prima căsătorie l-am prins cu băiatul meu in pat sarutandu-se, innebunesc nu știu ce se întâmpla cu mine tot anul….era mai bine sa stau singura cu băiatul meu ..din ce data începe postul?

  1. Draga Claudia, esti nascuta chiar in ziua in care il sarbatorim pe Sfantul ANton conform calendarului catolic. In ce priveste postul, poti sa-l tii incepand din orice zi de marti, timp de 9 sau 13 marti dar trebuie sa fie consecutive. Pentru alte nelamuriri poti sa-mi scrii pe email sau pe messenger radu977@yahoo.com

 193. Buna,sunt o persoana cu multe probleme si multe deluzii de la viata,daca ar trebui sa incep postul nu stiu ce sa cer, am nevoie de multe rezolvari,de familie, de bani munciti neprimiti.si neliniste sufleteasca.Pot sa le pun pe toate odata se primeste raspuns?

 194. Buna, as avea o intrebare, in restul zilelor in care nu se tine post, pot sa rostesc rugaciunile(fara cele adresate zile de marti desigur) sau ce rugaciune pot spune pe langa Tatal Nostru, Nascatoare sau Imparate Ceresc?

 195. mai rar baietii in ziua de azi ca si Bogdan . Dumnezeu sa-ti asculte rugaciunile si sa se faca bine prietena ta . sa fiti fericitii si sanatosii pana la batranete

 196. ACESTE RUGACIUNI , SE GASESC IN FIECARE CARTE DE RUGACIUNI DE LA BISERICILE ROMANO CATOLICE
  RUGATI-VA , CU FFF..MARE CREDINTA SI VETI AVEA REUSITA DORITA , SAU IMPLINIREA TUTUROR DORINTELOR , SAU REZOLVARI DE CELE MAI GRELE NECAZURI .
  SI LA SFANTA RITA , CELE 15 JOI , CARE SE INCEP DIN PRIMA JOI A LUNII FEBRUARIE , OANA IN LUNA MAI , PE 22 MAI , ESTE SARBATORITA SF RITA DE CASCCIA, „SFANTA IMPOSIBILITATILOR”

 197. Ma numesc Daniel si vreau sa tin si eu Postul celor 9 marti si o prietena o zis ca ma ajuta si ea. Se poate sau trebuie sa-l tina o singura persoana? va multumesc
  mult

  1. Poate sa tina si prietena ta post, Daniel. Te rog data viitoare sa folosesti semnele de punctuatie fiindca m-am descurcat cu greu in mesajul tau. Hai ca se poate.

 198. Buna mesajul scris de Bogdan ma lasat fara cuvinte,eu azi am terminat rugaciunile la sf anton si ma sint eliberata si linistita.Cind ma voi ruga la dumnezeu o voi face si pt iubita lui Bogdan,pacat ca nu-i stim numele sper rugaciunile sa fie ascultate.Doamne ajuta-ne si asculta rugaciunile la toti incercati

  1. Ai dreptate, Claudia, si eu am spus in rugaciune „pentru iubita lui Bogdan”, cred ca e de ajuns atat, bunul Dumnezeu stie despre cine e vorba. Sper sa-i fie de folos fetei.

 199. Buna ziua sunt Cami si sunt intr-o situatie disperata am avut si am necazuri in familie din cauza unui individ cu care am avut firma si care a stat impreuna cu sora mea timp de 6 ani ne-a facut viata un calvar si ne-a bagat in tot felul de incurcaturi ma apuca gindurile sumbre si totusi am un baiat minunat care a implinit virsta de 18 ani si care ma asteapta acasa sa fiu mama lui….sunt disperata…si nu mai stiu am inceput cu ziua de azi sa citesc si va multumesc ca ati postat rugaciunile …

 200. May the Sacred Heart of Jesus be Adored, Glorified, Loved and Preserved throughout the world now and forever. Sacred Heart of Jesus, pray for us. Saint Jude, Worker of Miracles, pray for us. Saint Jude, Helper of the Hopeless, pray for us. Amen.
  May the Sacred Heart of Jesus be praised, adored and glorified throughout the whole world, now and forever. Most Sacred Heart of Jesus, I put my trust in You. Holy Mary, Mother of Jesus, pray for me. St Theresa, Child of Jesus, pray for me. St Jude, Helper of Hopeless cases, pray for me and grant this favor I ask: SPECIFIC REQUEST
  May the sacred heart of Jesus be adored and glorified, loved and preserved throughout the world now and forever. Sacred Heart of Jesus, worker of miracles, pray for us. St Jude, helper of the hopeless, pray for us.
  Say this prayer 9 times a day, 4 days in a row, then publish.

