Acum câteva zile am fost în concediu la o pensiune de pe Valea Oltului chiar lângă Mănăstirea Cozia. Acolo erau cazați în general familii cu copii mici, întrucât pensiunea avea și o piscină cu apă termală.

Totuși, în hărmălaia aceea mi-a atras atenția un cuplu respectabil, ambii parteneri fiind trecuți binișor de 50 de ani. Erau singuri și încercau să petreacă împreună cât mai puțin timp. Iar în timpul în care se aflau în același loc, domnul era mereu nervos și căuta cu lumânarea motive de ceartă. Totuși nu încerca să sară la bătaie, fiindcă nu era chiar genul de atlet și ceilalți locatari l-ar fi pocnit zdravăn. Am stat și l-am analizat fiindcă pe moment nu înțelegeam ce îi lipsea. Pensiunea era foarte frumoasă, mâncarea bună iar servirea ireproșabilă. Până când într-o zi a scos porumbelul pe gură. S-a uitat urât la soția sa și a strigat la ea ”Data viitoare nu mai vin cu tine niciunde!!” În momentul acela mi s-a aprins beculețul și brusc am înțeles toată șmecheria.

Doamna era destul de sigură pe ea și era plină de inele de aur, brățări și lanțuri cât cuprinde. Era clar că nu depindea de finanțele soțului ei, ci mai degrabă ea era ”șefa banilor ” în familie. Probabil că rezervase sejurul la pensiune fără să îi ceară părerea soțului și acesta fusese pus în fața faptului împlinit. Chiar dacă încercase el să găsească motive ca să rămână singurel(vorba vine singurel) acasă, nu au funcționat. Așa că a trebuit să vină la pensiune alături de consoarta lui pe care evident o detesta. Și aici a cugetat el cât a cugetat și a găsit un plan aproape infaibil. Se certa cu toată lumea și găsea motive ca să se plângă de orice. Asta ca să fie foarte clar că data viitoare el nu va mai merge niciunde cu ea. Doamna va trebui să plece singură și domnul va avea libertate deplină ca să se vadă cu alte doamne/domnișoare. Apoi, pe motivul că doamna a fost singură în excursie, domnul va cere și el aceleași drepturi și se va programa singur (sigur că da) într-o altă excursie unde va avea grijă ca doamna/domnișoara care îl va însoți să fie cazată eventual în altă cameră. Asta dacă este deștept. Dacă nu, se vor caza în aceeași cameră matrimonială unde se vor simți ca doi porumbei și putem fi absolut convinși că domnul repectiv nu va avea motive de ceartă sau reclamații la adresa hotelului. Și de aici încolo, existând un precedent, domnul își va petrece cât mai mult timp departe de consoarta sa, iar când va fi nevoit să fie alături de ea îi va adresa reproșuri peste reproșuri. Deja căsnicia fiind compromisă, în eventualitatea unui divorț, banii se vor împărți aproximativ egal și domnul va fi liber să se bucure de prezența diverselor doamne sau domnișoare care îl vor însoți fiindcă, nu-i așa adoră fizicul său de rinocer obez și proteza lipită bine de mandibulă cu crema adezivă Corega…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s