 201. Multumesc mult pentru sfaturi tare sunt necajita de ce necazuri sunt la mine in familie acum in Marele Post al Pastelui dar sper ca Dumnezeu nu ne uita am facut lucruri si gesturi bune cu multa lume si acum ce necazuri mari …

 202. am citit tot blogul cap coada.am hotarat sa incep si eu postul de martea urmatoare.(eu postesc acum doar miercurea, fiind postul pastelui).am o relatie de vreo 6 ani, o relatie care din bine merge extrem de bine.doar ca ceva se intampla…prietenul amana casatoria,cu motive ca este timp.locuim impreuna.am vb cu el despre asta , vrea casatorie dar este timp.cum sa i cer sf anton sa ma ajute sa facem pasul asta?

 203. iti multumesc pt promtitudine.nu, am sa dau nume.trebuie sa dau acatiste la biserica, sau e suficient sa ma rog eu(pomenind ceea ce imi doresc) in timp ce tin post?

 204. Am inceput si eu novena in februarie dar nu am tinut post martea pt. ca nu am stiut. Am ajuns acum la cea de-a sasea marti si nu stiu ce sa fac. Sa continui novena si sa tin pot in cele trei zile de marti care au mai ramas, sau sa incep o noua novena si sa tin post? Multumesc pt. sfat.

  1. Draga Despina, daca tot ai tinut deja sase marti, continua cu ultimele trei si pe langa post, incearca sa dai ceva de mancare unui om in zilele de marti.

 205. Buna ziua. Eu va scriu cu o veste buna. Suntem casatoriti de 2 ani si incercam sa facem bebe dar lunile treceau si bebe nu aparea. La o intalnire cu o prietena graviduta am aflat si eu despre Cele 9 marti ale Sf Anton. Ea tinuse postul si in a 9-a saptamana a aflat ca va fi mamica. Mi-am zis, ce frumos poate fi si am inceput si eu alaturi de sotul meu, Am tinut post 9 marti amandoi dar rugaciunile le citeam doar eu, de pe acest blog. Felicitari pentru acest blog. Cu speranta si credinta si rugaciuni in paralel si catre Sf. Efrem cel Nou care le-am facut zilnic timp de 40 de zile, s-au scurs saptamanile. In penultima marti, in timp ce imi faceam rugaciunile catre Sf Anton zaresc in camera noastra, deasupra usii o icoana care e acolo de ani buni si pe care pur si simplu nu am sesizat-o pana atunci. Derulez pagina blogului in jos, la sfarsitul rugaciunilor unde retineam ca este o icoana cu Sf Anton si uimire, exact aceeasi icoana o aveam si noi in camera. Am izbucnit in plans si am simtit ca minunea se va intampla si mi-am continuat rugaciunile. In urmatoarea saptamana dupa terminarea celor 9 marti am avut o zi de intarziere a menstruatiei si plina de speranta dar si de frica unei noi dezamagiri mi-am facut testul. A fost o senzatie de nedescris sa vad cum se pozitiveaza testul dupa 1 an si jumatate de incercari. Pur si simplu a fost o minune primita de la Bunul Dumnezeu prin Sfintii Sai. Cu ajutorul lui Dumnezeu vom deveni parinti peste 7 luni. Multumesc Parinte Ceresc si multumesc tuturor Sfintilor. Rugati-va si veti primi ceea ce aveti nevoie si impartasiti experienta dumneavoastra pentru a le da si altora speranta. Doamne ajuta !

 206. Buna ziua. Am sa vizitez saptamana viitoare Biserica Sf. Anton din Iasi si vroiam sa va intreb cum se scrie un acatist la o Biserica Catolica.
  P.S. Am inceput sa tin si eu Cele 9 marti ale Sf Anton si vreau sa-ti multumesc pentru acest blog minunat.

 207. Buna seara,vroiam si eu sa va multumesc pentru aceste rugaciuni. Am inceput si eu postul,sunt la a sasea marti, poimanine. Vreau sa spun ca dupa a 4 a marti am inceput sa simt ceea ce vroiam,,si in a 5-cea marti deja aveam ce imi doream. Tine-ti postul cu incredere si D-zeu va va ajuta!

 208. Buna as vrea sa va intreb daca dupa a 4 zi se indeplineste ce ti ai dorit trebuie sa tii postul in continuarie sau te opresti? va multumesc Dumnezeu sa va ajute la toti.

 209. Nu sunt poate in masura sa comentez asta,dar eu cred ca normal ar fi sa il continui,nu crezi? adica ai primit ce ti-ai dorit ,dar poate o sa mai ai nevoie si o sa mai ceri si alta data.Plus ca postul ar trebui tinut tot pentru ca de asta l-ai inceput,si eu am primit ce am cerut dupa 4 marti si inca il tin. O seara frumoasa va doresc

  1. Ai dreptate Alexa, asa e. Nu poti sa intrerupi postul fiindca ai primit de-ti doreai. Cu atat mai mult ar trebui sa fim recunoscatori pentru darul primit.

 210. Buna seara.
  Daca am inceput aceasta Novena pentru un examen care il sustin la 3-4 saptamani dupa ce termin aceasta Novena. Intrebare e daca, dupa ce termin aceasta Novena, trebuie sa o iau de la inceput ?
  Va multumesc !

 211. Buna.Cand incep postul aceasta cu ce rugaciuni trebuie sa incep?Trebuie sa zic si rugaciunea de dimineata si de incepere si de ocrotire.Sau doar rugaciunea pentru ziua respectiva( de exemplu martea 5) sau le zic pe toate? Multumesc

 212. Eu vreau sa incep de marti are ceva daca duminica este invierea sau sa incep dupa paste si cand ne rugam acasa trebuie sa ne rugam la o icoana a sfantului sau nu are importanta?Multumesc

  1. Mai bine asteapta pana dupa Paste, fiindca in Saptamana Luminata de dupa Inviere nu se tine post. Daca ai o icoana a Sfantului o sa te simti mai bine, dar nu e obligatoriu. Cum vrei tu.

 213. Ajutati-ma va rog,fratele meu joaca aparate,nu merge la biserica,e foarte incapatanat si negativist,pot sa ma rog eu pentru el?…parintii mei sunt foarte disperati si nu mai au puteri sa lupte cu el…

 214. Sunteti de mare folos…multumesc,eu am fost la biserica catolica a Sf Anton saptamana trecuta si oarecum am si tinut post dar nu o zi intreaga…initial nu am stiut ce inseamna cu adevarat sa tii acest post pentru ca fiind ortodoxa ,,m-am ferit,, sa zic asa avnd conceptia de a ma ruga la biserica ortodoxa dar citind si ascultand ceea ce spuneti tind sa cred ca ceea ce conteaza cu adevarat este credinta si rugaciunile si postul sa fie din suflet ci nu o obligatie sau un fapt ce-l facem doar asa si acuma ca suntem la necaz…eu am sa incep de martea aceasta si am sa incerc sa fac asa cum se cuvine…inc-o data multumesc

 215. si eu am avut si am nenumarate probleme si as vrea sa ma rog pentru fiecare dintre ele si cred ca dumnezeu intr-un final ne va ajuta pe toti mai devreme sau mai tarziu…spunea cineva mai sus ( larisa daca nu ma insel) ca are momente cand isi pierde speranta si simte ca totul se naruie,se simte pierduta si abatuta …si eu de multe ori simt asta,ca speranta moare si spre pacatul meu de multe ori am spus ca nici dumnezeu nu ma mai poate ajuta sau ca el nu mai exista..gresit,el cu siguranta ne ajuta pe fiecare dintre noi dar nu la comanda sau DOAR cand avem nevoie pentru ca multi dintre noi cu siguranta ii cerem ajutorul doar in momentele grele..eu nu prea merg la biserica,nu stiu,o fi pacat dar prefer sa ma rog singura,in liniste si s-o fac din suflet..sper ca tuturor sa ne fie de folos aceste 9 marti si acest post al Sf Anton pentru ca pana la urma cu totii avem acelasi Dumnezeu indiferent de religia din care facem parte
  🙂

  1. Nu-ti pierde speranta, Oana. Tine postul si o sa vezi ca Sfantul Anton nu o sa te lase la greu. E bine ca in fiecare marti sa dai de pomana ceva de mancare unui om. O paine sau altceva de mancare.

 216. Sfintul Anton este singurul care m-a ajutata in cele mai negre zile ale vietii mele.Mama era foarte bolnava si se chinuia, am postit 7 marti ( atunci stiam ca se pot posti 3/5/7/9/13 marti . Dupa martia 7 mi s- a aratat in vis viitorul similar cu o fotografie, iar acesta mi-a fost raspunsul.Sfintul Anton mi-a ajutat sa fiu tare sa ii inchid ochii mamei mele cind Domnul a decis sa o ia.Nu a lasat-o sa sufere, caci am cerut prin rugaciune daca Dumnezeu o vrea in viata sanatosa atunci sa fie, daca nu sa nu o lase sa sufere si sa o ia la el in pace . Sfintul Anton este adevarat iar eu eram studenta si am tinut postul doar dimineata.Post negru.Iar dupamasa am mincat de post. Am invatat ca trebuie sa fim foarte atenti cind tinem postul acesta.Sunt foarte multe tentatii de mincare de intriga, de suparare, de birfe…ele apar ca din senin dar apar ca sa ne puna la incercare.